Senioren 3

Contact

Vacant
Vacant
Coordinator Senioren
Dirk Franken
Dirk Franken
Coach
Dave Vos
Dave Vos
Trainer
Rick van Schaick
Rick van Schaick
Coach
Ron de Vries
Ron de Vries
Leider
Robbert Schilder
Robbert Schilder
Leider

Team Info

  • Team Foto
  • Stand
  • Uitslagen
  • Programma

sen 3 2016

ma1mei2017

Een ode aan AH3 Amstelveen Heemraad 3

# Gelezen:270 hits

kampioensafficheGeboren ergens eind vorig seizoen

Eindstand: kampioen

Bezoekers: al met al mogen we zeker de 400 aantikken

Balbezit: een gemiddelde van 72%

In elk ander geval voorziet uw schrijver u van een wedstrijdverslag. Maar vandaag niet. Vandaag thematiseert hij zijn relaas. Een keerpunt, hij weet het. Maar het missen van de kampioenswedstrijd heeft hem doen inzien dat deze weloverwogen keuze de moeite waard is.

Een idee dat al enige jaren speelde, begon eind vorig seizoen vorm aan te nemen. Met Dirk (The Gunman) Franken aan de basis, ontstond er mondjesmaat een vriendenteam. Althans, de helft kende elkaar niet echt, maar het feestje moest een naampje krijgen. Later noemde iemand AH3 een perfecte afspiegeling van onze samenleving. Het weerwoord was: “Daar hebben we te weinig buitenlanders voor.” Natuurlijk beschikken we over Paul (Binnenkantje Paul) Berkelaar, maar die is net zo buitenlands als nasi. Enfin, met een selectie van ongeveer twintig man trapte AH3 het seizoen af. En wel met meer sponsoren dan alle seniorenelftallen bij elkaar opgeteld, een heuse huisstijl en een social mediaplan. Lekker.

Zoals het een gedegen vriendenteam betaamt is voetbal ook bij AH3 een randzaak. De slagzin, welke luidt: amicitiae causa, is uiteraard niet uit de lucht komen vallen. AH3 ging voor gezellig. Een te verantwoorden samenkomst van jongens, die na wat zweten samen mochten douchen. En hoewel die jongens elkaar nog niet allemaal persoonlijk kenden, ontstond er al snel eensgezindheid en trek naar meer.

Uw schrijver denkt dat deze harmonie zijn oorsprong voornamelijk vindt in enkele details.

De gewortelde bijnamen bijvoorbeeld. Menig teamlid zou niet weten wat te doen zonder enkele medespelers in het daglicht van hun bijnaam te moeten zien. Denk aan De Verdelger (Cyrille Kwint) of Blanke Nwanko (Robert Lesmeister). Bijnamen versterken een band. Een band versterkt de harmonie. Los daarvan hebben we nog het spelletje naaien. Oftewel; een ander voor lul zetten. Zodra dit tot de mogelijkheden behoort, dan weet je dat het goed zit.

“Lekker schot... voor een linksback.”

“Volgens mij is dat Kim d’r ongesteldheidsbroekje.”

U kent het wel.

Dan is er altijd nog de muziek. Van JeBroer tot John de Bever en Jurrit Wilhelmus. Stuk voor stuk toonkunstwerken, met als gevolg sociale cohesie.

Diezelfde bindkracht voelde uw schrijver toen hij op Texel zat, terwijl hij de kampioenfilmpjes live zag gaan. Oude vrienden en nieuwe vrienden die samen een hoogtepunt bejubelden. De afstand tussen het feestgedruis en hemzelf stemde uw schrijver eerst behoorlijk droevig. Echter, toen hij besefte waarom hij droevig werd, verscheen er een lach op zijn gezicht. Nog nooit heeft hij zoveel prachtige idioten bij elkaar gezien. Helaas gaat één van die idioten ons verlaten. Phil. En hoewel uw schrijver ook heel even twijfelde, heeft hij wel besloten om volgend seizoen gewoon een trots lid van AH3 te blijven. Want zonder AH3 zal hij het nodige missen.

Hij zal Jurrit (hoogstwaarschijnlijk) niet meer naakt zien optreden, hij zal moeten doorleven zonder de nodige ‘jajaaaaa’s’, de medical bag, het weekendje Leeuwarden, de trotse blik van Robbert (Owner) Schilder en een bijna wekelijkse drink- en douchesessie met Bart (Heeft een Verjaardag) Pastoor, Bas (Best Wingman Ever) Netjes, Dave (Cross) Vos, Dirk (The Gunman) Franken, Jacco (No Training) Tolman, Cyrille (De Verdelger) Kwint, Marc (The Manager) Roebersen, Marcel (Tony Tinder) Wennekes, Michael (Lippie) Lippens, Michael (Marcel in the Making) Zoon, Nigel (Heeft Last) Hassel, Paul (Binnenkantje Paul) Berkelaar, Phil (Phil.) Rouwenhorst, Ramon (Klootzak) Essed, Reinier (Diva) Elias, Rick (De Engel) van Schaick, Robert (Blanke Nwanko) Lesmeister, Tim (Billy) Boelrijk en Vernon (Doc.) Essed.

Marcus Tullius Cicero zei ooit: “Vriendschap wil doodeenvoudig zeggen: het liefdevol met elkaar eens zijn over alle vragen des levens.”

Dat is bij ons totaal niet het geval, dus fok hem.

Jongens, bedankt.

Uw schrijver, J. Faber

wo2nov2016

Amstelveen 3 gaat op voor het periodekampioenschap!

# Gelezen:355 hits

IMG 2030

do13okt2016

Zaterdag 8 oktober Sporting Martinus 2 – Amstelveen/Heemraad 3

# Gelezen:361 hits

Moeizaam was het zeker. Maar tegelijkertijd op z’n minst verdiend. Niet eerder kreeg AH3 met een tegenstander te maken die het net als de mannen zelf ‘zag’. Gelukkig ontbrak het Sporting Martinus 2 vaak aan de uitvoering, omdat de op respectabele leeftijd zijnde tegenstander het vaak niet meer kon belopen. Waarom het dan toch een lastige wedstrijd werd? Een reconstructie.
11:18 uur: 3 uur en 42 minuten voor de aftrap. Wanneer AH3 aan het niet-gezamenlijke sportontbijt zit trilt de telefoon. Een WhatsApp-bericht van Faber vanuit een plek waar Bintang-bier nog sociaal geaccepteerd bier is, hetgeen hij trots heeft vastgelegd als omgedraaide selfie. ‘Ik drink alvast een victorientje op AH3. Omwille van vriendschap’, refererend aan het zelf gecreëerde logo met ‘Amicitiae causa’ als inscriptie. Sympathiek, en tevens motiverend voor de mannen die het vandaag moeten doen.
11:53 uur: 3 uur en 7 minuten voor de aftrap. Ook V. Essed is wakker. Hij heeft ‘diepte’ in de foto ontdekt. Waarna Franken een plaatje van een perzik stuurt. Van Schaick heeft het over een nat windje. En dan ziet ook de rest van AH3 het. Faber deelt helemaal niets omwille van vriendschap. Hij wil zijn billen laten zien. Artistiek op de achtergrond, doch uitgesproken en tevens in het oog springend voor de geoefende kijker. Daar zit je dan, met je bammetje-Euroshopper-kaas op een zaterdagochtend, terwijl de lucht buiten grijs is en je kind op de achtergrond zeurt om Haribo. De moed zakt in de schoenen van de gehele basis-11. We staan er duidelijk alleen voor vandaag.
13:59 uur: 1 uur en 1 minuut voor de aftrap. De wedstrijd is nog niet begonnen, maar nu al heeft AH3 moeite elkaar te vinden. Hassall bevindt zich ‘ergens op de P', V. Essed haalt De Flart op, Berkelaar zit inmiddels in een Uber en verwacht ‘misschien iets later dan 14:30 uur’ aan te kunnen sluiten, de hormonen van Rouwenhorst slaan op hol wanneer hij de Bell’s Club passeert, terwijl Kwint eenzaam en licht ongerust naar een wedstrijd van Sporting Martinus C7 kijkt.
14:09 uur: 51 minuten voor de aftrap. Ogenschijnlijk ontspannen komen Franken, Van Schaick en Zoon van de hoge trap aflopen. We staan geregistreerd, we mogen voetballen vandaag. Langzaam komt AH3 samen, en dan komt ook Roebersen aanlopen. Scherp en geconcentreerd. Gedecideerd, zo u wilt.
14:45 uur: 15 minuten voor de aftrap. Collina stapt op Rouwenhorst af. De netten hangen te dicht op de achterlijn. Alarmbellen gaan af, de beste man is serieus en dreigt niet aan de wedstrijd te beginnen zolang het drama niet is opgelost. Rouwenhorst weigert actie te ondernemen. Op een dag als deze kan de warming-up het verschil maken. Dan wordt plots de tweede keeper van Sporting Martinus 2 aangevoerd. Met professionele knoopkunst wordt het net ruim tien centimeter naar achteren gevlochten, waarna Collina ‘zag dat het goed was’. We kunnen beginnen.
14:58 uur: 2 minuten voor de aftrap. Lippens schiet als afronding van zijn warming-up blind op doel en vindt precies dat ene gaatje in de ballenvanger. Ervaren jongen. Plons. Omdat dit, en dat is logisch, een uitstekend moment is nog even een bal uit het water te halen springt hij over het hek. Van Schaick stopt onaangekondigd met het inschieten van zijn keeper en gaat LIVE. Lippens wordt uitgedaagd NAAKT te gaan, waarop een aantrekkelijk schouwspel ontstaat. Waar Van Schaick zijn telefoon vandaan haalt is een raadsel, waarbij het zo vlak voor een belangrijke wedstrijd tevens als abject en infaam te classificeren valt.
15:00 uur: de aftrap, en een goede ook. De bal rolt strak over de al-dan-niet kankerverwekkende rubbergranulaatkorrels. Niet veel later komt een deel van de supporters veel te laat het stadion binnen. Het moge een wonder heten dat AH3 de beginfase zonder kleerscheuren is doorgekomen zonder Netjes en Schilder.
15:11 uur: 11 minuten na de aftrap. ‘Eerste grote kans voor Martinus!’, aldus Twitteraar Boelrijk. ‘Goede redding van Phil!’, voegt hij hier geheel terecht aan toe.
15:15 uur: 15 minuten na de aftrap. AH3 speelt in het geheel niet onaardig en houdt het veld goed breed. Ondanks een gaatje in zijn kapsel stoomt linksback Wennekes als een gespiegelde Karsdorp op, waarna iemand heel hard ‘Eerste paal!’ roept. Strak aangesneden landt de door rubbergranulaatkorrels ietwat zwartgeblakerde Derby Star op het voorhoofd van Berkelaar: 0-1. Een heerlijke start! Strak binnengeknikt, buiten bereik van de met stomheid geslagen eerste keeper van Sporting Martinus 2. ‘Ik wist zelf ook niet dat ik kon koppen’, reageerde de sierlijke linksbuiten na afloop van de wedstrijd.
15:25 uur: 25 minuten na de aftrap. Berkelaar zit duidelijk goed in de wedstrijd. Zijn benen gespaard in een Uber is hij op reglementaire wijze werkelijk niet te stoppen door de geelrode defensie. Onreglementair lukt dit wél, waarna Collina gedecideerd naar de stip wijst. Nadat Lesmeister door zeker zeven ploeggenoten en minstens zoveel supporters bij de bal wordt weggehouden, schiet Lippens laag in de linkerhoek de 0-2 binnen. Niets aan de hand, dit kan enkel nog worden uitgebouwd tot een hogere uitslag.
15:37 uur: 37 minuten na de aftrap. ‘Martinus mag doorgaan na ruim buitenspel. Phil voorkomt de aansluitingstreffer met een prachtige redding’, aldus Twitteraar Boelrijk. Die jongen ziet het spelletje aardig. Rouwenhorst denkt het spelletje ook goed te zien, en stuurt Berkelaar direct de diepte in. Omdat ook zijn lies de diepte in wordt gestuurd, begint Lamotte aan zijn warming-up.
15:39 uur: 39 minuten na de aftrap. Lippens is het eindstation van een mooie aanval over vele schijven zoals dat heet, en snijdt naar binnen. Zijn vlammende schot spat jammerlijk uiteen op de binnenkant van de paal en schiet terug het speelveld in, waarna hoe dan ook met een afgetekende 0-2 voorsprong de kleedkamer wordt opgezocht.
16:05 uur: 65 minuten na de aftrap. Sporting Martinus 2 besluit voor haar kansen te gaan en verder uit de spreekwoordelijke schulp te kruipen. Als een van de tien veldspelers de verre linkerhoek van de inmiddels ingevallen Lamotte (roze schoenen, roze shirt, en roze zoom in de broek) zoekt, weet hij zich direct te onderscheiden. Katachtig zorgt hij voor nu al 230 minuten de nul.
16:16 uur: 76 minuten na de aftrap. Omdat zowel Lippens als V. Essed kansen missen, besluit Lamotte dat het tijd is zich nogmaals te onderscheiden. Een diepe bal van Sporting Martinus 2 in niemandsland rolt voor zijn voeten. Vlak voordat hij de bal kan aannemen hoopt zich echter een polletje rubbergranulaatkorrels op, waardoor de bal langs, onder, en over zijn voeten rolt. Terwijl Lamotte achter de bal aanrent en tot overmaat van ramp ook nog een keepersliding maakt, is de 1-2 op het niet aanwezige scorebord een feit.
16:17 uur: 77 minuten na de aftrap. Gelijk aan de keepersliding van Lamotte zakt AH3 als een pudding in elkaar. ‘Dit kan nog wel eens een lastige pot gaan worden’, aldus De Vries. ‘Ik voel dat het mis gaat zo meteen’ aldus Schilder. ‘Ik vond het sowieso al kut’, aldus Zoon.
16:40 uur: 100 minuten na de aftrap. Ondanks een veldoverwicht van Sporting Martinus 2 weet AH3 de voorsprong vast te houden. En komt het zowaar nog tot een aanval. Wanneer deze vakkundig door Lippens wordt afgerond, roept een van de tien veldspelers van Sporting Martinus 2 tegen zijn grensrechter dat hij voor buitenspel had moeten vlaggen. Waarop de grensrechter dit alsnog doet. En waarop Collina de bevrijdende 1-3 alsnog afkeurt.
16:43 uur: 103 minuten na de aftrap. AH3 heeft eindelijk door dat aanvallen veiliger is dan verdedigen en probeert het nogmaals. En weer resulteert het in een doelpunt. Lesmeister schiet knap binnen in de korte hoek van de keeper, waarmee de wedstrijd nu toch echt beslist lijkt. Oogcontact zoekende met de grensrechter wappert hij met zijn armen, maar hij blijkt onvermurwbaar: dit is wél een doelpunt.
16:45 uur: 105 minuten na de aftrap. Collina fluit zonder onnodige blessuretijd toe te voegen voor het eindsignaal. AH3 schrijft wederom drie punten bij, waarmee The Perfect Score nog steeds een feit is. De in het vooruitzicht gestelde onbeperkte hoeveelheid Abina-ribben komt de mannen toe.
23:02 uur: 422 minuten na de aftrap. De onbeperkte hoeveelheid Abina-ribben is ironisch genoeg op. De aangesloten Zwaan denkt er met twee botjes op zijn bord het zijne van.
12:23 uur: 5.603 minuten na de aftrap. AH3 staat na vijf officiële wedstrijden met 15 punten op een eerste plaats: met 28 doelpunten ‘voor’ en 2 doelpunten ‘tegen’. Argon 6 staat na vijf gespeelde wedstrijden met 10 punten op een mooie derde plaats: met 15 doelpunten ‘voor’ en 7 doelpunten ‘tegen’. Een heuse topper dus aanstaande zaterdag: komt allen!

do13okt2016

Zaterdag 1 oktober Amstelveen/Heemraad 3 – FC Amsterdams Bos 2

# Gelezen:318 hits

Zaterdagmiddag, 16:50 uur. De vijfde wedstrijd van het seizoen voor Amstelveen Heemraad 3, tegenstander FC Amsterdamse Bos 2. Oftewel ‘Bos’, opmakende uit onderlinge aanmoedigingen tijdens de wedstrijd. Boelrijk had een trip naar Barcelona in de benen, terwijl Lesmeister de gehele warming-up nodig had Dubai uit zijn stelten te schudden. En dus ontvouwde zich een typische wedstrijd die volgde op een ‘Europese week’: zakelijk, energiebesparend, gericht op ‘heel blijven’, doch met drie punten als einddoel. En dus werd het ook gewoon 2-0. Soeverein, soepel. ‘We hadden niets te vertellen vandaag’, aldus een speler van ‘Bos’ bij het verlaten van het veld om 19:04 uur.
De samenstelling
Trainer / speler Franken had de afsluitende training op woensdagavond gebruikt om tot de perfecte samenstelling te komen. En dat bleek een flink karwei. De hamstring begint namelijk een terugkerend thema te worden, en steeds meer vedettes dingen zo langzamerhand mee naar de (overigens bijzonder eervolle) bijnaam ‘Hemmie’. Het lukte de oefenmeester desondanks elf frisse knapen de wei in te sturen. Naar Ajax-rugnummer-systeem stond het de eerste vijftien minuten als volgt: 1. Rouwenhorst, 2. Roebersen, 3. Netjes, 4. Kwint, 5. Pastoor, 6. Hassall, 8. Vos, 10. Tolman, 7. Elias, 9. Franken, en 11. Lesmeister. Omdat wedstrijden naar verluidt ‘niet met z’n elven, maar met een heel team’ worden gewonnen nam Franken zelfs nog enkele wissel- en tribunespelers mee: Berkelaar en Boelrijk trokken het ware groen-wit aan, terwijl Lokken, Schilder, Van Nieuwkerk, Van Schaick en Zoon in replicashirt de vlaggen ontvouwden, het vuurwerk ontstaken, een hoerenzoon uit 010 van de tribune gooiden, en luid schreeuwend het theaterpubliek opwarmde met de eerste tifo-actie van het seizoen.
De voorbereiding
Opwarmen bleek echter net iets gecompliceerder voor de basis-elf. Op het hoofdveld stond immers nog een ploeg te schoffelen tegen een voor ondergetekende volstrekt onbekende tegenstander, waardoor het vlaggenschip van de club zich genoodzaakt zag achter het doel van een al even onbeduidend potje op veld-nummer-zoveel de spieren los te krijgen. Elias deed hierin de wenkbrauwen fronsen door RKAVIC-veters in zijn nieuwe schoenen te rijgen, Kwint had ruimte nodig en deed zijn oefeningen op het asfalt, Tolman voelde nu al ‘een stijve lul’ in zijn been aankomen, Vos was vooral op zoek naar een banaan, Franken raakte bijkans in paniek toen hij er achter kwam dat zijn gepersonaliseerde aanvoerdersband nog in de afgesloten kleedkamer van Het Eerste lag, terwijl Zoon alles ‘kut’ vond.
De scheidsrechter
Gelukkig hadden we de scheidsrechter mee. De stoïcijnse laatkomer had werkelijk het beste met ons voor, en gunde AH3 nog eens 20 voorbereidingsminuten op Veld 1. Volgens betrouwbare bron stond hij zijn krullen nog te föhnen en zijn baard te trimmen, hetgeen hem op een warm welkom van Elias kwam te staan. ‘Eeeeeh Pruikie!’, viel de leidsman ten deel, die in het dagelijks leven overigens Massimo Ferrero heet en voorzitter van Sampdoria is. AH3 deed hem hoe dan ook zichtbaar goed. Het deed hem zelfs zó goed, dat de wedstrijd wat hem betreft voor altijd door had mogen gaan. Zelfs de bliksem weerhield hem niet van een minuutje of 14 blessuretijd, waardoor uiteindelijk de Block Rocker Bluetooth M5 IPA56 Model 2015 uitkomst moest bieden. Van Uithoorn tot Aalsmeer en van Kudelstaart tot Ouderkerk a/d Amstel konden ze ’t Laatste Rondje van Hazes horen. Diep respect voor Het Brein achter deze actie. Moeten we vaker doen. Nu was de scheidsrechter wellicht in de war door het digitale scorebord na de tweede goal. Als Faber in zijn beste dagen werd immers de tijd plots stil gezet, waarna de tijd zelfs achteruit ging, 1-0 nog steeds op het scorebord stond, en we enkele minuten later weer op 0-0 en aan de aftrap stonden. Een behoorlijke mind fuck. Meer over dit onderwerp staat overigens haarfijn beschreven in ‘Time perception distortion’ van Teixeira et al. (2013).
De tegenstand
Naast de eigen samenstelling, de voorbereiding en de scheidsrechter, hadden we vanzelfsprekend ook te maken met een team dat tegen ons mocht spelen. Blauwe shirts, een verticale geel-rode band, en een vleugje wit. Wat moet je er verder over zeggen? Een Liverpudlian kuitenbijter, een logge spits die de bal dood kon laten vallen op zijn borsten, een vent die Didier of DJ heette, en een keeper die een raardere Argentijn tussen de palen was dan de geliefde Sacca: lange haren, 1.68 meter, en een Boca-shirtje van Riquelme. We hadden ‘m meer moeten testen.
De wedstrijd
Want als we hem meer hadden getest was het naar verwachting niet bij 2-0 gebleven. Ik weet het, het moest een typische wedstrijd worden die volgde op een 'Europese week' (zakelijk, energiebesparend, gericht op ‘heel blijven’, doch met drie punten als einddoel), maar na al het doelpuntengeweld van de afgelopen weken word je toch hongerig. En kan een kleine overwinning als een tegenvaller voelen. Aan de andere kant: ook twee doelpunten zijn goed voor drie punten. Beide goals werden gemaakt door Dirk ‘Gunman’ Franken, na 20 minuten in de eerste helft en na 20 minuten in de tweede helft. Vanuit een kaats vanaf een meter of 18 gekruld in de verre hoek, en… op een andere manier. Laten we het erop houden dat Franken op de keeper afliep, een gaatje zag, niet nadacht, genadeloos uithaalde, en op een of andere manier de wedstrijd in het spreekwoordelijke slot schoot. Knap hoor. Nu kun je je afvragen in hoeverre het doelpunt écht noodzakelijk was, daar het duo Lamotte / Rouwenhorst nu al 345 minuten geen doelpunt meer heeft moeten incasseren. Ook dit doe je natuurlijk met het hele team, de verdediging speelt hier een cruciale rol in, bla. Buiten deze feiten viel verder niet bijzonder veel te genieten. Het was vooral breien, haken, steken, verder breien, en hierop volgend… eigenlijk niets. Nu is het ook moeilijk voetballen als man-in-vorm Elias na een kwartier geblesseerd het veld moet verlaten, Tolman definitief ‘een stijve lul’ in zijn been gestopt voelde worden, en Boelrijk met slechts een halve hamstring moest invallen om ‘voor de linksback te gaan staan’. Zo beschouwd is 2-0 eigenlijk hartstikke knap.
De toekomst
Mogen we, concluderend na wedstrijd vijf waarvan er maar vier meetellen, al van een titel spreken? We doen in ieder geval mee. Maar het blijft enorm belangrijk elke wedstrijd als een finale te zien, en het een en ander van week tot week te bekijken. Het seizoen is nog lang, in principe blijft de bal rond, en er zijn wel eens gekkere dingen gebeurd in ‘het voetbal’. Hoe dan ook, kampioenschappen worden niet gewonnen door selecties, maar door teams. En een team zijn we. Het licht is immers uitgedaan in de kleedkamergang, het licht is uitgedaan in de kantine, en het licht is uitgedaan in De Manen. Chapeau, dat zijn eigenlijk drie extra doelpunten. Aanstaande zaterdag staat de kraker bij en tegen Sporting Martinus op het programma, met een derde helft in Abina. Op naar wederom #trespuntos !

This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

You have declined cookies. This decision can be reversed.

You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.