Koninklijke Onderscheiding voor Herman de Ruiter

Met trots en zeer veel genoegen deelt het Bestuur dat Herman de Ruiter op vrijdag 26 april uit handen van de Amstelveense Burgemeester Tjapko Poppens de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau heeft ontvangen. Herman ontvangt deze Koninklijke onderscheiding vanwege zijn jarenlange vrijwilligerswerk voor onze vereniging. 

Op basis van zijn uitgebreide staat van dienst voor de vereniging heeft hij binnen de club de beide onderscheidingen gekregen die wij kennen, Lid van Verdienste en Erelid. Daarnaast ontving Herman tijdens ons 75-jarig jubileum ook de KNVB Zilveren Waarderingsspeld. De Koninklijke onderscheiding die Herman nu heeft ontvangen, is een kroon en waardering op zijn jarenlange vrijwilligerswerk.

Wij zijn blij en trots dat wij met Herman opnieuw een Lid in de Orde van Oranje-Nassau in onze gelederen hebben! Eerder viel deze eer ten deel aan Bas van Leeuwen, Hennie van Noord, Gerrit Wilhelmus, Jan Burggraaf en Boyd Spruijt.

Onderstaande tekst is afkomstig vanuit de aanvraag welke is ingediend bij de Koning.

Herman is al 37 jaar vrijwilliger bij onze voetbalvereniging Amstelveen Heemraad. Herman is iemand die zich liever verscholen houdt op de achtergrond. Een stille kracht. Alleen de mensen die op de achtergrond werken, kunnen zich een voorstelling maken van hoeveel hij betekend heeft en nog steeds betekent voor onze mooie vereniging. In 1987 werd Herman lid van onze vereniging. Vrijwel direct sloot hij zich aan bij de voetbalcommissie, waar hij van 1987 tot 1990 onderdeel van uitmaakte.

Niet veel later, in 1995, raakte Herman betrokken bij de werkploeg en hield zich vanaf die tijd voornamelijk bezig met het onderhoud en de schoonmaak. Herman is nog steeds verantwoordelijk voor het onderhoud en de schoonmaak en is iedere maandag- en vrijdagochtend te herkennen door de bezem in zijn handen. Alle teams zitten wekelijks in één van de 18 schone kleedkamers dankzij het veeg-, dweil- en schrobwerk van Herman!

In de jaren dat Herman betrokken is bij de werkploeg heeft hij nog meer gedaan voor onze vereniging. Herman heeft van 2000 tot 2005 receptie gedaan en hij was acht jaar lang, van 2005 tot en met 2013, gastheer van de bestuurskamer. Herman ontving hier (het bestuur van) de tegenstander en scheidsrechter bij wedstrijden van ons Eerste elftal.

Herman wordt door zijn collega’s van de werkploeg omschreven als de verbindende factor. Hij ziet vaak nog wel klusjes die gedaan kunnen worden. Hij laat zelf dan ook het goede voorbeeld zien. Daarnaast is Herman een echt familiemens; hij knapt veel werk op voor zijn familie en de verjaardagen van zijn kleinkinderen zijn heilig.

Deel dit bericht op de Sociale Media!

Scroll naar boven