JO15-2

Contact

Onbekend
Onbekend
Leider
Hein Bijvoet
Hein Bijvoet
06-50697934
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Coordinator JO15
Pim Braam
Pim Braam
020-6403585
06-53362937
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Trainer/Coach

Team Info

  • Team Foto

AH JO15 2

zo3juni2018

JO15-2: De laatste twee wedstrijden

# Gelezen:53 hits

19 mei speelde de JO15-2 uit bij Olympia Haarlem, de een-na-laatste wedstrijd. Ik kwam pas vlak voor het eind van de eerste helft, dus geen uitgebreid verslag hiervan. Er moest gewonnen worden om zicht te houden op het kampioenschap. Maar bij mijn aankomst bleek dat we 0-1 achterstonden. De tweede helft werd een spannende pot om eerst maar gelijk te komen en daarna de overwinning binnen te halen. Maar de bal wilde er niet in. Veel kansen waren voor de Amstelveense ploeg maar de verdediging van Haarlem wist lang het tij te keren. Maar gelukkig werd de gelijkmaker dan toch gescoord. Milo schoot de bal in het net. De spanning werd nog groter want beide ploegen kregen kansen maar er werd niet meer gescoord. En met de 1-1 eindstand was het niet meer mogelijk om kampioen te worden, die eer ging naar DSK. Onze felicitaties hiervoor.

Dan moest er 26 mei nog de laatste wedstrijd worden gespeeld tegen Alliance '22. We speelde thuis om 15.00 uur. In de zinderende hitte. Op veld 2 wilde we het seizoen toch wel winnend afsluiten. Maar de tegenstander had uiteraard dezelfde plannen. En de eerste helft was ook eerlijk gezegd voor de gasten. Omdat de bal te zacht werd teruggespeeld op keeper Jasper konden ze profiteren. 0-1. En ook de 0-2 werd vrij snel gemaakt. Aan Amstelveense kant liep het niet heel erg lekker. Maar vlak voor rust kon gelukkig Kian de aansluitingstreffer maken. 1-2. Het was rust. Die werd goed gebruikt om goed te drinken en voor tactisch overleg tussen coach en spelers. Na de rust kwam weer Alliance als eerste aan scoren toe: 1-3. Misschien gingen we beter spelen, misschien werd de tegenstander nochalant of was het toch de warmte die hen de das om deed, hoe dan ook, ineens stonden we gelijk. Milo kreeg het op de heupen en maakte de 2-3 en 3-3 binnen enkele minuten. En daarna kreeg ook Jim het op de heupen. Eerst probeerde hij de bal met een mooie kunstje langs de tegenstander te spelen, het lukt niet helemaal maar het zag er mooi uit. Vlak daarna maakte hij de 4-3 en 5-3. Enzo sloten we het
seizoen toch nog winnend af. Een mooi seizoen met een derde plaats op de ranglijst. Van de 9 wedstrijden 6 gewonnen en 3 gelijk en met het beste doelsaldo hebben de jongens toch prima gepresteerd en nog belangrijker: veel plezier gehad met elkaar. Het seizoen zit er op
maar gelukkig hebben we de foto's(door Claudia) van de laatste wedstrijd nog. Deze staan weer in de onderstaande link. Fijne vakantie en wie weet tot volgend seizoen.

https://photos.app.goo.gl/VWathDBuTPxfLTyF2

vr18mei2018

Amstelveen JO15-2 spaart Zwanenburg JO15-2 niet (10-2)

# Gelezen:66 hits

Zaterdag 12 mei speelde de JO15-2 thuis tegen de JO15-2 van/uit Zwanenburg. Om 14.15 uur werd er afgetrapt op veld 3 onder een heerlijk zomers zonnetje. De stand van de geblesseerde: Bink kwam weer wat speelminuten maken.
Maar Guy is nog steeds niet fit, Lars zat nog met gebroken duim. Bovendien was Victor op vakantie. We kregen hulp van Yael, Silver, Levi en Stefan uit de JO15-1. Aan het begin van de wedstrijd werd al snel duidelijk dat wij de betere partij waren. En hoewel Zwanenburg niet veel had in te brengen was de eerste echte grote kans voor hen. Bijna opende ze de score. Maar bijna telt niet. En nu waren wij aan de beurt. Jim opende voor ons de score. Een fraai doelpunt zette de 1-0 op het scorebriefje van de scheidsrechter. Daarna liep het snel op: de 2-0 was voor Levi, de 3-0 kwam van Silverster en de 4-0 was van Kian. Allemaal stuk voor stuk prima goals. We werden wat nochalanter en daar kwam het tegendoelpunt van Zwanenburg. 4-1. Lang konden ze er niet van genieten want Levi(5-1) en Petar(6-1) boorde elk restje hoop van Zwanenburg op een terugkeer in de wedstrijd in de grond. Ruststand 6-1.
In de tweede helft gingen we rustig verder. Stefan maakte 7-1 en Petar 8-1. Met zo'n riante voorsprong lieten we Zwanenburg iets meer komen maar tot scoren kwamen ze niet. Jim maakte nog maar even de 9-1 en Levi, na eerst een grote kans te hebben gemist, schoot de 10-1 in het net. Zwanenburg maakte dan vlak voor tijd nog de 10-2 waarmee de eindstand bekend was. Het was al met al niet een heel moeilijke middag voor de Amstelveense jongens. Er zijn nog twee wedstrijden te spelen. We hebben nog niet verloren in de competitie maar wel 5 keer gewonnen en 2 keer gelijk gespeeld en we staan er daardoor vrij goed voor. Nog 2 keer winnen en wie weet... kunnen we dan een feestje gaan vieren. Maar eerst de volgende wedstrijd tegen olympia haarlem spelen en dan zien we wel weer verder. In de link hieronder staan nog de foto's gemaakt door Claudia, waarvoor weer dank.

Tot de volgende wedstrijd

https://photos.app.goo.gl/SPXFYG7gMlmZ6PUi1

 

ma7mei2018

Argon JO15-4 tegen Amstelveen JO15-2 (0-7)

# Gelezen:97 hits

Zaterdag 28 April moesten we uit tegen Argon JO15-4 spelen. Deze wedstrijd was een inhaalwedstrijd omdat hij eerder was afgelast.
Daarom dus ingepland in de vakantie. En dan is altijd maar de vraag: is iedereen er wel? Nou waren Bink en Guy nog steeds geblesseerd.
En vorige week kwam daar Lars bij (gebroken duim, zie vorig verslag). En Brandon was tijdens de training geblesseerd geraakt. En vanwege de vakantie waren Kian en dus ook coach Pim afwezig. En ook Sammy kon niet meegaan. We konden echter voor hulp rekenen op enkele jongens uit de 15-01, nl Stefan, Yael, Milo en Levi. Dank heren voor de hulp. Met dus als invalcoach ondergetekende gingen we naar
Mijdrecht. Het weer was niet geweldig maar het was droog. De aftrap was om 10.30 uur. We hadden we vanaf het begin wel het overwicht,
maar daar was het ook wel mee gezegd. De koningsdag zat denkelijk nog bij iedereen in de benen want het spel was traag en de schoten op doel gingen allemaal naast. Pas na ruim 20 minuten was het Stefan die de ban brak. Na een paar mislukte doelpogingen kon hij zich nu vrij spelen. Een schot op doel en de keeper was verslagen. 0-1. En vrij snel hierna maakte Stefan ook de 0-2. Dat was ook de ruststand. De eerste helft was dus niet heel geweldig maar we stonden wel voor.

Aan de tweede helft begonnen we beter. Er zat wat meer pit in en het liep allemaal wat lekkerder. Levi had de plek van Stefan ingenomen in de spits. Maar het duurde toch wel even voor er weer gescoord werd. Sterker nog, eerst moest Stefan weer binnen de lijnen komen en hij opende wederom de score. 0-3. Het begon nu echt te lopen. Argon kwam er nauwelijks meer aan te pas. Jim maakte met een harde knal
de 0-4. Brandon en Guy, die (mee) waren gekomen moedigde hun teamgenoten nog even lekker aan. We gingen weer in de aanval en Levi kreeg de bal. Ook hij wist de keeper te passeren. De 0-5. Bij de volgende aanval ging de keeper van argon ernstig de mist in. De bal kwam voor zijn voeten terecht. Hij wilde hem wegschieten. Maar Jim jaagde goed door. De keeper schoot. Jim was vlak bij de keeper en kaatste de bal direct terug het doel in. 0-6. Even later ging een aanvaller van Argon in de fout. Hij maakte een behoorlijke overtreding op Milo. Hierdoor kreeg hij een gele kaart en kon hij het veld uit. We stonden dus met een man meer. Er kwam dus wat meer ruimte maar we maakte daar helaas niet optimaal gebruik van. Levi maakte nog wel de 0-7 maar daar bleef het bij. De drive was wel een beetje weg maar als je 0-7 voor staat is dat ook wel logisch. De eerste helft was niet het beste van ons spel, maar de tweede helft zag er goed uit.
We kunnen even genieten van de vakantie en 12 mei spelen we tegen Zwanenburg. Dan gewoon weer onder leiding van coach Pim.
Gelukkig hebben we de foto's nog. In de link hieronder staan ze weer. Bedankt Claudia voor het maken.
Tot later.
Rutger

https://photos.app.goo.gl/pUpRpagIRz8VWDNr2

vr27apr2018

SCW JO15-1 - Amstelveen JO15-2 (1-1)

# Gelezen:242 hits

Zaterdag 21 april ging de JO15-2 op bezoek bij SCW in Rijsenhout. We moesten spelen tegen de JO15-1. Zij stonden
nr. 1 op de ranglijst. Ze moesten winnen want de nr2 hijgde ernstig bij hen in de nek. En wij wilde natuurlijk ook graag
winnen. We hebben het minst aantal wedstrijden gespeeld in de poule, dus voor ons is nog alles mogenlijk. Vooral ook omdat we nog niet verloren hebben. We gingen niet helemaal compleet richting Rijsenhout. We missen al een tijdje Guy en Bink vanwege blessurres. Beterschap jongens!

Ook tegen dit team hadden we voor de winterstop al gespeeld. Het begon toen goed maar op het eind gaven we het helemaal weg.
Maar vandaag gingen de jongens er vol voor. In een heerlijk zonnetje en dito temperatuur werd er om half elf afgetrapt. Beide teams speelde prima. De teams waren in goed evenwicht. Dat was ook wel de verdienste van Jasper. Op een schot van een SCW-aanvaller wist hij de bal prima te keren in een goede reflex. Wat hebben we toch een goed keeper op doel staan. Het was boeiend om te zien, want er werd vol vuur gestreden door de jongens. Lars raakte geblesseerd aan zijn duim, die behoorlijk blauw zag. En een jongen van SCW trapte na. Hij werd gelijk gewisseld, door zijn slimme trainer, waardoor de scheids zijn kaarten in de borstzak liet zitten. En zo konden we aan de limonade. Ruststand 0-0.

Na de rust gingen beide teams op dezelfde voet verder. Inmiddels was Kian binnen de lijnen gekomen. Hij kreeg de bal en ging voorwaarts.
Ik kon het niet helemaal goed zien maar hij schoot vanaf de zijkant. Was het een mislukte voorzet of een bewuste doelpoging? Ik weet het niet, maar de bal zeilde door de lucht, leek een makkelijke prooi voor de keeper. Die taste mis en de bal viel in het net. 0-1. Enorm gejuich
ging op bij het amstelveen publiek en natuurlijk de spelers. SCW moest nu helemaal komen, want verliezen was geen optie voor hen.
Maar de JO15-2 vochten als leeuwen en gaven niks weg. Wat SCW probeerde, ze kwamen er niet door. De frustratie groeide enigszins aan
SCW zijde. Maar ook de JO15-2 lukte het niet om het net te vinden ondanks een paar goede aanvallen. Gingen we met dat ene doelpunt winnen? Helaas voor ons wist SCW na een prima aanval dan toch het zo gewilde doelpunt te maken. 1-1. Het was bijna tijd, nog 1 minuut, en toen werd het nog spannend, want SCW kreeg een hoekschop. Daarmee hadden we voor de winterstop de overwinning weggeven. Maar de verdediging stond prima en het gevaar werd afgewend. En zo eindigde de wedstrijd in 1-1. Het was een mooie, spannende wedstrijd. Zeer leuk om te bekijken. Goed gespeeld. Lars had gewoon door gespeeld met zijn blauwe duim. Maar later bleek die helaas wel gebroken. Dus ook beterschap voor Lars. Volgende week gaan we uit bij argon. Kijken of we het net zo spannend kunnen maken. In de link hieronder staan weer de foto's, gemaakt door Claudia.

https://photos.app.goo.gl/kZkntESxRaJcIOJ52

do19apr2018

JO15-2: 3 wedstrijden, geen verloren

# Gelezen:190 hits

Het was wat druk de afgelopen tijd, dus nu het verslag van 3 wedstrijden, waarvan de eerste 2 even kort.
Allereerst gingen we zaterdag 7 april op bezoek bij DSK in haarlem om tegen de JO15-1 te spelen. Het was prima weer,
het zonnetje scheen er lustig op los. De sfeer ter plaatse was enorm gezellig. Dat kwam voornamelijk omdat pal naast het
enige veld van DSK een speeltuin feestelijk werd geopend. Zodat we de gehele eerste helft onder begeleiding van een fanfare
speelde. De tweede helft moest ik helaas weg, dus moest ik die feestelijke muziek missen. De wedstrijd eindigde in 1-1. Beide
doelpunten vielen in de eerste helft. Onze jongens opende de score doordat Jim de bal snoeihard in het net joeg. De gelijkmaker
werd niet lang daarna gemaakt. Daarmee was het eerste gelijkspel na de winterstop een feit.

De dinsdagavond daarop, 10 april mochten zowel de JO15-1 als 15-2 een vriendschappelijke wedstrijd spelen tegen 2 engelse teams.
Er werd wat gewisseld in de samenstellingen en zo stonden niet de gebruikelijke 11 op het veld, maar dat mocht de pret niet drukken.
Er werd een leuke pot gespeeld tegen de engelse gasten die de jongens met 2-0 wonnen. Beide doelpunten kwamen op naam van Jesper
(van de 15-01).

Omdat er teveel geblesseerde jongens waren, en we niet konden lenen bij de andere teams vanwege spelen op hetzelfde tijdstip,
werd de wedstrijd van zaterdag 14 april uiteindelijk gepeeld op dinsdagavond 17 april. De tegenstander was de JO15-4 uit/van Hoofddorp.
De aanvangstijd van 18.30 uur werd niet gehaald omdat de gasten uit Hoofddorp vast stonden in de file. Maar om ongeveer 18.50 uur kon
Scheidsrechter Schipper (bedankt weer voor het fluiten, top) de wedstrijd in gang fluiten. Tegen deze tegenstander hadden we ook al voor de winterstop gespeeld en toen wonnen we met 1-10. Maar deze keer hadden ze wat spelers uit andere teams meegenomen. En ook bij ons liepen enkele spelers van de JO15-1 om de afwezige te vervangen. Er was dus vooraf niet te zeggen hoe de wedstrijd zou verlopen. Het lekkere voorjaars-avondzonnetje zorgde voor een lekkere temperatuur. Beide teams waren in het begin niet echt scherp, maarja wat wil je ook na een lange schooldag... De eerste kansen waren echter voor ons. Jim had twee schoten op doel, die miste. Maar drie keer is scheepsrecht en toen was raak. 1-0. Het toen gingen we los. Hoofddorp kwam er niet meer aan te pas nadat Brandon vrij kort na elkaar de
2-0 en 3-0 van afstand achter de keeper schoot. De 4-0 werd door Levi gemaakt en Jim zette de ruststand op 5-0.
Het leek een makkelijke avond te worden op de Amstelveense velden.

Maar na de rust kwam Hoofddorp iets strijdvaardiger het veld weer op. Ze gingen ervoor. Bradon trok zich daar echter niets van aan.
Hij kreeg de bal en ging in een weergaloze solo door de Hoofddorpse defensie om daarna de bal in het net te leggen. 6-0. Sommige uit het thuispubliek durfde zeker de vergelijking met de solo's van Zlatan wel te maken. Het zag er hoe dan ook prima uit. Hierna kregen de gasten een vrije trap op een mooie plek en afstand van het doel. Deze kans werd met beide handen(voeten eigenlijk dus) aangegrepen. Hij werd prima binnen geschoten zodat de 6-1 werd opgenoteerd. Het gaf Hoofddorp even vleugels maar tot scoren kwamen ze niet. Bij de thuisploeg lukte dat beter en zo maakte Jesper de 7-1 en kwam de 8-1 van de voeten van Kian. De sfeer was opperbest in de Amstelveense
gelederen. Het was de Levi die weer, na een aantal missers, het net wist te vinden. Hij vierde al uitbundig feest maar juichde te vroeg. De vlag was omhoog gegaan en het doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel. Jammer, maar even later was het toch nog raak. Een hoekschop,
en Kasper die met een werkelijk prachtige zweefduik de bal in het doel kopte. Ook nog vereeuwigd op de foto's van Claudia(zie de link onderin). De eindstand dus 9-1 waarmee het een fijne avond werd aan de sportlaan. Zaterdag gaan we op bezoek in Rijsenhout. Hopelijk kunnen we de goede serie voort zetten. Voor de foto's van Claudia, zie dus onderstaande link

https://photos.app.goo.gl/DwLXSEIpEPcNrlpX2

 

This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

You have declined cookies. This decision can be reversed.

You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.