JO13-1

Contact

Mark Tromp
Mark Tromp
06-50899969
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Trainer/Coach
Rob Touw
Rob Touw
06-51820191
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Coordinator JO13
Jan Tromp
Jan Tromp
06-26240216
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Trainer/Coach

Team Info

  • Team Foto

AH JO13 1

ma9okt2017

RKDES JO13-1 – Amstelveen JO13-1 (2-1)

# Gelezen:62 hits

Weersomstandigheden weinig plezant voor álle partijen. Regen en wind.
De inzet van Amstelveen was deze partij te winnen omdat ze dat aan zich zelf verschuldigd waren na de bittere pil van vorige week!
De wedstrijd begon in het voordeel van Amstelveen. Al binnen twee minuten was er een kans op voorsprong. Combinatie Lorgens met Zack waarbij de laatste deze kans kreeg. Kort daarna opnieuw doorbraak met Hamid in de hoofdrol samen met Emirhan. Ook deze kans ging voorbij en niet bezegeld met een punt. RKDES deed veel om richting Amstelveen te komen maar werden vanaf de middenlijn weer retour gezonden.
Natuurlijk waren er momenten dat RKDES dichter bij de verdediging van Amstelveen kwam maar werden ook daar redelijk wel gepareerd. Dit ging helaas wel vaak gepaard met slordig om gaan met de bal en daardoor veel bal verlies. Gevaarlijke terugspeel balletjes, elkaar in de weg lopen, onvoldoende communiceren, bal over de zijlijn tikken, eerst de man dan de bal en regelmatig de bal maar weg-poeieren. Leek niet nodig maar leverde gevaarlijke situaties op ten gunste van de tegenpartij.
Dan een mooi samenspel met Indy en Ibuki. Bal mooi veroverd door Ibuki, zette vervolgens twee man op het verkeerde been en schoot in het loopveld van Indy, deze nam de bal over en zorgde voor ruimte om te kunnen schieten. Helaas werd dat schot gekeerd en werd een counter door RKDES ingezet. De verdediging kwam net een tandje tekort waardoor RKDES tot een schot kwam. Jan kon de bal oppakken. Bal kwam vervolgens al weer snel voor de voeten van RKDES door hem in het midden te plaatsen. Vrije trap kans voor de thuisspelers en legde de bal achter de keeper 1-0. Dit was een bittere tegenvaller. Het spel had daardoor wel een deukje opgelopen en moest Amstelveen zich zien te herpakken. Aantal minuten voor rust een corner geplaatst door Lorgens, tot drie keer toe werd door RKDES gepoogd de bal uit de 16 te krijgen, dan kreeg Emmanuel de bal voor de voeten en schoot precies door de linie heen de bal in het netje van RKDES 1-1
Een kans op een voorsprong werd door de scheidsrechter in de kiem gesmoord omdat hij besloot de aanval af te breken vanwege de tijd. Reglementair wel juist maar gezien het moment in die situatie zou een andere scheidsrechter de fluit nog even in de broek houden.
Tweede helft een vergelijkbaar spel waarbij de voorhoede steeds opnieuw dreigend was maar werden niet altijd gesteund wanneer de bal op een minder flatteuze wijze in het bezit kwam van RKDES. Enkele minuten later werd de bal uitgespeeld waardoor een corner gegeven werd. Deze werd netjes genomen door RKDES maar slecht uitverdedigd met als gevolg een achterstand 2-1.
Amstelveen had kansen maar maakte deze net niet voldoende af. Kortom opnieuw een minder positief afgeronde wedstrijd.
Dan toch maar volgende week Buitenveldert een tik verkopen. Deal?!

ma2okt2017

Amstelveen JO13-1 – Sporting Martinus JO13-2 (0-4)

# Gelezen:77 hits

Een leuke te verwachten wedstrijd.
Het elftal van Amstelveen moest het doen met 11 jongens want mistte David, Ibuki, en Emrihan.
Vanaf het startsein lieten de beide ploegen zien dat ze niet voor elkaar onder deden. De bal ging het veld geheel over. De voorhoede van Amstelveen kreeg de bal vlot aangespeeld waarbij de dreiging voelbaar werd bij Martinus maar de gunstige afronding bleef achterwege. Een mooie pass door het midden van Hamid op Robin ging strak door, Zack liep mee; Robin kon het afmaken maar mistte net dat stukje. Stand na 17 minuten nog steeds 0-0. Martinus kwam terug. Zij konden een vergelijkbare actie maken waarbij de spits van hen recht op Jan afkwam. Gelukkig was Jan voldoende alert en tikte de bal buiten het doel. Een tweede poging vanuit een corner opnieuw zorgde Jan dat de gasten niet op voorsprong kwamen. Emmanuel en Galvin moesten met regelmaat hun lange benen in de vierde versnelling plaatsen om de snelle spitsen van Martinus tegen te houden. Wat opvallend was bij vrijwel alle spelers van Amstelveen was dat ze het willen winnen in het duel niet lieten zien of zelfs het duel niet aan gingen. Bal kwijt? Jammer! Huh??!
Ondanks deze inzet bleef de stand op 0-0 staan na 30 minuten voetbal.
De eerste 10 minuten was het spel overeenkomstig de eerste helft. Martinus mocht iets te veel op de helft van Amstelveen spelen waardoor het spel meer ten gunste van Martinus was. Natuurlijk ook de mooi actie Iggy en Zack om langszij te komen waarbij Iggy zijn snelheid en souplesse moest gebruiken want fysiek werd hij iets te makkelijk opzij gezet door de backs. Een mooie voorzet naar Zack om het af te maken ging net voorbij, een doelpoging middels een schot op het doel van Lorgens kwam niet voldoende door en zo bleef de stand 0-0. Vaker werd de bal voor de voeten van Amstelveen gehaald en ging Martinius over op de aanval. Uiteindelijk, het zat al wel een beetje in de lucht, een uitgespeelde kans voor Martinus die ongelukkigerwijs met de sliding van Emmanuel de bal in het doel terecht kwam. 0-1
Kort daarna opnieuw een minder goed behouden van de bal door Amstelveen kreeg Martinus een kans om te schieten en deed dat netjes. De bal kwam achter Jan in het doel terecht. 0-2.
Amstelveen werd iets feller op de bal en zorgde voor een gevaarlijk moment voor het doel van Martinus. Een door gespeelde bal van Lorgens naar Hamid die vervolgens Zack zag vertrekken. Keurig in de voeten en dan de afronding .... Helaas. Opvallend was dat Amstelveen onvoldoende gebruik maakt door bijvoorbeeld de ballen in het doel te krullen bij het nemen van de corners. De keeper is relatief klein kan de bal niet er uit tikken; dan evt. bij weg tikken in de rebound alsnog een tikkie het doel in (beste stuurlui staan... jaja).
Hoe dan ook Amstelveen verloor meer en meer terrein en Martinus speelde makkelijker. Etan moest regelmatig met Indy zorgen dat Ramy niet suf werd gespeeld. Maar helaas opnieuw in dit geval vanuit een corner kon Martinus een derde treffer maken. Helaas moest Indy het veld verlaten met een blessure waardoor Amstelveen de laatste 8 minuten met 10 man moest gaan spelen. Het spel werd iets spannender want Amstelveen ging zich realiseren dat ze met verlies het veld zouden gaan verlaten. En inderdaad dat gebeurde uiteindelijk ook waarbij Martinus de score op kon schroeven naar 0-4.

wo27sept2017

Arsenal JO13-1 – Amstelveen JO13-1 (1-0) 1-2

# Gelezen:86 hits

De competitie start met een wedstrijd tegen een ploeg waar menig speler van de JO13-1 warme herinneringen aan had. Weliswaar ruim anderhalfjaar geleden maar toch. Toen een overwinning geboekt nadat twee eerdere confrontaties geen winst hadden opgeleverd.
Inderdaad ook in dit Arsenal elftal waren een aantal spelers die elkaar eerder hadden getroffen.
11:00 uur (kwartier later dan gepland) stonden de team tegenover elkaar in het veld. Beide ploegen gunde elkaar geen meter op het eigen deel van het veld. Spel liep gelijk op en zowel voor Arsenal als voor Amstelveen waren er kansjes. Ibuki kwam regelmatig langszij en zorgde dat de bal naar de verdeler (Lorgens) kwam die het veld weer breed maakte door Zack, Emrihan of Robin in positie te brengen om de 16 te bereiken. Ook Hamid bewoog zich kort en fel in de opbouw van het spel. Dan in de 7e minuut een uitgelezen kans voor Arsenal. Verdediging van Amstelveen verkeek zich op de snelle uitbraak van de tegenpartij en kon deze niet keren. Helaas voor Arsenal was de afronding weinig goed want de bal ging hoog over. Amstelveen gewaarschuwd en Arsenal zag mogelijkheden en begon te groeien in de wedstrijd. De tweede deel van de eerste helft hadden Ramy, Etan, Indy en Galvin het moelijk om de aanvallende partij uit de buurt van Jan te houden. De middenvelders waren niet beroerd om me te helpen maar hierdoor was de aansluiting met de aanvallers minder vlot. Helaas, gezien het spel werd de kans op een thuistreffer groter en groter. Was het nodig? Nee maar het lukte Amstelveen niet om uit de impasse te komen. Deze werd groter toen inderdaad een bal door het midden de aanvaller van Arsenal bereikte en deze keer niet mistte. 1-0.
Amstelveen een beetje geschrokken en probeerde aansluiting te vinden. Af en toe kwamen ze door de linie heen van Arsenal en kreeg Robin een mooie kans op een gelijkmaker. Helaas verkeerde been en daarmee sloot de eerste helft af met een achterstand. Gezien het geringe verschil in spel moet het voor Amstelveen te doen zijn om de wedstrijd anders te doen beslissen.
Tweede helft. Amstelveen wakker en hadden het idee dat ze sterker konden zijn. De aanvallers werden makkelijker bereikt en waren onderling makkelijker te bereiken. Echter een aanval van Arsenal bracht Amstelveen even van het stuk maar Jan kon deze op de juiste wijze pareren. Terug de concentratie bij Amstelveen en een goede doelpoging van Emrihan die de bal net voorlangs schoot. Vertrouwen in elkaar en de bal bij Amstelveen bracht een mooi samenspel tussen Ibuki en Iggy (beide op elkaar in de zelfde lengte als de zieke Emmanuel). Keurig vrij gespeeld en Iggy schoot de bal voor het doel, panklaar voor Hamid en daarmee de gelijkmaker. Vanaf dat moment was Amstelveen in het geheel iets sterker en creeerde kansjes. Maar belangrijker de dreiging was voelbaar, Arsenal bewoog zich minder en stonden meer in de verdediging. Voor de neutrale kijken een goed spel om naar te kijken want beiden wilde de eerste competitie wedstrijd natuurlijk met een zege afsluiten. Dan ongeveer in de 17e minuut cornerbal bleef in de 16 van Arsenal hangen waardoor Emirihan de bal opnieuw voor de pot voor kon krijgen en daarmee Zack in de gelegenheid bracht om zijn voet op de juiste plek van de bal te zetten en daarmee 1-2! Zwaar bevochten tweede doelpunt. De laatste minuten van de wedstrijd waren voor Amstelveen. Arsenal probeerde zeker om een gelijkmaker te maken maar Amstelveen liet zien dat ze vanaf de tweede doelpunt het spel onder controle hadden.
Amstelveen sloot de wedstrijd af met 1-2 en ging met stinkende shirts, sokken, schoenen én 3 punten het veld af.

di19sept2017

Amstelveen JO13-1 – Zuidoost United JO13-1 (1-7)

# Gelezen:114 hits

De laatste bekerwedstrijd of zal er een vervolg zijn om te gaan bekeren?
United had eerdere een ruime zege op Waterwijk geboekt dus gezien de ervaring van A’veen zal het een stevig potje voetbal worden.
De wedstrijd te spelen met de luxe van een complete arbitrage.
Zijn de spelers van United echt zo sterk of hun spel?
Amstelveen bijna compleet waarbij afwezig Iggy en David waren maar Emmanuel retour.
Na enkele minuten was duidelijk dat de teams elkaars gelijken zijn. Voordeel van United was duidelijk een snelle spits. Belangrijk dus voor de verdediging Amstelveen hou die speler in de gaten.
In de eerste 10 minuten waren er geen uitgespeelde kansen, wel dreigend voor beide doelen. Echter in de 13e minuut; daar waar het om ging de spits geen gelegenheid te geven kwam deze oog in oog te staan met Jan en schoot de bal in. 0-1
Amstelveen herpakte, stootte terug en maakte door een actie van Lorgens en Ibuki bijna de gelijkmaker. Ook Jan was alert om de aanval van United die daarop volgde te pareren door snel uit te komen.
Zoals gemeld kansen / dreigingen voor beide partijen gelijk. Zaak was dat ieder moest op blijven letten want een foutje kon het verschil maken. Inderdaad in de 20ste minuut voor de bijl. Gepingel rond de 16 terwijl voldoende spelers vrij stonden om aan te spelen. Bal kwijt en daarmee voor kon geven aan United. Jan kansloos, dan is het doel heel groot! 0-2. Zo jammer!
Aan de zijlijn bij United een hoop gemor op de arbitrage.
Ruststand 0-2, een uitslag die zeker te beïnvloeden valt.
De tweede helft was A’veen beter in de duels, iets feller, zag en voelde meer kansen. In de 6e minuut een corner voor Amstelveen. De bal werd onvoldoende uit het strafschop gebied weggewerkt wat gelegenheid gaf voor Zack om een aansluitende treffer te maken. 1-2.
Onrustig bleef het aan de zijlijn.
United kreeg gelegenheid om door de verdediging heen te gaan en maakte dat de harten van de A’veners soms extra slagen ging maken. A’veen liet zich niet uit het veld slaan en vocht terug. Mooie actie’s van Hamid en Emrihan maar mistte net de afwerking. Dan toch een uitgespeelde kans op de spits van United waardoor Jan voor de 3e keer werd gepasseerd. Geen onoverbrugbare score gezien het spel van A’veen. Beetje geluk zou wenselijk zijn.
Dan na 17 minuten spelen escaleerde het tussen de arbitrage en de coach van United. Gedrag van de coach was absoluut onacceptabel! Daarmee liet hij een voorbeeld zien waar ieder van weet dat dit het gedrag is waar schande over wordt gesproken en domme dingen uit voortkomen. Ieder mag denken wat hij / zij wil, maar hoeft dit niet altijd uit te spreken. En wil je je toch uitspreken gebruik dan de juiste kanalen die daar voor zijn gemaakt.
Het effect van dit gedrag sloeg op het spel van Amstelveen. Concentratie op het spel volledig weg, bang om iets fout te doen en heel voorzichtig. Nog een mooie kans vanuit een vrije trap. Netjes voor gegeven maar de bal ging net iets te hoog op de lat! Waardoor de stand 1-3. Dat was het laatste wapenfeit op de helft van United. A’veen was niet meer te motiveren. De ziel was uit het spel.
Kortom de wedstrijd was verknald! Dat daarna de ballen achter Jan terecht kwamen deed er bijna niet meer toe. Het werd uiteindelijk 1-7.
Moeten we onze spelers beter voorbereiden dat zaken als ongeleide coaches / supporters kunnen voordoen op het veld zodat het spel daar niet door worden beïnvloed?
Wat een leuke wedstrijd was, werd een wedstrijd met smet. Laten de jongens dit snel vergeten en leren van de minder goede dingen van het spel in het veld en hen complimenteren met de goede dingen die zij hebben laten zien / gedaan.
Volgende week start van de competitie. Zowel de supporters van Amstelveen als de spelers, coach en trainers hebben er zin in!

ma11sept2017

Waterwijk JO13-2 – Amstelveen JO13-1 (1-1)

# Gelezen:112 hits

8:15 was de afspraak om te zorgen dat het team om 10:00 klaar kon zijn om te voetballen.
Regen en herfstige omstandigheden.
Deze keer nog geen inzet van Emmanuel (pols) en Iggy. Even na 10:00 kon de wedstrijd met het juiste materiaal beginnen.
In vergelijking met de eerste wedstrijd was te zien dat de posities van de spelers duidelijker waren en konden ze eenvoudiger de bal aan elkaar kwijt. Dit bracht vertrouwen bij Amstelveen. Echter in de 4e minuut een slecht uitverdedigde bal zorgde voor dat Waterwijk een vrije kop kans kreeg en deze de bal achter Jan in het netje kwam. 1-0.
Gezien de verhouding tussen de twee ploegen werd duidelijk dat Amstelveen sterker was zowel in de aanval als verdediging. Voor de toeschouwer het vermoeden dat de gelijkmaker zou komen maar alleen de verrassing wanneer? Een paar kansen op een rijtje in de eerste helft:
Slecht uitgeschoten bal van de keeper Waterwijk, Robin pakt op, staat alleen voor de keeper en schiet in de handen;
tweede direct daarop volgend opnieuw een bal opgepakt door A’veen, kaatsenballend voor het doel en tot twee keer toe paal en eindigend in de handen van de keeper;
Vanuit een corner kopbal van Lorgens ook in de handen van de keeper
Ibuki voor de keeper mooi vrijgespeeld maar mistte de kracht om de bal in te schieten waardoor de verdedigeing van Waterwijk rustig de doellijn kon verdedigen. Kortom,
“Hoeveel kansen moet een ploeg hebben?”
Waterwijk echt geen slechte ploeg maar wel een ploeg met een arsenaal aan engeltjes op de schouders. David werd gewisseld met Etan ivm knieblessure en dat was direct de laatste wissel voor Amstelveen. Dus alle resterende spelers moesten met hun eigen groei-pijntjes de wedstrijd ontkennen en de tijd vol maken.
Dan uit het niets een felle tegenaanval van Waterwijk, inmiddels tweede helft. De spits van hun op avontuur en kwam recht op Jan af. Gelukkig was Jan voldoende alert en pareerde de aanval. Zelfs een tweede die kort daarna op Jan afkwam werd netjes op de lijn van de 16 tegengehouden.
Een echt leermomentje voor een ieder in dit elftal.
“Je hebt niet alle tijd om de bal te spelen! Zo gauw je een bal hebt wees er van bewust dat je dan ook een tegenstander voor en/of achter je hebt staan. Bij aanname van de bal weet dan naar wie je kan spelen en zijn naam vast te roepen!”
Ook opnieuw in deze helft was Amstelveen sterker en had kansen maar zelfs de aansluitende treffer bleef uit! “Dit is voetbal” zeggen de geleerden. Maar leuk is het niet voor de meegereisde supporters (nou ja, meegereisd? De spelers waren meegereisd –haha-)
Dan eindelijk diep in de tweede helft de aansluiting. Een goed samenspel in de voorhoede. Zack had de bal, zag Hamid vrij lopen richting 16 en deze kon ‘m écht inschieten (dus, niet naast, over, op de paal, lat of in de handen van de keeper!) Restte niet veel tijd om eigenlijk de verdiende overwinningstreffer te maken. Helaas, een vrije schietkans, een hard schot op de lat en bal binnen de kluts mocht niet baten, de stand bleef 1-1.
Volgende week meer geluk want aan inzet heeft het in deze wedstrijd niet gelegen.

This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

You have declined cookies. This decision can be reversed.

You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.