De Kikker spreekt met… Mecit Koca #13

Beste Mecit, wat leuk dat je meedoet en in gesprek gaat met de Kikker. Het is in deze interview opzet gebruikelijk dat de gast zichzelf voorstelt aan de lezers.

Zou je jezelf willen introduceren: wie is Mecit Koca?

Nou dat ben ik dus, haha. 24 jaar oud, 10 jaar spelend lid bij Amstelveen heemraad, projectmanager bij Players United, groot Ajacied en vast nog veel meer.

Voor degene die het nog niet weten: wat is jouw rol binnen de vereniging?

Op dit moment ben ik algemeen bestuurslid en speler van de selectie. Het liefst ben ik ook nog trainer maar daar heb ik helaas geen tijd meer voor.

In 2013 werd je spelend lid van onze vereniging. Wat kun je ons vertellen over jouw voetballende periode bij Amstelveen Heemraad? En wat was je mooiste herinnering?

Ik ben bij Amstelveen Heemraad komen voetballen omdat ik weer met plezier wilde voetballen, dit kon ik bij Amstelveen weer doen doordat ik in het team zou komen met allemaal klasgenoten/vrienden. Dat was eigenlijk meteen het jaar dat ik mijn mooiste herinnering heb; we werden met de C1 ongeslagen kampioen en hebben dit redelijk groots gevierd met vuurwerk en bekers. Dat was op die leeftijd natuurlijk iets onvergetelijks!

Het is voor veel verenigingen moeilijk om (jonge) vrijwilligers te vinden. Het is uniek dat jij op jonge leeftijd bestuurder bent. Hoe is het gekomen dat jij in 2020 als 20-jarige in het bestuur terecht bent gekomen?

Tijdens mijn opleiding (sportmarketing) heb ik de minor ‘Marketing en Management van de georganiseerde sport’ gedaan. Hiervoor moest ik meekijken met het kader van een vereniging en een subsidie aanvraag indienen. Ik ben hierdoor bij een aantal bestuursvergaderingen toehoorder geweest en kon, zo eigenwijs als dat ik ben, mijn mond niet houden. Ik heb dus op een aantal agendapunten mijn input gegeven. Dit en de succesvolle subsidieaanvraag voor een AED-buitenkast hebben de toenmalige bestuursleden doen overtuigen om mij in het bestuur te vragen. Dit vond ik wel, juist door mijn ‘jonge frisse blik’, een interessante uitdaging dus die ben ik destijds aangegaan. 

Wat vind je het leukste aan het besturen van onze vereniging?

Dat je impact kan maken voor de vereniging. Ik geloof erin dat veel van wat we als vereniging doen nog beter kunnen en moeten doen. Echter kan je dit alleen verbeteren als je je hiervoor inzet, problemen lossen zichzelf niet op. Dat probeer ik dan ook te doen en dan is het resultaat vaak erg mooi, van zowel tastbare zaken als niet tastbare zaken. 

Mijn oproep is dan ook altijd aan eenieder die feedback heeft op ‘de vereniging’. Kom erbij, pak je verantwoordelijkheid en zorg ervoor dat we ons verbeteren en samen de club een stukje mooier maken. 

Je hebt in al die jaren – eerst als speler en trainer en nu ook als bestuurslid – veel ontwikkelingen meegemaakt. Wat is in die tijd jouw mooiste herinnering bij de vereniging?

Veel mensen zullen waarschijnlijk het 75-jarig jubileum benoemen bij deze vraag. Ik vond dat ook zeker mooi, maar dat weegt voor mij niet op tegen alle successen, mede van het jubileum, achter de schermen. Van het ordenen van het materiaalhok tot het afsluiten van de kantine na Sixen. Dit zijn zaken waar onze vrijwilligers hard mee bezig zijn geweest en zonder deze inzet was geen van alle zaken mogelijk. Ik geniet dus echt van alle tijd en energie die mensen in onze vereniging steken. 

Een persoonlijk hoogtepunt voor mij is de kledingwissel van Kelme naar Robey. Ik was op zijn zachts gezegd geen fan van Kelme en merkte dat dit om mij heen ook veelal het geval was. Toen het contract met Kelme afliep, was ik dan ook de eerste in de rij om het traject naar een alternatief te starten. Dit traject heeft liefst 1,5 jaar geduurd. Met dank aan de social media commissie hebben we deze switch met een knal kunnen lanceren. Daar ben ik echt heel erg trots op!

Het leven bestaat niet alleen maar uit voetbal. Wat kun je allemaal vertellen over wat jou bezighoudt in het dagelijkse leven?

Ik werk bij Players United als projectmanager. Ik ben verantwoordelijk voor de creatie en uitvoering van diverse evenementen in het voetbal. Dit doen wij voor bedrijven die door middel van voetbal een commerciële of maatschappelijke doelstelling willen behalen. Daarnaast ben ik dus veel op de club te vinden, ga ik graag naar de bioscoop en padel ik graag.

Het vrijwilligersleven lijkt er met de paplepel ingegoten. Jouw ouders zijn namelijk ook een paar jaar actief geweest bij Amstelveen Heemraad. Welke dingen heb je in jouw opvoeding nog meer geleerd van je ouders en neem je nu nog steeds mee?

Hahaha, leuk dat je het zegt. Zo heb ik er eigenlijk nooit over nagedacht. Ik heb altijd meegekregen om mensen te behandelen zoals je zelf behandelt wil worden en iets te doen voor je medemens. Dat vind ik heel belangrijk en probeer ik ook mee te nemen naar de vereniging, dat uit zich dus onder andere in het vrijwilligerswerk.

Als de Kikker nu met een microfoon bij mensen langs het voetbalveld, op jouw werk of bij jouw familie zou staan. Wat denk jij dat ze over jou zouden zeggen?

Dat is altijd een lastige vraag. Kort samenvattend denk ik dat eigenschappen als enthousiast, nieuwsgierig, staat voor je klaar en een doorzetter genoemd zullen worden. De rest laat ik graag over aan de mensen die mij kennen, die kunnen dat veel beter benoemen dan ikzelf. 

Bij wie zou de Kikker nog echt eens moeten langsgaan? En wat zou je van diegene willen weten?

De Kikker zou echt eens moeten langsgaan bij Danny ten Veen. Hij is nu al ruim 3 jaar bestuurslid en van onschatbare waarde voor de vereniging. Ik denk dat iedereen wel meer wil weten van de persoon achter de nieuwsbrief, mails en heel veel andere zaken.

Deel dit bericht op de Sociale Media!

Scroll naar boven