De Kikker spreekt met… Dolf de Rooij #8

Beste Dolf. Wat leuk dat jij met De Kikker in gesprek wil gaan, zodat we allemaal meer over jou komen te weten. Meestal word je in een interview voorgesteld, maar nu mag je dat zelf doen. 

Introduceer jezelf eens: wie is Dolf de Rooij?

Ik ben in eerste instantie de vader van Casper. Casper is mijn zoon en heeft een beperking in het autistische spectrum. Daardoor is hij snel overprikkeld. En teamsporten, zoals voetbal, geven een heleboel prikkels. Meedraaien in een gewoon team is lastig. Toen we in 2013 in Amstelveen kwamen wonen was net de G-Force gestart bij Amstelveen Heemraad. Een voetbalteam voor kinderen met een beperking. Gelijk een succes en Casper keek uit naar elke training / wedstrijd. Naast Casper ben ik ook vader van Koen en woon met hun moeder, mijn vrouw Inge, nu alweer 10 jaar in Amstelveen.

Voor degene die het nog niet weten: wat doe jij binnen de vereniging?

Trainer van G-Force, het leukste team van Amstelveen Heemraad. Dit doe ik samen met Sven Wilhelmus. Met z’n tweeën lukt dat prima maar twee trainers is wat kwetsbaar. Een extra trainer erbij zou mooi zijn, dus…..

Nu ben ik helemaal geen voetballer en heb ook nooit op voetbal gezeten. Ik speelde zo’n 40 jaar fanatiek waterpolo. Toch is voetbal ervaring geen must bij G-Force want vooral structuur en rust is belangrijk bij onze spelers. Daarnaast worden mijn voetbalkwaliteiten ruimschoots gecompenseerd door het voetbaltalent van Sven.

Zou jij ons meer kunnen vertellen over jouw jeugd?

Ik ben opgegroeid in het Gooi, in Naarden. Ons gezin bestond uit vijf. Ik heb nog een broertje en zusje en ben dus de oudste. Ik zat vanaf mijn achtste al op zwemmen en kende Amstelveen alleen van “de Poelover”, “het Keerpunt” en later “de Meerkamp”. 

Wat houdt jou allemaal bezig in het dagelijks leven en wat doe je het liefste in je vrije tijd?

Ik ben werkzaam als informatiemanager bij de gemeente Haarlem, in de IT dus. Na het stoppen met waterpolo ben ik gaan badmintonnen. Eerst met collega’s en nu bij een club; KDO uit de Kwakel. Ik ben als 50-plusser gestart met een nieuwe sport en dat is erg leuk. Daarnaast fiets en wandel ik altijd in het weekend en zodra ik er tijd voor heb, kook ik graag. 

Afgelopen jaar bestond de G-Force alweer 10 jaar! Jij bent sinds enkele jaren de vaste trainer. Hebben jullie nog plannen en ambities met de G-Force: zo ja, wat zijn deze plannen?

Geen bijzondere plannen en ambities. We zijn maar met z’n tweeën trainer dus het aantal willen we zo rond de 15 kinderen houden. We hebben een goede samenwerking met KDO. De kinderen die te oud worden kunnen doorgroeien naar de G-voetbal seniorenteams van KDO. Omdat daar al meerdere oud-spelers van G-force naar toe zijn gegaan is de overgang ook niet zo groot. Zelf hebben we nu nog niet de ambitie om een G-voetbal seniorenteam toe te voegen. 

Wat is jouw mooiste herinnering bij Amstelveen Heemraad?

Elke training is een feest maar het leukste zijn de thuistoernooien met andere verenigingen in onze Friends League. We doen al jaren mee met de Friends League en dit past goed bij G-Force. Ook de kinderen kijken altijd erg uit naar de toernooien. 

Bij wie zou de Kikker nog echt eens moeten langsgaan? En wat zou je van diegene willen weten?

Dan zou ik direct zeggen Sven. Ik ben nog maar een newbie bij de club en als inwoner in Amstelveen. Sven is volgens mij zijn hele leven al Amstelvener en al heel lang bij Amstelveen Heemraad. Van zijn historie wil ik wel meer weten. 

Zijn er nog andere dingen die je graag wil delen?

We zoeken dus nog hulp, trainers. Dus, heb je veel geduld en lijkt het je leuk om training te geven aan G-Force? Stuur een bericht aan: gvoetbal@amstelveenheemraad.nl

Deel dit bericht op de Sociale Media!

Scroll naar boven