MO13-1

Contact

Nicole Born
Nicole Born
06-51208591
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Coordinator Dames/Meisjes
Murielle Schagen
Murielle Schagen
Trainer/Leider

Team Info

  • Team Foto
  • Stand
  • Uitslagen
  • Programma

MO13 1 2016 2

ma24apr2017

SDZ MO13-1 – Amstelveen MO13-1 (3-6)

# Gelezen:192 hits

Terwijl heel Nederland zich nog eens omdraaide stonden de meiden van Amstelveen MO13-1 zich warm te lopen op het veld van SDZ.
Op dit terrein had het team goede herinneringen. Op dit veld had het team namelijk haar 1e overwinning behaald! Zou het hen opnieuw lukken?
Het team moest even leentje-buur inzetten omdat 4 spelers (Cara, Semmy, Victoria en Kezia) afwezig waren. Om die reden waren Isabella, Romy en Rayna (?) als invallers ingevlogen.
In het doel begon Sanne, die al kort na de start moest laten zien dat zij nodig was. SDW wilde de prestaties zoals neergezet tegen Martinus herhalen. Ze zochten de aanval op maar werden al wel snel teruggeduwd naar eigen helft door de stevig staande verdediging. Jacket, Ymke en Kathleen op één lijn met voor hun de middenlijn te weten Li-Wei, Lexie, Isa, Josefien en Rayna. De voorhoede vertolkt door Romy, Isabella, Selena, Sara en Lotte.
Na een enkele minuut was de het al wel duidelijk strijd moest geleverd worden. Isabelle ging met de bal er vandoor en kwam oog in oog met de keeper maar schoot naast. Hm?! dat beeld kwam ons niet geheel onbekend voor. Tegen aanval waarbij de bal ongelukkiger wijze op de arm van Li-Wei kwam. Penalty voor SDW. Gelukkig voor Amstelveen is naast-schieten niet alleen voor hen weggelegd. Stand na 5 minuten nog 0-0. Meiden van Amstelveen zochten en vonden elkaar, bal werd steeds opnieuw na verlies weer teruggewonnen. Dan de doorbraak in de 13e minuut. Isabella ging als een speer, zag ruimte, speelde de tegenstanders uit en kwam opnieuw voor de keeper. Kletsboem! 0-1. De toon leek gezet want het spel was veelal op de helft van SDW. Dan in de 17e minuut kreeg Isabella een derde mogelijkheid en ze wist van de vorige keer hoe ze het moest afmaken. 0-2. Zo die ballen waren binnen! En nu vasthouden en uitbuiten! Helemaal gerust was het team niet want SDW kwam regelmatig toch iets te vaak in de buurt van de ‘Amstelveense 16’
Dan de aansluitende treffer 1-2 na matig spelhervatting vanaf het doel. Bal werd in de voeten van SDW gespeeld en dit bood de gelegenheid. Druk bleef aanwezig na de treffer en moest er vaker verdedigend werk verricht worden. Kort voor rust de gelijkmaker. 2-2
Tweede helft Li-Wei in het doel en Sanne in het veld. Het was toch echt de bedoeling dat Amstelveen hier opnieuw met de winst naar huis zou gaan dus, alle hens aan dek! Dan een handsbal voor Amstelveen maar snel gecorrigeerd vervolgens een handsbal tegen Amstelveen. De bal werd vlug door Amstelveen opgepakt en daar ontstond een mooie tegen aanval uit wat zich vertaalde in een derde treffer van Isabella 2-3!
Druk blijven zetten waren de woorden van de coach en dat deed Amstelveen zodat in een poep en een scheet een vierde treffer een feit was.
Laten we SDW niet onderschatten want deze kwamen gevaarlijk dichtbij het doel van Amstelveen. Maar een weinig bekend talent school er in het lijf van Li want zij hield haar doel bij herhaling schoon. Helaas in de 10e minuut uitgespeelde kans die door SDW benut werd. 3-4
Verder op in de wedstrijd vanuit een corner ging de bal als een bal in een flipperkast in de 16 waarbij alle aanvallers van Amstelveen en de verdedigers van SDW de bal wel even hebben geraakt maar de laatste was degene die de 1e, de 2e, de 3e, de 4e en nu ook de 5e scoorde!
Uitspelen deze pot! Niemand uitgezonderd want wat waren de meiden van Amstelveen goed! Als afscheid van deze wedstrijd en om vergissingen te voorkomen tikte Isabella de 6e er ook nog even in! Eindstand 3-6.
Met nog twee wedstrijden voor ons tegen de grootste opponent Martinus zullen de meiden moeten laten zien dat wat zij de eerste helft van het seizoen niet lukte, het in de tweede deel wel! Namelijk ..... kampioen worden. We mogen als fans daar best wel een beetje aan denken.

di11apr2017

Amstelveen MO13-1 – IJburg MO13-2 (3-2)

# Gelezen:108 hits

Veld 3 te Heemraad was het podium voor de meiden van onder de 13. Door file-leed moest Amstelveen een kwartier langer warm lopen. Maar dan was het zover.
Vanaf de eerste aanraking met de bal was al duidelijk dat Amstelveen de potentie en energie had om het gelijkspel van de vorige keer te vergeten en te verruilen voor een winst. Kara met een C (grapje!) stond in het doel en zou zeker laten zien dat ook zij haar ‘skills’ had verbeterd. Semmy die vorige week zo’n belangrijk doelpunt scoorde begon even als reserve samen met Isabel.
De bal werd moeiteloos rond gespeeld en bij balverlies weer snel veroverd. Daarin was Ymke heel sterk en aan de andere zijde Sjaquet met diesel-vermogen die beide de aanval verlamde. De verdediging waar Kathleen haar positie als laatste vrouw was neergezet kon bij overmacht van de tegenstander alsnog het gevaar afwenden.
De bal werd steeds opnieuw aan de voorhoede meegegeven door Sara Sofie en Lotte zodat Sanne, Kezia en Victoria als een eenheid een direct gevaar opleverde voor IJburg. Deze opstelling en deze wilskracht zorgde voor een heel goede gelegenheid in de 8ste minuut. Deze werd benut door Kezia. 1-0!
Dan vanuit het niets een aanval IJburg die met wat geluk in de buurt kwam van Cara. Maar zoals reeds gemeld. De keeper pareerde de bal uitstekend. Daardoor bleef het 1-0.
En inderdaad het plaatje klopte ook toen de keeper de bal naar voren schoot. Li-Wei nam de bal over draaide met de bal weg van de tegenstander en bracht de bal voor de voeten van Kezia. Als een stormram en met Victoria naast haar gingen beide op avontuur, recht op het doel af.
Keeper kansloos! Victoria schoot de bal in de verre bovenhoek er in! 2-0 Een terechte voorsprong.
Wissels ingezet waarbij Isabel met Semmy het middenveld gingen bezetten, Lotte, die een serieuze kans had om de score te vergroten naar 3-0, met Sofie naar de zijlijn.
Rest van de eerste helft een vergelijkbaar beeld als bij het begin. Amstelveen domineerde en IJburg moest hard werken.
Tweede helft Kwam IJburg meer op de helft van Amstelveen en was sprake van dreiging. Hierdoor ook kans en op corners. In de rebound en matig wegwerken kwam de bal achter Cara terecht 2-1.
Het spel werd weer meer Amstelveens waardoor Victoria haar kans niet onbenut liet en de score neer kon zetten op 3-1.
Het spel was ook voor de neutrale kijker leuk naar te kijken. De twee ploegen waren meer aan elkaar gewaagd. Amstelveen was sterker als team en IJburg had een tweetal technisch vaardige meiden wat af en toe lastig was om te keren.
Dan in de 25ste minuut opnieuw vanuit een corner een tegen doelpunt. 3-2.
Vanaf dat moment was het natuurlijk hopen dat er geen foutjes gingen plaatsvinden want Amstelveen wil dolgraag hoog op de lijst eindigen. Kans op de 4-2 was heel dichtbij. Een open doel, een spat-zuivere voorzet, kwestie van voetje er tegenaan en dan zou het ..... maar helaas het voetje was een stevige voet met een schoenmaat 39 dus ging de bal hoog over.
Dan na een mooie eindrally floot de scheids af.

ma3apr2017

Amstelveen MO13-1 – Mw Sloten MO13-1 (5-1)

# Gelezen:141 hits

Een eerdere ontmoeting met Nieuw Sloten moest Amstelveen met een 2-1 nederlaag het veld verlaten. Nu dus revanche! Het team van Amstelveen vrijwel compleet maar een ontbrekende speler, Lotte, stond langs de kant om haar team aan te moedigen.
Ook de supportersgroep was goed vertegenwoordigd. Daarmee stond het team met 11 in het veld en gesteund door minstens een compleet elftal naast het veld!
Vanaf de aftrap ging de bal over en weer. Niet duidelijk wie de sterkste partij was. Amstelveen was zeker meer bal-vast en wilde heel graag op de andere helft voetballen. Het gras is tenslotte altijd groener bij de buren. Na enkele minuten kwamen Kezia en Victoria vaker in de buurt van de '16' met Lexie en Sanne in de rug. Aanvalskracht werd groter en de openingstreffer kon niet lang uitblijven. Kezia twee mooie kansen om het balletje achter het netje van de keeper te plaatsen maar net niet. Dan in de 7 minuut vanuit een corner. Sanne plaatste de bal voor de pot, Victoria kreeg de kans draaide weg en schoot alsnog de bal via de binnenkant van de lat binnen! 1-0
Was met dit doelpunt de weg vrij voor meer van dit soort punten? Niet geheel vrij want ook Sloten kwam soms naar het gras van de buren kijken maar stootte daar tegen een goed spelende verdedigers Ymke Kathleen Sara en Sjeket (fout geschreven) pareerde de aanvallen en brachten de bal opnieuw richting het middenveld alwaar oa. Isa klaarstond om het over te nemen. Steeds vaker wordt er succesvol gepasst. Dan enkele minuten na de openingstreffer kwam (ik meen) Sanne voor de keeper en lobte de bal over de keeper 2-0! Het publiek ging helemaal los! Want ondanks de regenachtige situatie scheen het zonnetje op veld 3 (ook op het hoofdveld trouwens haha)
Het zou toch moeten kunnen dat ook de diesel van Amstelveen doeltreffend moest zijn? Na enkele pogingen was het inderdaad in de twintigste minuut de gelegenheid voor Kezia! Geen houden aan voor de bezoekers! 3-0. Een niet te stoppen trein zo leek het, maar er kan veel veranderen en we weten niet wat de druïde van Sloten voor toverdrank bij zich heeft. Dan in de28ste minuut een matig uitverdedigde bal, kwam van over de lijn retour in de 16 waardoor Sloten haar kans zag en een tegentreffer was het antwoord. Ruststand 3-1.
De tweede helft opnieuw was Amstelveen dominant maar tegelijkertijd slordiger en de spirit om de bal in bezit te nemen en te houden was minder. De meiden keken iets te vaak waar de bal naar toe ging in plaats achter de bal aan mee te gaan naar voren. Goed dat het bijtertje Li-Wei standvastig de bal terughaalde want dat was voorbeeld om de wedstrijd weer meer naar Amstelveen te zetten. Het duurde echter wel tergend lang na diverse serieuze pogingen van de aanvallers om de keeper weer te passeren. Dan was Victoria opnieuw aan de beurt. Zij speelde zich goed vrij, demarreerde alsof er een muis achter haar aan zat en kwam opnieuw oog in oog te staan met de keeper. Kedeng 4-1!
Dan nog vanuit een corner. Opnieuw ingezet door Sanne. Bal voor het doel, twee pogingen waren nodig maar de uiteindelijk Hatseflats eindstand 5-1!
Nu nog een paar wedstrijden en dan moet het toch echt mogelijk zijn om als tweede of met een beetje hulp van andere teams zelfs als eerste te eindigen. Maar bovenal een paar leuke sportieve wedstrijden!

di14mrt2017

Amstelveen MO13-1 – SDZ MO13-1 (3-1)

# Gelezen:210 hits

Zet de winnende lijn zich voort?

Het meidenteam van Murielle hebben er zin in. Zo ook de fans! Een nieuwe kans om SDZ te laten zien dat zij echt beter zijn!
Ook vandaag drie huurlingen in dit geval de keeper (Guillin??), Romy (verdediging) en Ammy (aanvaller).
Vanaf de eerste moment was de kracht van A'veen zichtbaar. Fysiek sterker maar ook feller in het duel. Een goede vertaling van deze progressie was de inzet van Lotte. Zij nam initiatief, schoot de bal in de juiste richting waardoor de aanval dan direct dreigend was. Ondanks het krachtsverschil kostte het aardig wat minuten dat een eerste treffer zou komen. Ook SDZ gaf soms van zich horen maar werden vaak teruggezet door Ymke, Sammy en Lexi. Ook het middenveld waar Li-Wei met grote regelmaat de bal terug in het team bracht gesteund door Josefien en Sanne.
Dan in de 17e minuut een bekend verschijnsel. Kezia ontving de bal van Lotte en ging op jacht. Waarschijnlijk voor het evenwicht of makkelijker te onderscheiden van Romy, vandaag met twee staarten. Hoe dan ook de jacht was begonnen en maakte het feilloos af. De keeper van SDZ had daar geen afdoende antwoord op 1-0. Dan kort daarop kreeg Josefien een pracht kans waarbij de fans al het doelpunt vierde, maar helaas de bal ging toch naast. Maar de strijd was in volle gang. En Kezia werd opnieuw bediend vanaf de middenlijn en ging recht op haar doel af. Vanuit een lastige hoek schoot ze de bal achter de keeper en zette het scorebord op 2-0. Tevens ruststand.
Winning-mood was zichtbaar.
Tweede helft was er sprake van mindere concentratie en meer balverlies. Er moest veel gecorrigeerd worden voor en door elkaar. Dan ongeveer in de 20ste minuut kreeg SDZ een corner. Deze werd hard geschoten waarbij het afweermechanisme van een verdediger door te draaien net naar de verkeerde kant bij deze hoekschop. Dat was waarom de bal in het eigen doel in ging. 2-1 Het zou toch niet hè! A'veen pakte de aanval weer op en herkende vanuit het verleden dat ze punten zouden kunnen laten liggen dus............... werk aan de winkel.
Ondanks dat er niet gescoord werd was het wel duidelijk dat A'veen de verdiende winnaar moest worden.
Dan als slagroom op het toetje. Vanuit de corner een goede opzet. Kezia probeerde bal in te schieten, lukte niet. Bal bleef hangen en Kezia opnieuw die de bal naar Sanne bracht en deze maakte het verhaal af 3-1!
Opnieuw een goede wedstrijd en zichtbare verbeteringen in het spel en de inzet van spelers. Volgende wedstrijd zal de titanen strijd zijn tegen de directe opponent voor de koppositie.
We zullen het zien en hen weer vanaf de zijlijn aanmoedigen!

ma6mrt2017

IJBURG MO13-1 – Amstelveen MO13-1

# Gelezen:164 hits

“De draai wordt steeds meer gevonden!”

Daar stond het meidenteam van Murriel op het veld van IJburg. Met een felheid om van te smullen. Vanaf de eerste minuten voelde het team dat er wat te halen viel. Er werd goed opgelet en er werd meer dan anders na aanname van de bal gekeken waar de vrije speler stond. Scherpe passes vanaf de middenlijn naar het offensief Roos, Victoria en Kezia. Een tweetal kansen waren voor A'veen maar net niet goed afgemaakt. Dan in de +/- 15e minuut ging Kezia vanaf de middenlijn op avontuur. Ze ontving de bal van Li-Wei en ging als een speer door de linie van IJburg met Sanne naast zich, zij draaide langs de keeper en KNAL......0-1! Welverdiende voorsprong!

Het supporters legioen ging helemaal uit het dak! Zo erg dat voor winkelcentrum IJburg code rood werd afgegeven.

De wedstrijd ging voort en kansen bleven zich melden. Soms een wat minder moment waardoor een terugspeel bal in het voordeel was van de tegenstander. Met alle goede inspanningen ten spijt maar Sammy kon de bal niet uit het doel houden. Helaas in de 22 ste minuut de gelijkmaker. 1-1 tevens ruststand.

In de pauze werd de tactiek opnieuw besproken en werd het vocht weer aangevuld.

De start van de tweede helft ging minder goed. In de tweede minuut een weinig gevaarlijk schot op het doel ging ongelukkigere wijze tussen de benen door van de keeper 2-1. Vette pech!

Josefien kreeg na de hervatting de bal en gaf deze mooi voor aan Victoria die met Roos op volle kracht vooruit ging. De dreiging was voor Ijburg angstaanjagend! Wat eenn felheid en strijd was er voelbaar. En aan de andere zijde van het veld drukt Ymke haar stempel op het spel. Amstelveen zat goed in de wedstrijd. Nu nog vertalen in een doelpunt. Soms vraag je je af hoeveel kansen moet een team hebben om de welverdiende punten mee naar huis te kunnen nemen. Bij de MO13-1 waren het er veel. Het team deed haar uitreste best. Toen vanuit de achterlinie Sjacket (fout) een bal afgetroggeld van de tegenstander enn schoot de bal in d evoeten van Kezia die opnieuw “en route” ging. Met volle vaart ,gewapend met adrenaline en frustratie door eerdere mislukte kansen, recht door de verdediging van Ijburg. Die hadden nu het nakijken Kedeng! Code rood opnieuw voor het winkelcentrum! 2-2! 

Zou een dergelijke actie nog een keer plaatsvinden voor het eindsignaal? Ja de acties waren er maar de afronding bleef achter. Eindstand 2-2.

Trots op dit team!

This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

You have declined cookies. This decision can be reversed.

You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.