JO12-1

Contact

Rob Touw
Rob Touw
020-6139050
06-51820191
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Coordinator JO13
Danny ten Veen
Danny ten Veen
020-6431081
06-13194539
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Trainer/Coach
Melvin Loerakker
Melvin Loerakker
Trainer/Coach
Paul Groen
Paul Groen
Leider
Chris Streudel
Chris Streudel
Leider

Team Info

  • Team Foto
  • Stand
  • Uitslagen
  • Programma

JO12 1 2016

di9mei2017

Amstelveen JO12-1 – RKAVIC JO12-1 (3-0)

# Gelezen:109 hits

Laatste wedstrijd van deze competitie tegen een club waar een eerdere ontmoeting met verlies was afgesloten. Revanche!
Het team compleet. Geen zieken, geen pijntjes maar zin, gemotiveerd en strijdlustig. De uitslag van de wedstrijd van afgelopen zaterdag vergeten en de vechtlust meenemen in deze wedstrijd.
Ook RKAVIC had er zin en dat was direct te merken vanaf de aftrap. Zij speelde vol in de aanval waar Amstelveen duidelijk op moest reageren. Gelukkig was de linkerpoot Emanuel weer retour en op positie. Jan was extra gemotiveerd vanwege zijn eerdere rol tegen RKAVIC en liet duidelijk zijn vorm zien. Was zeer actief en gaf de verdediging extra aanwijzingen. De korte benen van Etan moesten in hoog tempo de tegenstander bijhouden of bijvoorkeur de pas afsnijden. Er moest door ieder hard gewerkt worden. Lorgens, Manuel en David konden het werk van Indy en Tobias vaak oppakken om de aanvallers te voorzien van munitie. Ook RKAVIC had zijn verdediging in stelling gebracht maar kwamen vaak een stukje tekort om de machinerie van Bela, Zack en Robin tegen te houden. Voor de toeschouwers was het feestje om de aanvalskracht van Amstelveen te zien. Alle aanvallen waren dreigend! Amstelveen liet zich na 5 minuten niet meer zo terug zetten op de eigen helft en kwamen er echte kansen. Lorgens zag Bela, en die zette zijn turbo aan, ging via de rechterzijde de aanval verder uitwerken. Helaas niet het gewenste resultaat. Lorgens pakte bal weer op en pompte 'm naar Zack die aansloot, de bal ontving, schoot en .... rinkel de kinkel het doel van RKAVIC aan diggelen, 1-0!
De aanvallen van RKAVIC bleven ook komen maar kwamen vaak niet verder. Amstelveen bleef drukken want er zat meer in maar geknokt moest er worden. Dan een terugspeel bal op de keeper. Vrije trap. Zack gaf het tikkie naar Lorgens en deze schoot de bal in het net, keeper kansloos 2-0.
Tevens de tussenstand.
Tweede helft begon RKAVIC met een behoorlijke strijdlust. Die achterstand wilde zij snel wegpoetsen. De vader van Jan zat nog op zijn fiets toen hij zag op welke miraculeuze wijze Jan de bal nog net met de vingertoppen aanraakte en daardoor de bal buiten de het doel kon tikken. Deze force hield nog even aan op de helft van Amstelveen. Maar net als in de eerste helft herstelde Amstelveen zich door de krachtige inzet van Tobias en Indy. Lorgens sleepte het veld over van voor naar achter om de kudde weer in positie te brengen en dat lukte. Prachtige kansen voor Iggy en Charafedine. De tegenstander van Iggy werd gek van die vlugge man. Met achter zich de langbenige Galvin die voor in werd gezet om druk te gaan zetten.
Ook deze combinatie werkte goed.
De ploegen hielden elkaar in evenwicht maar de gevaarlijke momenten die het doel op een haar mistte waren voor Amstelveen.
Dan in de laatste minuut kort nadat Charaf de bal net niet tussen de palen kreeg bleef de bal rond de 16 en kreeg Lorgens opnieuw een kans. Een kroon op de wedstrijd en maakte koelbloedig zijn 2e treffer. Eindstand 3-0!
Mooie wedstrijd was het een mooie afsluiter!
Dank jullie wel jiongens van de JO12-1 voor menig leuk uurtje,
Dank Danny en Melvin voor jullie inzet!

ma24apr2017

NFC JO12-1 – Amstelveen JO12-1 (0-1)

# Gelezen:84 hits

Revanche! Dat stond het team van Danny te wachten met een team wat niet geheel compleet was.
Met spijt voor Jan, Tobias en Manuel maar deze strijd moest ook zonder hen gestreden worden.
Dus met enkel Ramy als invaller toch nog een wissel mogelijkheid.
Met Galvin onder de lat met op de rechter positie in de defensie Ramy, Indy en op links Emanuel. In het midden Lorgens, David en Etan en in de voorhoede op links Robin (wissel), Iggy (wissel), Zack, Bela en Charrafedine (wissel).
Opdracht was heel simpel naar aanleiding van de vorige wedstrijd tegen NFC....WINNEN! ‘Niet omdat het moet maar omdat het kan!’ Danny was niet helemaal overtuigd van zijn eigen inzet.
Het eerste kwartier van de wedstrijd was ten gunste van NFC. Ze waren gevaarlijk en snel. Met enige regelmaat liep de verdediging van Amstelveen achter NFC aan. Maar een teen lengte was vaak net genoeg om de bal buiten schotpositie te brengen. Ook kleine schoonheidsfoutjes konden tot nare gevolgen leiden. Maar gelukkig lukte het Amstelveen om het doel schoon te houden. Waarbij Galvin liet zien dat hij in staat was om ook te kunnen verdedigen met zijn handen.
Er waren aan beide zijden geen grote kansen. In het tweede deel van de 1e helft was de motor van Amstelveen warm en waren ze meer in de wedstrijd en dus ook meer te vinden op de helft van NFC. Een mooie kans voor Bela werd op een haar na gemist. Signaal naar NFC was gegeven. Amstelveen laat niet met zich sollen!
Ruststand 0-0 (een stand die dit elftal nog niet heeft mee gemaakt)
Tweede helft was Amstelveen fysiek sterker
Enkele minuten in de 2e helft een mooie steekpass van David op Robin. Deze zette de sprint in en schoot de bal langs de keeper het doel in! 0-1
De hele tweede helft een zelfde beeld waar Amstelveen de sterkere bleef. Het vertaalde zich niet in doelpunten maar NFC voelde zich weinig op de gemak.
Galvin hoefde zich uiteindelijk in dit deel van de wedstrijd weinig uitstrekken en de eindscore bleef 0-1.
Een mooie aantrekkelijke wedstrijd wat zorg leverde aan de bloedvaten, te meten met een bloeddruk.

di11apr2017

Amstelveen JO12-1 – NFC JO12-1 (1-2)

# Gelezen:108 hits

‘Derby van de Sportlaan’

In de eerste periode van het seizoen zouden de beide partijen elkaar treffen ware het niet dat de samenstelling van de lijst werd veranderd. Hierdoor verdween NFC voor Amstelveen uit beeld. Nu dan een eerste confrontatie tussen deze twee ploegen. Op papier, elkaars gelijken.
Het balletje in de fluit van de scheidsrechter rolde nog na, of de eerste treffer ten gunste van Amstelveen was een feit 1-0. Een corner, de klutsbal en de linker poot van Emanuel.
NFC had moeite om de druk van Amstelveen te weerstaan. Het spel van Amstelveen was bij vlagen super en ook mindere momenten waren aanwezig. Deze werden ondersteund de toeschouwers die spelers coachten door te roepen dat de bal over gespeeld moest worden. Zo intensief was ‘de zijlijn’ betrokken. Amstelveen had de beste kansen al was NFC soms ook eng dichtbij. Maar man of the match Jan zorgde voor een schoon doel.
Helaas in de 17e minuut. Verdediging verkeek zich op de snelheid van een buitenspeler die handig hierop inspeelde. Hij kreeg zelfs de gelegenheid om te schieten. Dit zorgde voor een zeer mooi geplaatste bal vanaf de linker zijde over Jan het netje in en daarmee de gelijkmaker.
De strijd tussen de partijen was gelijkwaardig met één verschil dat NFC met een twaalfde speler in het veld stond. Er werd goed geknokt.
Tussenstand 1-1
In de tweede helft een vergelijkbaar beeld. Bij beide ploegen niet veel uitgekiende kansen maar wilde allebei de punten binnen slepen.
Dan in de 5e minuut. Opnieuw slordig uitverdedigd waardoor Jan op zijn hoogste kunnen moest acyeren. Dat deed hij super en hield de bal uit het doel. Helaas moest hij het alleen doen. Vrijwel iedereen van Amstelveen stond stil en waren dus niet zo alert als NFC, die in de rebound alsnog de bal achter Jan kon plaatsen. 1-2.
Vanaf dat moment was het nog harder knokken voor Amstelveen om gelijk te komen. Soms was de gelijkmaker voelbaar maar op het scorebord bleef het 1-2. Deze stand bleef het.
Helaas opnieuw een nederlaag. Maar bij de revanche is de kans op een meesterlijke overwinning groot! Want de jongens spelen gewoon goed.

ma27mrt2017

Sp Martinus JO12-3 - Amstelveen JO12-1 (2-5)

# Gelezen:131 hits

Na de teleurstelling van vorige week waarbij het team een sterke club tegenover zich had staan en moesten constateren dat er naast de goede dingen ook nog wel zaken zijn ter verbetering.
Vandaag revanche op Martinus waarbij het team de eerste keer na de 1e helft dacht de buit binnen te hebben maar uiteindelijk met een gelijkspel de kleedkamer in gingen.
Vrijdagavond stonden het team en zijn supportersclub op het veld van Martinus. De eerste helft op gras en de tweede helft onder de lampen op kunstgras.
Uitval van Iggy, en hier en daar pijntjes of ander leed bij anderen van het team.
Aftrap door Amstelveen en direct de aanval in met Lorgens die Bela de bal toespeelde. Bela ging vol de 16 in en schoot. De bal werd gepareerd waardoor terug in het spel en Manuel de gelegenheid kreeg om de bal in het net te krijgen. 0-1 in de tweede minuut! Dat beloofde wat!
Nog geen 5 minuten later. Een goed uitverdedigde corner kwam de bal opnieuw bij Lorgens, deze speelde naar de vrij lopende David en deze zag Robin in de startblokken staan om een sprint te trekken. David schiet de bal loepzuiver naar Robin die vervolgens op avontuur kon en de keeper vrij eenvoudig kon passeren 0-2!
Dan was Martinus inmiddels wakker geworden en werd er steeds meer weerstand geboden en konden ook vaker het territorium van Amstelveen betreden en zelfs gevaarlijk dichtbij een aansluitende treffer komen. Jan liet dan gelukkig van zich spreken door het doel schoon te houden.
Helaas gaf Amstelveen iets te vaak de ruimte aan de tegenstander waardoor slordigheden werden gezien en dit zorgde voor een tegentreffer en tevens ruststand 1-2. Amstelveen was gewaarschuwd!
Na de rust op een ander veld zette Martinus druk waardoor Amstelveen iets te vaak God-zegen-de-greep voetbal speelde door de bal zonder visie maar naar voren knalde. Bij dergelijk voetbal wordt de regie en controle gemist en wordt gelegenheid aan de ander geboden. Helaas pindakaas waar voor gevreesd werd, werd werkelijkheid. Kort in het begin van de tweede helft werd de gelijkmaker gescoord. Een scenario dat Amstelveen kende van een eerdere ontmoeting!
Frustratie bij Amstelveen. Ging dit tegen zich keren of....?
Gelukkig nog geen 5 minuten later een 1-2tje Emanuel en Galvin, waarbij Galvin een snijdende pass leverde op Robin. Opnieuw op avontuur en schoot opnieuw de bal in het netje. 2-3. Yes!
Het ritme terug bij Amstelveen. Later opnieuw een aanval opgebouwd vanaf Tobias. Die maakte het pad vrij voor Zack. Zack speelde door naar Robin die onderuit werd gehaald. Vrije trap. Mooie gelegenheid voor Indy om zijn traptechniek te laten zien vanaf kort voor de 16. Hij krulde de bal keurig netjes in de hoek. Keeper kansloos. 2-4.
Zou er nog een afsluitend doelpunt worden gemaakt? Jazeker! Corner genomen en deze werd matig uitverdedigd door Martinus waardoor de bal op hun helft bleef. Terwijl Amstelveen terug ging naar de posities ontving Zack de bal en kwam oog in oog te staan met de keeper.
Wat een aantal niet lukte, ging nu feilloos. Hij passeerde de keeper en schoot de in-leer-verpakte- samengeperste-lucht in het doel. Eindstand 2-5. Een terechte overwinning.
Volgende week rust en dan alle krachten bundelen om NFC achter ons op de lijst te krijgen.

di14mrt2017

Amstelveen JO12-1 – Badhoevedorp JO12-1 (2-5)

# Gelezen:151 hits

Na wedstrijden die dit team had kunnen winnen of minimaal één punt had mee kunnen nemen stond er nu een serieuze krachtmeting op hen te wachten, Badhoevedorp!
Hoe dan ook de wedstrijd moest een wedstrijd worden want de komende weken zullen het geen kadootjes worden kijkende naar de lijst en moet het team laten zien dat zij kunnen voetballen.
Omstandigheden naar wens van iedereen.
De afwezigen binnen de lijnen (David, Etan en Robin) werden vervangen door Ibiku en Yassin
De aftrap om 12:15 en de eerste kans werd om 12:16 geboren. Een strakke pass naar voren, Zack neemt aan en komt in de gelegenheid om te scoren. Helaas dat laatst ging niet door.
De teams zijn aan elkaar gewaagd, zeker fysiek gezien.
Badhoevedorp was technisch de meerdere en behept met twee heel snelle en balvaardige spitsen die het de verdediging van Amstelveen regelmatig moeilijk maakte. Maar ook vanuit Amstelveen ontstonden kansen waarbij Ibiku van zich liet spreken zo behendig deze speler over het veld ging.
Helaas werden de kansen niet benut.
Dan ongeveer in de 18e minuut kwam Badhoevedorp op voorsprong. Keurig uitgespeelde aanval 0-1. Kort daarop na een slecht uitverdedigde situatie creeerde Amstelveen de entree voor de 2e tegentreffer. Wilskracht werd door A'veen beloond met een aansluitende treffer 1-2 vanuit een corner bleef de bal binnen de 16 en kon Emanuel daar van profiteren.
Tweede helft een zelfde beeld. Beide partijen streden voor de meters en de bal. Echter de tactiek van Badhoevedorp was wat scherper waardoor de kansjes die zij kregen meer werden afgerond. Hierdoor liep de achterstand op naar 1-4. Amstelveen bleef de strijd aangaan en daarvoor zeker de complimenten. Deze strijdlust werd dan nog eens beloond waarbij Charaffedine de stand op 2-4 kon zetten. Een minder gelukkig moment en met behulp van de scheidsrechter mocht B'dorp een vrije trap nemen die zeer netjes en onhoudbaar werd in geschoten. Eindstand 2-5.
Ondanks het verlies, was er door het team winst geboekt. Door te laten zien dat ze kunnen voetballen. De meesten hadden de benen uit de kont gerend en hielpen waar ze konden. Prima inzet!
Volgende week revanche op Abcoude. 2 keer verloren dus ..... paybacktime!

This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

You have declined cookies. This decision can be reversed.

You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.