vv Amstelveen Heemraad vanaf nu nóg een stukje groener…

Zoals misschien bekend wordt er vanuit de overheid veel belang gehecht aan het ‘vergroenen’ van sportverenigingen. Bij vv Amstelveen Heemraad valt zoiets, gezien onze traditionele groen-witte clubkleuren, natuurlijk in goede aarde.

Het afgelopen jaar hebben wij dan ook, samen met De Groene Club (een initiatief van de KNVB), onderzoek gedaan naar de beste manier voor het verduurzamen van onze sportaccommodatie. Het uitgangspunt daarbij is steeds dat duurzaamheid niet alleen goed is voor het milieu maar ook voor onze clubkas.

Nadat we vorig jaar al de veldverlichting hebben vervangen door LED verlichting is er nu een belangrijke vervolgstap gezet met het plaatsen van zonnepanelen op het dak van de kantine. De firma Lumex heeft hier 57 zonnepanelen geplaatst. Deze panelen gaan ervoor zorgen dat een groot deel van de kostbare energie die we als club gebruiken door onszelf zal worden opgewekt. Dat scheelt al snel enkele duizenden euro’s per jaar waardoor we deze investering binnen enkele jaren zullen terugverdienen. Op de langere termijn verwachten we zelfs een positief resultaat te kunnen bijschrijven.

En daarmee dragen we een belangrijk steentje bij aan het ‘vergroenen’ van de club en maken we ook van onze penningmeester een gelukkiger mens. 

NB. De komende tijd zullen we verdere verduurzaming realiseren. We houden jullie op de hoogte.

Luuk Nooter

Bestuurslid Commerciële Zaken

Deel dit bericht op de Sociale Media!

Scroll naar boven