MO15-1

Contact

Nicole Born
Nicole Born
06-51208591
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Coordinator Dames/Meisjes
Murielle Schagen
Murielle Schagen
06-53383698
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Trainer/Coach

Team Info

  • Team Foto

AH MO15 1

ma13nov2017

Pancratius MO15-2 – Amstelveen MO15-1 (2-1)

# Gelezen:178 hits

Op papier zijn de ploegen ongeveer gelijke sterkte. (weers-)Omstandigheden zijn redelijk en de stemming in het team is prettig.
Het zou voor het moraal en de ranglijst goed zijn als dit team weer een drie-punter gaat neerzetten.
Het team was bijna compleet (Sharaya afwezig). In het doel (hele wedstrijd) Li-Wei, laatste vrouw Romy met naast haar Kaylah, Sjaked, Esmay en Semmy. Middenvelders Viktoriya en Jasmijn. De vleugels bezet door Noami, Chanelva en Sarah en in de punt Kezia en Isabella.
Zou Amstelveen het spel van de afgelopen wedstrijd opnieuw kunnen oproepen en laten zien?
De eerste helft lieten de twee ploegen elkaar weinig ruimte. Amstelveen verloor wat controle door teveel met z’n allen naar de bal te gaan waardoor ze soms elkaar in de weg liepen en achter zich een gat lieten ontstaan. Gelukkig maakte Pancratius daar geen gebruik van. Positiespel is essentieel maar het lukte Amstelveen niet. Romy probeerde het keer op keer door haar meiden op positie te brengen maar helaas de aantrekkingskracht van de bal was te groot.
In de voorhoede waren Isabella en Viktoriya iedere keer een plaag voor de verdedigers van de thuisspelende ploeg. Ook vanaf de zijkant kon Pancratius vaak niet meer doen dan de bal uitspelen omdat Naomi hen net te snel af was. Maar ondanks dat Amstelveen sterk was in de aanval kon het niet vertaald worden met een doelpunt. Isabella kreeg het bijna voor elkaar maar net niet! De dreiging voor het doel van Amstelveen was niet overtuigend waardoor het schoon bleef.
Bij corners was het soms lastig voor de keeper om uit de kluwen van benen de bal nog te volgen.
Uiteindelijk bleef de stand tot aan de rust 0-0.
Tweede helft nieuwe kansen.
Pancratius had de opdracht om meer druk te gaan zetten. En dat was zeker te merken. Het voordeel daarvan was dat er iets meer ruimte ontstond voor de aanvallers van Amstelveen wanneer de bal niet voldoende onder controle was bij de Pancraten. In de 10e minuut van de tweede helft werd die ruimte door Isabella gevonden. Ze zag de vrijheid om te schieten. En dat deed ze met verve! Feilloos en onhoudbaar ramde ze bal achter de keeper! 0-1.
Nu een kwestie van vasthouden of liever nog, uitbreiden.
Helaas was de euforie van korte duur. Terwijl Amstelveen nog de stand aan het vieren was ging Pancratius op stormram over. En nog geen minuut later knalde de spits de bal snoeihard en onbereikbaar voor de keeper in het net. Oeps 1-1! Zo’n aansluitende score geeft vaak vleugeltjes aan de ploeg. Dat was merkbaar want de Pancraten kwamen te veel op de helft van Amstelveen en de verdediging moesten alle zeilen bijzetten. In de 25ste minuut een ongelukkige redding, waardoor de bal in de eerste instantie goed werd gekeerd maar met pech niet klemvast was en van de borst stuiterde, opnieuw het veld in kwam waar een Pancraat stond om in de rebound alsnog de bal er in te tikken. 2-1 Oh, wat was dat balen voor Amstelveners! Zo zuur!
Amstelveen probeerde het nog in de laatste minuten om de gelijkmaker neer te zetten maar helaas. Het was niet gelukt.
Achteraf kan de ploeg terug kijken op een goede en volledige inzet? Dan moet het antwoord helaas negatief zijn. De meiden waren zelf ook niet tevreden met hun geleverde spel. Zoals ze zeiden: “we waren niet voldoende fel op de bal, we lieten de tegenstander komen, voldoende gelegenheid geboden om de Pancraten te laten schieten en speelde onvoldoende over”
Zelfreflectie is de beste leermeester en een hulp voor de trainer/coach om deze aspecten aandacht te geven. Voor volgende week: Laat de tegenstander enorm schrikken van jullie inzet en motivatie. Zij gaan er van uit dat het meidenteam van Amstelveen met gemak omver geblazen kan worden.
Dus: MAAK ZE GEK!

ma6nov2017

Amstelveen MO15-1 – DIOS MO15-1 (1-5)

# Gelezen:174 hits

Na zo’n zinderend spektakel als vorige week was het natuurlijk lastiger opladen zou je denken. Maar niets was minder waar! Het team was erg gemotiveerd en zeker niet bang om de confrontatie aan te gaan met de top van deze competitie.
Het team stond er weer op de bekende posities op het hoofdveld van Amstelveen.
DIOS zette gelijk de aanval in maar Amstelveen kon prima verzet plegen. Sterker nog de eerste serieuze scoringskans kwam op naam van Naomi te staan. Zij speelde zich mooi vrij en schoot helaas enkel de verf van de lat. Zichtbaar was dat DIOS technisch iets meer in de mars had dan Amstelveen waardoor de meeste aanvallen van Amstelveen netjes werden gepareerd. Er werd heel sportief gespeeld. Waren het aantal handsballen, zonder het toekennen van een vrije schop door de jonge scheidsrechter, gelijk. Kortom een leuk spel om naar te kijken.
Mooie en snelle acties van Victoria en Isabella werden gelardeerd door “O’s!” en “A’s!” Het harde werken door Kayla, Esmay en Sjaked in de achterhoede werd vaak beloond met het afwenden van het aanvalsgevaar. Mocht DIOS met hun sterke aanvallers toch langszij komen werden ze alsnog in hun demarrage ingehaald door Romy.
In ongeveer de 10e minuut een iets te korte bal retour keeper werd handig door DIOS opgepakt en bracht Amstelveen op achterstand.
Ook de tweede treffer had een dergelijk karakter waarbij DIOS haar gretigheid en handigheid kon laten zien.
Aan de andere zijde een mooi samenspel, nadat Sharaya slim de bal had afgepakt van DIOS, tussen Kezia en Victoria wat bijna resulteerde in een aansluitingstreffer. Oef!
De tegenaanval richting het doel van Amstelveen werd erg snel uitgevoerd en werd netjes tegengehouden. Maar helaas de bal kwam toch weer op het grondgebied van A’veen en was de verdediging nog niet op orde. Gevolg een derde tegentreffer! Tevens ruststand.
Na de rust een wissel. Jasmijn de aanval in en Li-Wei tussen de palen.
De boodschap van de coach was: Bal veroveren, druk zetten, sneller aansluiten en de middenlijn dichtzetten.
Het was zichtbaar. DIOS had moeite met de druk van A’veen en moesten regelmatig aan elkaars paardenstaarten trekken. DIOS raakte enigszins van het padje af. Ze konden hun spel niet meer spelen. A’veen was gevaarlijker waardoor de verdediging van DIOS ook moest laten zien dat zij het voetballen in de benen hadden. Semmy werd naar voren geschoven om samen met Sarah de linkerzijde te vermurwen. Jammer genoeg kwamen ze steeds een beetje te kort. Aan de rechterzijde deden Chanelva en Naomi hun stinkende best langszij te komen.

Tweede helft wat wijzigingen in het doel. Li-Wei opnieuw tussen de palen en Jasmijn in de aanval. Een treffer voor Amstelveen was voelbaar dat het zou gaan lukken en wat dan???
Echter DIOS liet zich natuurlijk niet helemaal wegzetten en hun spitsen waren gebrand om te scoren als ze ook maar even de kans kregen.
Dat gebeurde helaas in de tweede deel van de tweede helft een bal niet voldoende weggewerkt en kwam daarmee voor de voeten van DIOS-spits en die dacht er niet over om naast te schieten. Keeper was te laat. 0-4.
Ook het 5e doelpunt ontstond door een soort van voorzet van Amstelveen. Uittrap door het midden en daarmee voor de voeten van de spits, vrije schietkans. 0-5.
Maar gelukkig al was het maar omdat Amstelveen het verdiende voor het harde werken, motivatie en inzet kon een eerder gepareerde bal door DIOS alsnog in de rebound door Isabella in gerost worden. 1-5.
Ja, DIOS was sterker maar de meiden van Amstelveen hebben echt geknokt! Top gedaan.
Dank jullie wel voor het leuke spel!

za28okt2017

Legmeervogels MO15-1 – Amstelveen MO15-1: Over veerkracht en teamwork

# Gelezen:216 hits

Zaterdag 28 oktober, de tweede zaterdag van de herfstvakantie. Alleen Kezia was afwezig dus de MO15-1 van Amstelveen kon redelijk compleet aan de wedstrijd beginnen. Tegenstander van vandaag waren de meiden van Legmeervogels, die op een tweede plek stonden. De voorgaande uitslagen van zowel Amstelveen (9e plek) als Legmeervogels deden vermoeden dat ondanks het verschil op de ranglijst dit wel eens een spannende wedstrijd kon gaan worden.

Met Sharaya op doel, Romy en Kaylah centraal in de verdediging, Sjaked op rechts en Esmay op links stond de verdediging in de basisopstelling. Het middenveld werd gevormd door Sarah, Jasmijn en Li Wei en de voorhoede door Naomi, Isabella en Semmy. Viktoriya en Chanelva hadden onderweg wat vertraging opgelopen en begonnen daardoor in de wissel. De omstandigheden waren wat lastig, er stond veel wind en het gras was hoog waardoor ballen hard en over de grond moesten worden ingespeeld. De warming up was ongeconcentreerd en beloofde niet veel goeds voor het begin van de wedstrijd. Toch begonnen we niet slecht, de eerste aanval bestond uit een pass van Semmy naar Isabella, wiens schot helaas werd gekeerd door de keeper. Gelukkig was Jasmijn scherp en kon vanuit de tweede lijn een mooi hoog schot op doel schieten. 0-1! Daarna ging het mis, de rest van de eerste helft was een rommeltje. We stonden verkeerd, keken meer naar de bal dan naar de tegenstander en coachten elkaar niet. Dat had tot gevolg dat de één na de andere bal erin vloog en we met rust tegen een 4-1 achterstand en onze eerste gele kaart ooit aankeken. Over dat laatste zijn we nog niet uit of die terecht was, ik heb het niet goed kunnen zien en de scheids heeft altijd gelijk. Feit was wel dat Naomi voor een aantal minuten naar de kant moest en de meiden dit duidelijk niet gewend waren. Vaak werd de bal naar rechtsvoor gespeeld, Naomi’s positie, en verbaasden we er ons vervolgens over dat daar niemand stond. Kortom de eerste helft was de slechtste van dit seizoen, we waren niet scherp. Tijd om in de rust orde op zaken te stellen. De meiden hadden ook door dat het menens was, ik heb ze nog nooit zo snel stil gezien. We hebben besproken wat er beter moest (coachen en vanuit je positie voetballen) maar ook dat we echt niet minder hoefden te zijn en er in moesten blijven geloven.

De tweede helft was een wereld van verschil, opeens werd er weer overgespeeld, was er dreiging naar voren en als Legmeervogels al op onze helft kwam dan stond de verdediging stabiel om af te pakken en snel weer om te schakelen. Met mooie acties, een penalty en met als gevolg drie doelpunten van Isabella werden we beloond voor onze veerkracht en stond het zo’n tien minuten voor tijd 4-4. Li Wei had nog een paar mooie reddingen maar kon niet voorkomen dat de 5-4 nog viel. Gelukkig kon Naomi met een mooi schot vanaf de linkerkant de stand weer gelijk trekken naar 5-5 en werd er nog een buitenspeldoelpunt van Legmeervogels afgevlagd door Serge en terecht afgekeurd. 5-5 was een terechte eindstand, de eerste helft was voor Legmeervogels, de tweede helft voor Amstelveen. Een dik compliment voor de meiden die in de tweede helft wederom hebben laten zien er altijd in te blijven geloven en een echt team te vormen. Kwam in de eerste helft niemand aan haar normale niveau, in de tweede helft heeft iedereen, echt niemand uitgezonderd, keihard gewerkt en heel goed gespeeld. Zelfs Sjaked in de wissel had een belangrijke bijlage door haar plekje op te offeren en in teambelang te kunnen denken.

Klasse meiden! Ik ben er voor om het niet vaker zo spannend te maken maar ik heb de tweede helft weer van jullie genoten!

ma16okt2017

Amstelveen MO15-1 – TOS Actief MO15-1 (7-1)

# Gelezen:395 hits

Na wat minder goede eindresultaten zou deze wedstrijd in het voordeel van Amstelveen moeten kunnen eindigen gezien de resultaten van TOS.
Ondanks het wat vroege tijdstip stonden de meiden van de MO15 klaar en was ook de scheidsrechter op tijd.
De aanval werd direct door Amstelveen geopend maar TOS liet van zich horen en drukte Amstelveen naar hun eigen helft. “Hoho!” werd door Murriel geroepen en maande haar meiden om te keren. Esmay nam de bal en tikte deze naar voren. Opgepakt door Victoriya die als een haas met de bal aan de voet vanaf het middenveld naar voren ging. Knalde bal tegen paal, herkansing door Isabella opnieuw de paal maar gelukkig stond Sharaya er ook nog en kon scoren. 1-0
Dan blijft Amstelveen drukken en creëerde heel veel kansen. Kansen voor vrijwel open doel, maar de schutter nam niet voldoende tijd om te richten of werd tegengehouden door de goed verdedigende TOS-keeper. In de 18e minuut opnieuw een kans voor Kezia die ze moest gaan verzegelen! Ze passeerde drie tegenstanders kon de bal niet kwijt aan de medespelers omdat die in buitenspel positie stonden en moest zij het afmaken. En dat deed ze feilloos. 2-0. Het spel bleef in het voordeel van Amstelveen. Het was bijna onmogelijk voor TOS om van hun eigen helft af te gaan want vanaf spelhervatting werd de bal al snel weer opgepakt door Li-Wei, Shaked, Chanelva Kaylah. En werden de afmakers gezocht. Als de aanvallers van TOS op Amstelveense helft kwamen hadden ze geen kans tegen het offensief van Romy. Yasmijn die in het doel stond had vrijwel niets te doen en een terugspeel bal was bijna bedreigend. Ook een sterke speler als Victoriya kon soms de verleiding niet weerstaan om een solo optreden te laten zien. In de 25ste minuut ontving ze bal van Semmy. En als door demonen achterna gezeten zette ze aanval voort en maakte het af. 3-0. Stuk was ze! Vervolgens in de 30ste minuut mocht Sharaya de scoren opvoeren door de bal in het netje te krijgen. 4-0. Tevens ruststand.
Na de rust ‘kleine’ wisseling Kezia achterin met Romy. Op zich weinig spannend maar de spanning werd opgevoerd door de eigen inzet. Twee verdedigers die een ontsnapte bal van Li-Wei (keeper) wilde wegtikken, maar deden dat minder handig. Kezia zorgde voor de tegentreffer 1-4. Amstelveen even van het padje. Herpakken kostte meer moeite dan verwacht en kon TOS toch iets meer op de helft van Amstelveen komen en de achterhoede spelers en keeper meer moesten werken. Uiteindelijk kreeg Amstelveen weer meer vat op het spel en werden de steekpasses vanaf het middenveld opnieuw bedreigend. Kansrijk moment in de 20ste minuut voor Naomi maar schoot over de lat. Zo jammer. Het publiek van Amstelveen moest lang wachten in de 2e helft dat de kansen die er waren benut werden. Pas rond de 25ste minuut kreeg Isabella haar echte kans en knalde de bal in het net. 5-1. Drie minuten later een lekkere poeier van Victoriya die door de benen ging van de keeper 6-1. Als slagroom op de taart om de verliespunten en gemiste kansen van vorige wedstrijden een beetje te vergeten tikte Isabella de 7e goal er in.
Zo die punten zijn binnen! Daarmee weer terug in de middenmoot van de competitie!

do7sept2017

Houten SV MO15-2 – Amstelveen MO15-1 (3-5)

# Gelezen:341 hits

2 september 2017 Het seizoen is begonnen!

Ook voor het nieuwe team MO15-1! Start met drie beker wedstrijden om daarna vanaf eind september de competitie in te gaan.
Houten SV was de eerste tegenstander van Amstelveen en had het voordeel dat het op eigen terrein voor hen was.
Voor de verslaggever wat lastig nog om een verslag te maken omdat hij de gezichten, posities en namen (nog) niet allemaal kent van de speelsters.
Het doel werd verdedigd door Yasmijn met in haar buurt, Sjaket, Kela en Li-Wei. De overige speelsters zoals Romy, Chanel, Sereia en Sara konden hun posities snel vinden.

In de eerste minuten was Houten iets te veel in de buurt van de ‘16’ waardoor de verdediging hard moest werken om de aanvallen te keren. De druk was hoog bij Amstelveen nog veel onwennigheid en vaak de bal wegschieten zonder even een rustige aanname dan vervolgens te plaatsen naar een medespeelster. Dan, Naomi vanaf rechts in de 10e minuut de gelegenheid om voor het doel te komen van Houten maar mistte net de finesse waardoor score uitbleef. Deze actie gaf Amstelveen het gevoel dat ze ook konden voetballen. Kort daarna een voorzet vanuit de achter linie op Isa. Deze ‘plakte’ bal aan haar voet en ging dwars door het midden en kwam oog in oog te staan met de keeper. Schoot de bal feilloos langs de keeper en zette het scorebord op 0-1! Het verschil tussen Houten en Amstelveen was met name kracht. Amstelveen gebruikt het lijf iets meer waardoor de tegenstander wat meer aan het wankelen werd gebracht. Dit leverde wel regelmatig een kort moment van stilstand op van het spel. Dit was ook de entree van de het tweede doelpunt. Spelhervatting na blessure behandeling. Vrije schop werd opgevangen door Li-Wei. Deze drukte de bal direct door naar de klaarstaande Isa, die vervolgens de jacht open zette naar een tweede treffer. De eerste poging op de paal en in de rebound alsnog 0-2!
Intussen kwamen Alexandra, Dewi en Semmy in het veld. Dan kort voor rust opnieuw een mooie kans voor Naomi maar mistte opnieuw. Amstelveen zat in het zadel en Houten moest een plan verzinnen om de force van Amstelveen halt toe te roepen.

Tweede helft begon met wijzigingen in de achterhoede waarbij Yasmijn het doel verliet en deze overdroeg aan Li-Wei ook in de posities van de verdedigers wat wijzigingen. Deze mutatie leken gunstig voor Houten. Houten kon dieper op het veld van Amstelveen spelen en werd minder snel terug gestuurd naar eigen helft. Ook zij hadden twee wijzigingen gedaan waardoor de spitsen van Houten makkelijker aanspeelbaar werden. Toch was de eerste score van de tweede helft een derde treffer voor Amstelveen. In de 4e minuut kon Sara langszij komen en de bal voorgeven. Isa zonder enige twijfel maakte het af. 0-3!

Houten zoals zojuist genoemd zag mogelijkheden door hun eigen spel maar ook door de veranderde verdediging bij Amstelveen. Helaas dus een minder goede verdediging gaf mogelijkheid tot scoren en werd de doelvrouw van Amstelveen gepasseerd 1-3. Dit doelpunt ging iets te gemakkelijk en dat gaf vertrouwen bij Houten. Zij zette de aanval vol in en het duurde geheel niet lang dat een aanvaller een mooie gelegenheid kreeg om te schieten. Spat zuiver schot over de keeper en resulteerde in een tweede aansluitingstreffer 2-3. Oef dat ging te snel en te gemakkelijk! Niet goed voor het vertrouwen bij Amstelveen. Al helemaal niet nadat opnieuw de spits van Houten oog in oog kwam met de doelverdediger en de gelijkmaker er in harkte.

Een juiste beslissing om de verdediging weer op de eerdere posities terug te zetten. Met deze verandering kwam Houten minder makkelijk door en kon keeper laten zien dat ze ook ballen tegen kon houden -haha-. Die eerste redding en de kracht naar voren kon Isa opnieuw in stelling worden gebracht. Dewi pakte bal speelde op Naomi. Naomi zag Isa zwaaien en speelde in de looplijn, waarop Isa haar kans opnieuw zag en verzilverde 3-4! De druk op Houten werd groter en bood opnieuw kansen. In de 33ste minuut een onterecht gegeven corner aan Houten gaf wat spanning in de 16 van Astelveen maar uiteindelijk kon Dewi de bal pakken en schoot deze naar Sjaket die de bal dor tikte naar Isa die het verhaal afmaakte 3-5! Eindstand.

Kortom een mooi begin van het voetbal seizoen voor dit team!

This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

You have declined cookies. This decision can be reversed.

You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.