De Kikker spreekt met… Frans Veen #7

Beste Frans. De Kikker is erg blij dat je in gesprek wil gaan, zodat we allemaal meer over jou komen te weten. Meestal word je in een interview voorgesteld, maar nu mag je dat zelf doen. 

Introduceer jezelf eens: wie is Frans Veen? 

Ik ben 69 jaar, getrouwd en (klein)kinderen. Sinds 2020 gepensioneerd, ik werkte bij Waternet als specialist beheerder, een afwisselende baan met veel contacten met stadsdelen, aannemers en leveranciers, maar ook intern met diverse sub afdelingen. En dat ruim 43 jaar. Ik heb gevoetbald bij Ambon en SC Oriënt in Amsterdam en na een kleine onderbreking bij NFC in Amstelveen. Daarnaast ben ik scheidsrechter.

Je bent al aardig wat jaren verbonden aan onze vereniging. Wat heb jij allemaal gedaan en wat doe je op dit moment? 

Sinds 2004 pupillen leider/coach bij het team van mijn zoon bij Amstelveen, later ook scheidsrechter bij de pupillen en C junioren. Ik ben even assistent scheidsrechter bij de A1 junioren geweest in hun sterkste periode.

Van het een komt het ander en vervolgens floot ik in de hele breedte van de vereniging, waarbij mijn accenten lag op de jeugd en later (en nu nog) vooral de dames/meisjes voetbal. Het laatste omdat ik daar een ontwikkeling in zag en dat er te weinig arbitrage daarvoor voorhanden was.

Ook heb ik mij bezig gehouden met de eerste ontwikkeling en regelen van nieuwe scheidsrechters, dit tesamen met Cor Wesdorp, waar ik veel aan te danken heb. Het was geen gemakkelijke periode, immers het fluiten van wedstrijden is soms een zware taak en het blijven motiveren van nieuwe scheidsrechters is een hectische baan.

Op het ogenblik (maar ook in het verleden in KNVB verband) ondersteun ik bij de opleiding van nieuwe scheidsrechters, waarbij de club in de lift zit, mede te danken aan Bram Feenstra en Kenneth de Jong.

En ja….niet te vergeten ik ben al een geruime tijd assistent scheidsrechter bij het 1ste elftal.

Wat vind jij het leukste aan Amstelveen Heemraad?

Het leukste binnen de vereniging is de dynamiek en de inzet van veel (oudere) vrijwilligers. Maar ook het uitgangspunt om bij de basis te blijven en niet mee te gaan met de drive om wat kost wat kost ergens bovenuit te steken. Want dat geeft vaak bij verenigingen een terugval.

Tussen al dat werken, fluiten en vlaggen door is het ook belangrijk om te ontspannen. Waar besteed jij graag je vrije tijd aan?

Naast de sport mijn het gezinsleven, hobby’s en korte vakanties. De hobby’s zijn amateur fotografie en modelspoorwegen. Ik ga graag op vakantie in Nederland en in mijn favoriete land Duitsland.

Je bent voor velen een bekend gezicht, zowel als scheidsrechter bij de jeugd als assistent-scheidsrechter   bij   het   Eerste.   Je   hebt   in   die   jaren   een   hoop   ontwikkelingen   en veranderingen meegemaakt. Wat is tot nu toe jouw mooiste herinnering bij de vereniging?

De verhuizing, het jubileum, kampioenschap van het 1ste elftal. Maar ook de samenwerking met velen, in het bijzonder Chris Damen en Cor Wesdorp. Maar ook Hans van Beek, respect voor zijn brede inzet en enthousiasme. Daarbij niet vergeten Bram Feenstra en Bas van Leeuwen, een eer om met die mensen op hoge leeftijd te mogen samenwerken.

Tijdens thuiswedstrijden van het Eerste ben ik, De Kikker, van de partij. Ik zie je dan altijd en ga soms samen met de Pupil met jou op de foto. Stel je eens voor dat ik een rondje langs het veld doe en mensen zou vragen wat ze van jou vinden. Wat denk je dan dat ze over jou zouden zeggen?

Tja, er vanuit gaande dat de Kikker in het pak het rondje om het veld loopt…… verschillende meningen denk ik…. een afspiegeling van de maatschappij… maar sla dan wel de dug-out van de tegenstander even over om het te vragen. In al die jaren heb ik alle woorden die in de dikke van Dalen staan wel gehoord…maar ja….voetbal is een gevoelssport.

Bij wie zou de Kikker nog echt eens moeten langsgaan? En wat zou je van diegene willen weten?

Zonder enige twijfel Bram Feenstra, zijn perspectief op de vereniging met zijn bestuurlijke ervaring en de prima aansturing richting zijn kleinzonen die ook veel betekenen voor de club. 

Deel dit bericht op de Sociale Media!

Scroll naar boven