De Kikker spreekt met… Ayoub Zagdoud #5

Beste Ayoub. Leuk dat je meedoet en met de Kikker in gesprek wil gaan. In een opzet als deze is het gebruikelijk dat de gast wordt aangekondigd. Echter, niemand kan dit beter doen dan jijzelf. 

Introduceer jezelf eens: wie is Ayoub Zagdoud?

Ik ben Ayoub Zagdoud geboren in Marokko, en getogen in Nederland. Ik ben een energieke jongeman die graag anderen helpt zich te ontwikkelen. Ik ben sociaal ingesteld en hou ervan om mensen te verbinden (vertrek altijd vanuit inclusie). Passies zijn voetbal, fitness en vechtsport. 

Voor degenen die het niet weten: wat is jouw rol binnen de vereniging?

Mijn rol binnen de vereniging is het (door)ontwikkelen van het voetbaltechnisch beleid (ook wel technisch jeugdplan genoemd), deze uitvoeren en bewaken. Hierbij zijn de voornaamste taken het werven/selecteren van trainers en coaches, deze aansturen, opleiden en begeleiden. Daarnaast heb ik goed contact met de KNVB en AJAX. De samenwerking met AJAX is een enorme boost voor onze vereniging, voornamelijk voor onze trainers en spelers. 

Mijn rol draagt o.a. bij aan:

  • Het ontwikkelen en behoud van trainers/coaches die zich hierdoor (nog) meer gewaardeerd voelen. 
  • Door aandacht te geven aan trainers/coaches is op de lange termijn minder werving nodig voor nieuwe trainers/coaches. 
  • Betere trainers = betere trainingen = betere spelers. 
  • Veiliger voetbalklimaat op de vereniging waardoor spelers en kader zich nog meer thuis voelen. 
  • Een soepelere doorstroming van jeugd naar senioren 

Je bent nu in jouw tweede seizoen als Hoofd Jeugd Opleidingen (HJO). Wat is in die tijd jouw mooiste herinnering bij de vereniging?

Ik heb vele mooie herinneringen op onze mooie club. De allermooiste was spelers die mij vertelde een broederschap gevoel te hebben gecreëerd sinds ik ben gekomen en dat ik het jeugd voetbal op de club heb doen leven. Dit heeft te maken met het feit dat ik iedereen omhels en behandel als een familielid. 

De vrijwilligers die betrokken zijn bij de jeugd weten wie jij bent en sommigen ook wat je buiten de vereniging doet. Voor velen is dit ook onbekend terrein. Wat kun je allemaal vertellen over wat jou bezighoudt in je dagelijkse leven?

Mijn dagelijkse werkzaamheden bestaat ook uit jeugd. Samen met mijn compagnon hebben wij een stichting genaamd Moving Up gevestigd te Amstelveen waar wij jongeren begeleiden en helpen met allerlei hulpvragen. De jeugd heeft de toekomst, en ik hou ervan om met ze te werken en doen ontwikkelen. 

Onze vereniging wordt met de spelers en vrijwilligers die hier rondlopen steeds meer een afspiegeling van onze samenleving. Je bent zelf van Marokkaanse komaf. Welke waarden en normen uit jouw cultuur breng je graag over op onze vrijwilligers en spelers?

De normen en waarden die ik overbreng op de vrijwilligers en spelers zijn diversiteit respecteren en niet blindstaren op de verschillen, maar dat we met elkaar moeten wedijveren in het stellen van goede daden, om zo gezamenlijk te werken aan het tot stand brengen van een mooie en rechtvaardige voetbalvereniging waarin het beste van wat een persoon te bieden heeft, gerealiseerd kan worden.

Welke uitdagingen zie je de komende jaren voor je bij vv Amstelveen Heemraad? Wat kan jij in jouw rol als HJO daarin betekenen?

Zo min mogelijk ouders als trainers, en alle selectieteams bestaande uit gediplomeerde trainers. Mijn rol daarin is zoveel mogelijk oud spelers (o.a. van Amstelveen Heemraad) te werven en het voor hen aantrekkelijk maken om selectieteams te trainen, deze trainers zal ik dan begeleiden, stimuleren en aanmelden voor een KNVB opleiding en deze succesvol laten voltooien. 

Deel dit bericht op de Sociale Media!

Scroll naar boven