Een terugblik op 2020, van de voorzitter

Beste leden,

Zo aan het eind van het jaar is het altijd een mooi moment om terug te kijken. We hebben gekke maanden achter de rug. Na de lockdown in maart en het een tijd niet kunnen voetballen hoopten we dat we na een goede start begin van het seizoen dit zo lang mogelijk voort te kunnen zetten. Helaas zat het er half oktober al weer op. De jeugd mocht gelukkig door blijven trainen en onderlinge wedstrijden spelen. Elke zaterdag zijn er onderlinge wedstrijden, toernooien en trainingen georganiseerd door Ronald als HJO, de trainers, leiders en coördinatoren.  Een groot compliment aan allen die het mogelijk hebben gemaakt dat de jeugd zoveel heeft kunnen blijven voetballen. Ik ben heel trots op al deze vrijwilligers!

Voor de senioren, zowel veld als zaal, gold helaas dat het voetbal helemaal stopte. De KNVB stond nog toe om in groepjes van vier en even in groepjes van twee te trainen. Gezien het hoge aantal besmettingen in onze regio hebben wij er voor gekozen dit niet te doen. Gelukkig was hier vanuit alle teams begrip voor. Dat neemt niet weg dat we onze seniorenleden missen op het complex. We hebben besloten teams vanaf 4 januari weer de mogelijkheid te bieden om in groepjes van vier te trainen. Dit vraagt wel veel van de teams en trainers/aanvoerders. We zijn nog met de teams in overleg om dit goed en veilig vorm te geven.

Het is een onzekere tijd en dat geldt ook voor de vereniging. We missen de kantine-inkomsten al maanden en dat is een belangrijke bron van inkomsten voor de club. Gelukkig zijn er ondersteunende mogelijkheden vanuit de overheid en de gemeente  en initiatieven vanuit leden om financieel te ondersteunen. Bij de Grote ClubActie hebben we de grootste opbrengst in jaren, 2000 euro! Met dank aan Mecit en iedereen die een lot gekocht heeft!

Zelf neem ik in januari afscheid als voorzitter, na een bestuurstermijn van 3 jaar met anderhalf jaar verlenging omdat er nog geen opvolger was is het nu toch echt tijd om het stokje over te dragen.  Ik kom hier in de komende ALV en via de website nog op terug. Dat betekent dat we op zoek zijn naar een nieuwe voorzitter, daarnaast willen we het bestuur ook graag uitbreiden met nieuwe leden waardoor de taken wat meer verdeeld kunnen worden. Een overzicht van alle functies vind je hier: https://amstelveenheemraad.nl/bestuursleden-gezocht/

Daarnaast zoeken we nog veel meer vrijwilligers, waaronder versterking voor de kledingcommissie en een webmaster. Ben jij geïnteresseerd of weet je iemand dan kun je altijd contact opnemen met onze secretaris Muriëlle: secretaris@amstelveenheemraad.nl

Aan het eind van het jaar zijn we ook altijd gewend om een ALV te houden. Nu is dit door alle Coronamaatregelen lastig, fysiek bij elkaar komen lukt nog even niet. Daarom verschuiven we dit naar 14 januari. We hopen dan een deel van jullie live te kunnen zien en een deel via videoconference.

De laatste jaren is een mooie traditie ontsaan om een nieuwjaarswedstrijd te voetballen tussen de veteranen en vorig seizoen tussen de vrouwen 1 en een team van vrijwilligers. Helaas kan ook dit dit jaar niet, hopelijk kunnen we in het voorjaar weer wat mooie activiteiten organiseren!

Rest mij een ieder hartelijk te bedanken voor de inzet, in welke vorm dan ook, voor onze vereniging dit jaar. Ik wens jullie namens het bestuur mooie feestdagen en alvast een gelukkig en bovenal gezond 2021.

We hebben een hoop in het vat zitten, laten we hopen op een mooi 2021 waarin we elkaar in goede gezondheid weer meer kunnen zien en met elkaar op de club kunnen genieten van het mooie spelletje dat ons bindt.

Hartelijk groet, namens het bestuur,

Michael van Eijk

Voorzitter

Deel dit bericht op de Sociale Media!

Scroll naar boven