De Kikker spreekt met… Hans van Beek #2

Beste Hans, erg fijn dat je meedoet en met de Kikker in gesprek wil gaan. 

De Kikker zou je kunnen aankondigen aan de lezers, maar niemand kan dit beter dan jijzelf. 

Zou je jezelf willen introduceren: wie is Hans van Beek?

Mijn naam is Hans van Beek, ik ben 59 jaar en geboren en getogen in Amsterdam en ben medeoprichter van Radio Decibel, destijds een zeer populair piratenstation in Amsterdam. Mijn beroep is bouwvakker en in 1990 ben ik samen met mijn vrouw en compagnon vetrokken naar Spanje om aan de Costa Blanca een aannemersbedrijf op te starten. Na verloop van tijd, heb ik samen met andere landgenoten voetbalclub FC Oranje opgericht, welke meedeed aan de Spaanse amateurcompetitie. Na een aantal jaren zijn wij in Spanje getrouwd en zijn onze zoon en dochter zijn daar geboren. Door mijn werk ben ik in 2005 in Amstelveen terecht gekomen en zijn wij geremigreerd. Nog datzelfde jaar ben ik samen met onze zoon en later ook onze dochter, lid geworden van Amstelveen Heemraad. Zelf heb ik nog een aantal jaren bij de Veteranen gevoetbald.

Voor degene die het nog niet weten: wat is jouw rol binnen de vereniging?

In eerste instantie ben ik clubfotograaf. Maar ik ben ook nauw betrokken bij de diverse festiviteiten die georganiseerd worden. Ook ben ik betrokken geweest bij de verhuizing van het oude clubhuis naar het nieuwe clubhuis, de diverse Happy Saturday’s (o.a. Dries Roelvink), het vernieuwen van het scorebord van lay-out (met dank aan Andre Koppen) en het digitaliseren van het binnenwerk van dit scorebord (met afstandsbediening).

Tevens maak ik jaarlijks de selectie-foto voor de hoofdsponsor, de Heemraad. Ooit ben ik begonnen met de Pupil van de Week en tot op heden maak ik nog steeds deze foto’s. Ook maak ik de foto’s van de Heemrader van de Week en onderhoud ik de contacten met het Amstelveens Nieuwsblad, het Amsterdamsche Voetbal en RTVA. Ook voorzie ik de webmaster elke week van nieuwe content.

Je bent iets langer dan 15 jaar geleden bij de club gekomen toen jouw zoon als klein jongetje begon met voetballen. Heeft hij die voorliefde voor voetbal van jou overgenomen? Hoe zag het leven van kleine Hans eruit?

Ik heb in Amsterdam tijdens mijn jeugd gevoetbald bij AMVJ en later bij de Sloterplas en in Spanje bij FC Oranje. Andere sporten die ik heb beoefend waren handbal, judo, karate en kickboksen. Het voetballen is bij onze kinderen met de paplepel ingegoten. Om 19.00 uur op zondag met bord op schoot Studio Sport kijken en natuurlijk niet te vergeten alle wedstrijden van Ajax en het Nederlands elftal kijken.

Velen zullen weten wie jij bent binnen onze verenging. We duiken allemaal graag voor jouw lens zodat jij weer de mooiste foto’s kan schieten. Ik denk dat er veel mensen zijn die willen weten wat jou bezighoudt in je dagelijkse leven. Zou je daar meer over kunnen vertellen?

In het dagelijks leven werk ik nog altijd fulltime in de bouw en de weekenden zijn tijdens het seizoen voor Amstelveen Heemraad. Tijdens de winterstop, of na het seizoen, zoeken we graag een leuk hotel ergens in Nederland (of daar buiten) om lekker uit eten te gaan en de omgeving te verkennen.

Wat betekent Amstelveen Heemraad voor jou?

Best veel. Ik zal nooit van club veranderen.

Je bent in die jaren uitgegroeid tot een bekend gezicht. Je bent bij ieder feestje van de partij en hebt de nodige ontwikkelingen met je camera vastgelegd. Door al jouw inspanningen ben je afgelopen september zelfs benoemd tot Lid van Verdienste. Wat is in die tijd jouw mooiste herinnering bij de vereniging?

Dat zijn er meerdere. Natuurlijk de kampioenschappen van de selectie, de opening van het nieuwe clubgebouw, het Sixen, de Happy Saturday’s, Coop-plaatjes-boek, het maken van de sangria met Marcel Havermans en recent natuurlijk het 75-jarig jubileum. 

Wat zie jij als uitdagingen voor de toekomst voor vv Amstelveen Heemraad?

De inrichting van de kantine, m.n. de bar. Het betrekken van het bestaande terras bij het clubgebouw. Het renoveren van de tribune. Ledverlichting op de velden. Het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Meer sponsors zien te betrekken bij de club, dan denk ik aan: reclameborden, vlaggen etc.

Op thuiswedstrijden van het Eerste ben ik, De Kikker, van de partij. Je legt mij dan vaak vast, samen met de Pupil van de Week. Stel je eens voor dat ik een rondje langs het veld doe en mensen zou vragen wat ze van jou vinden. Wat denk je dan dat ze zouden zeggen?

Ze zullen zeggen dat ik er elke zaterdag ben. Dat ik iemand ben die niet altijd de makkelijkste is, maar wel iemand waar je van op aan kan en voor elk initiatief te porren is en ook altijd zijn afspraken nakomt.

Deel dit bericht op de Sociale Media!

Scroll naar boven