Contractverlenging met Norbert Alblas en Hittjo Schipper

Op zaterdag 20 januari zijn de contracten met de trainers Norbert Alblas en Hittjo Schipper verlengd. In het seizoen 2024/2025 zal Norbert Alblas, met de verwachte afronding van zijn UEFA B diploma, de functie van hoofdtrainer vervullen. Hij wordt bijgestaan door Hittjo Schipper. Een bijzonder sterke technische staf waarmee de ingezette lijn van afgelopen jaren zal worden doorgetrokken. 

Voorzitter Henk Hoeksema erkent zeer blij te zijn met de verlenging van het trainersduo: “De invloed van Norbert Alblas en Hittjo Schipper reikt verder dan de zichtbaar positieve ontwikkeling van de A-selectie. Hun expertise en visie zijn ook zichtbaar in het technische beleid van de vereniging. Het zal zo bijdragen aan de algehele ontwikkeling en bijkomende positieve uitstraling die de vereniging doormaakt. De voortzetting belooft niet alleen verder succes voor ons eerste elftal maar versterkt ook de fundamenten van onze technische structuur.”

Einde seizoen zal Edwin van Maas afscheid nemen van zijn huidige rol binnen de selectie en zich meer in de luwte begeven. We zijn hem dankbaar voor zijn onvermoeide inzet, scherpe inzichten en prettige samenwerking. Een echte verbinder en bouwer. 

Robert Lesmeister zal zich op zijn eigen voetbal en het trainerschap bij zijn zoon in de jeugd gaan richten. Het is ontzettend waardevol dat hij met al zijn kennis en enthousiasme op deze manier betrokken blijft bij de jeugd.

Hoofdtrainer in spé Norbert Alblas vult aan: “In 2019 zijn Edwin en ik samen bij Amstelveen ingestapt en hebben we geprobeerd om met een meerjarenplan de club weer opnieuw te helpen bouwen. Ik ben trots om te zien waar we 5 jaar later als club staan. In de afgelopen jaren heb ik ontzettend veel van Edwin geleerd. Ik ben heel dankbaar voor de kansen en de verantwoordelijkheid die hij en de club mij al hebben gegeven. Samen maak je een plan en dan is het heel mooi om te zien dat veel dingen ook werkelijkheid zijn geworden. Volgend jaar sta ik dan op eigen benen, indien ik mijn opleiding bij de KNVB succesvol afrond, en gaan we de volgende fase in. Een fase waar ik ontzettend naar uitkijk en waar ik de club, de spelers en mezelf wil verder ontwikkelen. Ik weet zeker dat Edwin en ik nog heel veel zullen sparren, dus dat contact zal altijd blijven. Ik kijk er ook naar uit om intensiever met Hittjo te gaan werken, die als vaste assistent bij de groep aansluit. Hierdoor kunnen we nog meer aandacht geven aan de spelers en kan ik als beginnende trainer wederom leren van iemand met veel ervaring. Maar voor nu eerst nog de focus op het huidige seizoen, want we kunnen nog mooie dingen bewerkstelligen!”

Klik hier voor het volledige fotoalbum, met dank aan Hans van Beek!

V.l.n.r. Jasper Pielage (Seniorenzaken), Hittjo Schipper, Norbert Alblas, Henk Hoeksema (voorzitter)

Deel dit bericht op de Sociale Media!

Scroll naar boven