Amstelveen Heemraad x Robey x Voetbalshop – alles wat je moet weten

Foto: Liam Westerveld, eigenaar Voetbalshop Amstelveen (links), Paul Groen, voorzitter.

Het huidige kledingcontract met Kelme loopt af aan het einde van dit seizoen (2022-2023). Dit heeft ons de ruimte gegeven om verschillende mogelijkheden voor een nieuwe overeenkomst af te wegen. De afgelopen periode zijn er dan ook met meerdere partijen gesprekken gevoerd. Hierin zijn verschillende facetten zoals prijs, kwaliteit, custom shirts en andere zaken meegenomen. De keuze is uiteindelijk gevallen op een samenwerking met Robey en Voetbalshop Amstelveen. Met ingang van seizoen 2023-2024 speelt Amstelveen Heemraad in een nieuwe kledinglijn. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 23 januari 2023 is de nieuwe kledinglijn en het gevolgde proces gepresenteerd aan de aanwezige leden.

Er is een vierjarige overeenkomst gesloten met Robey als nieuw kledingmerk. Daarnaast zal Voetbalshop Amstelveen, gevestigd te Kostverlorenhof 147, als winkel fungeren waar de tenues en overige voetbalspullen gekocht kunnen worden.

Binnen het bestuur waren Mecit Koca en Patrick Chin-A-Loi betrokken bij de gesprekken met verschillende partijen. Mecit Koca over de samenwerking: ‘’De samenwerking tussen onze club, Robey en Voetbalshop Amstelveen is een enorm mooie stap voor onze club. Naast dat ik van mening ben dat we er zowel op uitstraling als kwaliteit op vooruit gaan is ook voor zowel onze vrijwilligers als onze leden een goede stap. Iedereen kan 6 dagen per week zijn/haar kleding kopen in de winkel of 24/7 snel en makkelijk online bestellen. Geen gedoe meer met grote eigen voorraden en een clubwinkel dus!’’


Hieronder een verdere toelichting over de samenwerking van Amstelveen Heemraad, Robey en Voetbalshop Amstelveen.

Wat betekent dit voor mij?

Het nieuwe seizoen kent 1 juli 2023 als formele startdatum. De wedstrijden beginnen in augustus/september. Daar we nu allemaal voorzien zijn van het kledingmerk Kelme, zullen we overschakelen op Robey. Daarnaast zal het huidige borgsysteem vervallen. In het nieuwe systeem moeten het shirt, broekje en sokken worden gekocht. Het nieuwe tenue kan gekocht worden in de winkel bij Voetbalshop Amstelveen. Bij het inleveren van je Kelme tenue gaat het borgbedrag dat je ooit hebt betaald (€20,-) van het totaalbedrag af. Hierdoor betaal je voor broeken, sokken en het shirt een totaal van €30,-. Als je het oude Kelme shirt niet (in volledigheid) inlevert, betaal je €50,- voor het eerste tenue. Vanaf de eerste bekerwedstrijd lopen we er allemaal in Robey bij! Let wel op; dit is een openingsactie, vanaf september is de kleding alleen tegen een niet gereduceerd tarief te koop.  

Waarom de switch naar Robey en Voetbalshop?

De switch naar Robey maken wij omdat we vertrouwen hebben in de kwaliteit van de kleding. Robey is het kledingmerk van een aantal grote Nederlandse clubs (FC Groningen, Sparta Rotterdam, Willem II). Daarnaast konden wij een eigen customshirt ontwerpen, wat inhoudt dat er een ontwerp wordt gemaakt op basis van de wensen van Amstelveen Heemraad. Het nieuwe wedstrijdtenue waarin wij gaan spelen, is dus geen standaard shirt uit de collectie van Robey. We verwachten dat de levering via Robey betrouwbaar(der) zal zijn omdat alles wordt gedistribueerd vanuit Nederland. Daarnaast vonden we het belangrijk om onze eigen kledingwinkel te ontzorgen. Het vergt veel administratief werk en tijd van de betrokkenen. Voetbalshop Amstelveen voldoet hier volledig aan doordat zij de voorraad, administratie en bedrukking overnemen. Daarnaast is Voetbalshop Amstelveen bij meerdere clubs in de omgeving betrokken en hebben zij veel ervaring met zulke constructies. We hebben veel vertrouwen in deze samenwerking.

Valt het kopen van een tenue duurder uit dan de huidige borgconstructie?

Nee! Allereerst is het goed om te vermelden dat het jaarlijkse kledingfonds (€20,-) komt te vervallen. Boven op de contributie werd er jaarlijks een bedrag van €20,- in rekening gebracht, zodat het mogelijk was om een kapot of te klein shirt om te ruilen. We willen een aantal grotere sponsoren aan de tenues binden waardoor wij de koopprijs van een volledig tenue (shirt, broeken, sokken) betaalbaar kunnen blijven houden. Hierdoor blijft de huidige koopconstructie voordelig voor iedereen. 

Mijn trainingstenue is van Kelme en is nog goed. Ben ik verplicht om een nieuw trainingstenue aan te schaffen? 

Dit is zeker niet verplicht, maar voor de uniformiteit raden we het wel aan om een nieuw trainingsset van Robey aan te schaffen. In de zomermaanden hebben wij gezorgd dat onze leden met extra korting (30%) een volledige trainingsset kunnen aanschaffen in de winkel van Voetbalshop Amstelveen.

Komt er een aparte vrouwen- en meisjeslijn?

De meiden zullen in zwarte broekjes gaan spelen. Deze wens wordt door een meerderheid al enkele jaren uitgesproken en dit is het ideale moment om dit te realiseren.

Komen er sponsoruitingen op het tenue?

Hiervoor is ruimte beschikbaar! We willen graag drie sponsoren aan ons binden voor de uniformiteit (buik, borst, schouder). Dit gaat om sponsoring van de hele jeugd en de overige seniorenteams. Daarmee voorkomen wij ook dat spelers een nieuw tenue zouden moeten kopen wanneer er een teamwisseling of overstap naar een oudere leeftijdscategorie wordt gemaakt. Daarnaast kunnen wij door deze sponsoring de inkoopprijs van het tenue voor onze leden laag houden. Het bestuur zal zelf in gesprek gaan met een aantal potentiële kandidaten. Mochten sponsoren hier interesse in hebben kunnen zij contact opnemen met Luuk Nooter, bestuurslid Commerciële Zaken. Hij is bereikbaar via cz@amstelveenheemraad.nl.

Wanneer wordt het shirt en trainingsset onthuld en kan ik de kleding al aanschaffen?

De customshirts worden momenteel geproduceerd en uiterlijk in juni opgeleverd. Wij willen de presentatie van het nieuwe shirt en de trainingslijn groots onthullen door middel van een campagne. Naar verwachting is het mogelijk om vanaf juli het tenue (shirt, broeken, kousen) en bij wens de trainingsset te kopen. Hierover zal in de loop van dit jaar meer informatie worden gegeven. Houd de socials dus goed in de gaten! 

Wat als je moeilijkheden ondervindt met de koopconstructie?

Het is begrijpelijk gezien de prijsstijgingen waar wij in ons dagelijks leven mee te maken hebben dat u moeilijkheden kunt ondervinden bij het kopen van de kleding – zeker wanneer u meerdere gezinsleden heeft. De huidige koopconstructie is niet duurder dan het huidige borgsysteem met jaarlijkse kledingfonds. Mocht u graag hierover willen praten, kan dit bij de penningmeester, Erna van der Haar. Zij is bereikbaar via penningmeester@amstelveenheemraad.nl.

Deel dit bericht op de Sociale Media!

Scroll naar boven