Update 20-02: Kicksenboom verwijderd door gemeente

Update 20/02: de gemeente heeft op maandag 20 februari haar welgemeende excuses aangeboden voor de gang van zaken. Het schijnt dat de kicksenboom al enige tijd op de nominatielijst stond om gekapt te worden. Het wordt door de gemeente betreurd dat wij nooit op de hoogte zijn gebracht.

Op de plek van de kicksenboom wordt een nieuwe boom geplant. “Deze jonge boom kan de vele kicksen natuurlijk niet dragen. We hebben de voetbalvereniging daarom een hoogwerker aangeboden om de kicksen in een andere boom opnieuw op te hangen,” aldus een woordvoerder van de gemeente.

Eerdere berichtgeving:

De gemeente heeft op donderdag 16 februari zonder ons in te lichten ‘onze’ unieke kicksenboom omgezaagd.

Inmiddels hebben wij contact gehad met AmstelveenSport. Op vrijdagochtend 17 februari hebben wij reactie gekregen dat een aantal mensen van de gemeente zijn gebeld maar niemand van iets weet. De boomkapactie heeft tot grote verontwaardiging en vele boze reacties geleid bij meerdere leden en vrijwilligers van onze vereniging. Wij hopen dat de gemeente duidelijkheid kan verschaffen naar de reden van kappen, waarom niemand van de vereniging is ingelicht en of er al dan niet een vergunning is afgegeven (indien noodzakelijk). Aangezien wij niet willen dat dit in de vergeetachtigheid zal raken, hebben wij de gemeente verzocht om proactief te handelen.

Deel dit bericht op de Sociale Media!

Scroll naar boven