Bijzonder veel dank aan de ereleden!

Het bestuur wilde ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum stilstaan bij de personen die van zeer betekenisvolle waarde zijn en zijn geweest voor onze vereniging: onze ereleden. Helaas is onze enige erevoorzitter Luuk Nooter afgelopen juni komen te overlijden. Met de benoeming van Herman de Ruiter hebben wij op dit moment zeven nog levende ereleden. De ereleden zijn, tijdens de Buitengewone Ledenvergadering op 12 september, verrast met een gegraveerde tinnenbord en een Amstelveen Heemraad sjaal.

Hieronder staat een korte opsomming van de vrijwillige taken die deze waardevolle clubmensen op zich hebben genomen en nog steeds op zich nemen:

Gerrit Wilhelmus, benoemd tot erelid in 1993, was zeventien jaar lang één van de redacteuren van het clubblad, is negen jaar lang elftalleider geweest bij de junioren, heeft achttien jaar de financiële administratie gedaan, beheert sinds 2017 de kantinegelden en is sinds 2013 gastheer bij wedstrijden van het eerste. Daarnaast bekleedde hij een aantal jaren bestuursfuncties van voorzitter en secretaris en was hij over twee periodes penningmeester van de vereniging.

Tom van de Heuvel, benoemd tot erelid in 2009, was maar liefst 33 jaar lang de penningmeester van de kantine, heeft tien jaar lang onderdeel uitgemaakt van de onderhoudsploeg. Hij heeft zo’n vijf jaar meegewerkt aan clubkrant De Kikker, was achtjaar lang kantinemedewerker en beheert al vele jaren de kantine tijdens de zomermaanden.

Boyd Spruijt, benoemd tot erelid in 2013, is al sinds 1970 organisator van het succesvolle Sixen toernooi. Heeft in zijn beginjaren deel uitgemaakt van de feestcommissie en is achtereenvolgens 3 jaar lang elftalleider geweest bij de mannen en drie jaar elftalleider bij de dames. Boyd heeft redactiewerk gedaan voor clubblad De Kikker en is zeven jaar lang kantinemedewerker geweest. Al vijftien jaar lang maakt Boyd deel uit van onze werkploeg waar hij vooral verantwoordelijk is voor de schoonmaak en onderhoud van het terrein.

Bas van Leeuwen, benoemd tot erelid in 2018, werd bij zijn lidmaatschap jeugdleider van verschillende juniorenelftallen wat hij acht jaar lang heeft gedaan. Ook was hij acht jaar lang teambegeleider bij de Vrouwen 1 in de zaal. Hij heeft zo’n vijf jaar kledingverkoop gedaan en heeft zes jaar lang onderdeel uitgemaakt van de voetbalcommissie. Bas is al vele jaren trouw verbonden aan ons eerste elftal waar hij verantwoordelijk is voor het wassen. Sinds 2003 is Bas verbonden aan de werkploeg, waarbij hij zich voornamelijk bezighoudt met het repareren van materialen en het onderhoud van het complex en clubgebouw.

Jan Burggraaf, benoemd tot erelid in 2019, was jarenlang donateur van de vereniging. Sinds 1980 onderhoudt hij de velden en doet hij het krijten van de lijnen. Daarnaast adviseert hij het bestuur bij investeringen en is hij sinds 2014 verbonden aan de werkploeg, waar hij zijn technische expertise goed kan inzetten. Jan houdt zich veel bezig met reparaties en het onderhoud van het clubgebouw. 

Hennie van Noord, benoemd tot erelid in 2019, zorgt sinds 1978 (al 44 jaar lang) voor het krijten en onderhouden van de velden en het onderhoud van het sportpark. Hij is als langste verbonden aan de werkploeg. Hennie houdt zich bezig met het onderhoud van het complex en heeft daarnaast veel verstand van techniek en bouw.

Herman de Ruiter, benoemd tot erelid in 2022, is sinds 1995 verbonden aan de werkploeg, waarbij hij zich voornamelijk bezighoudt met het onderhouden en het schoonmaken van het clubgebouw. Voor die tijd heeft hij drie jaar lang deel uitgemaakt van de voetbalcommissie. Herman heeft vijfjaar lang receptie gedaan in de middagen en was acht jaar gastheer bij wedstrijden van het eerste elftal.

Tom van den Heuvel
Boyd Spruyt
Bas van Leeuwen
Jan Burggraaf
Hennie van Noord
Herman de Ruiter

Deel dit bericht op de Sociale Media!

Scroll naar boven