De Kikker spreekt met… Norbert Alblas #4

Beste Norbert. De Kikker is erg blij dat je in gesprek wil gaan, zodat we allemaal meer over jou komen te weten. Meestal word je in een interview voorgesteld, maar nu mag je dat zelf doen. 

Introduceer jezelf eens: wie is Norbert Alblas?

Ik ben 28 jaar en woon in Amsterdam samen met mijn vrouw en onze hond Balou. Sinds jongs af aan ben ik altijd al druk bezig met voetbal. De liefde voor het spelletje is er thuis met de paplepel ingegoten. Als klein jochie begon ik met voetballen bij Amstelveen Heemraad. Eerst als spits in de F2 en F1 maar aangezien wij toen op een gegeven moment geen keeper meer hadden ben ik maar op doel gegaan. Eerst was ik verantwoordelijk voor het maken van doelpunten maar nu moest ik ze juist tegenhouden. 

Op mijn 10de ben ik gescout door AZ en ben ik naar de jeugdopleiding van AZ gegaan. Via Ajax, NEC, TOP Oss ben ik sinds afgelopen zomer speler van Excelsior Rotterdam. Elke dag ben ik er mee bezig om mijzelf te ontwikkelen als doelman en om elke dag weer 1% beter te worden ten opzichte van de dag ervoor. Niet alleen op het veld maar ook buiten het veld. Zo heb ik in de afgelopen jaren de HBO-opleiding Topsportmanagement en Ondernemerschap afgerond en lees ik veel boeken over bijvoorbeeld persoonlijke ontwikkeling, mindsets en ook zeker veel voetbal gerelateerde boeken van bekende trainers uit diverse sporten.  Naast mijn eigen voetbalcarrière ben ik mij dus alvast aan het verdiepen en ontwikkelen als Trainer/Coach. Momenteel doe ik de opleiding UEFA C bij de KNVB om mijn eerste trainers papieren te behalen. 

Voor degene die het nog niet weten: wat is jouw rol binnen de vereniging?

Ondertussen zijn Edwin en ik bezig aan ons 4deseizoen dat wij de trainers zijn van het 1ste elftal. Aan het begin hebben we samen een strategie bedacht om ervoor te zorgen dat het weer een Amstelveens collectief zou worden. De eerste twee jaren hadden we helaas geen volledig seizoen kunnen draaien in verband met corona. Vorig seizoen hebben we met het 1ste elftal een periode gewonnen waardoor we actief waren in de nacompetitie voor promotie maar dit heeft helaas niet geresulteerd in promotie naar de 2de klasse maar dit smaakte voor ons als groep naar meer! 

Als trainer en coach van ons Eerste elftal staan er veel mensen langs de lijn bij de wedstrijden die jij coacht. Afgelopen seizoen heeft het Eerste, vooral in de laatste periode, erg goed gepresteerd. En ook dit seizoen draaien we bovenin mee in de competitie. Voel je een bepaalde druk richting al die mensen die wekelijks langs de lijn staan? En wat hoop je nog met het team te bereiken?

We trainen op de dinsdag en donderdag hard om ervoor te zorgen dat we op zaterdag kunnen vlammen met elkaar. Als staf proberen we de jongens vastigheden mee te geven en aan de hand van deze vastigheden geloven wij erin dat we het publiek kunnen vermaken met aantrekkelijk voetbal. Het doel is dat wij aan de mensen laten zien hoe leuk we het vinden om te voetballen, dat we er veel energie instoppen met elkaar en vooral dat we het samen doen! Samen elke zaterdag als collectief strijden voor de drie punten. Ons doel is om dit seizoen de nacompetitie weer te halen om via die weg weer te gaan strijden voor een plekje in de 2de klasse. 

Welke uitdagingen zie jij voor de komende jaren voor vv Amstelveen Heemraad?

Naar mijn mening is de club de afgelopen jaren de goede weg in geslagen. Het is mooi om een steentje te mogen bijdragen aan de ontwikkeling van de club. De uitdaging is om deze weg met elkaar vast te houden en om ervoor te zorgen dat we met zijn allen ons beste beentje voor de club voorzetten om zo verder te groeien als vereniging. Elk lid van de club moet een fijn gevoel hebben zodra ze het sportcomplex opkomen, zowel als speler en of als vrijwilliger! De afgelopen jaren zijn we als selectie zijnde verwend met de doorstroming van talentvolle jeugdspelers naar de selectie. Dit is ook iets waar we als club ontzettend trots op kunnen zijn maar moeten we ook nog verder uitbreiden en aandacht aan besteden. Als trainers zijn wij ontzettend trots dat minimaal 80% van de huidige selectiespelers uit onze eigen ‘jeugdopleiding’ komt! 

Je bent al aardig wat jaren verweven met vv Amstelveen Heemraad. Eerst als jeugdspeler en nu als trainer van het eerste elftal. Wat is in die tijd jouw mooiste herinnering bij de vereniging?

Ik kan mij nog zeker het kampioenschap herinneren met de D1 van Amstelveen Heemraad met Ron Zoon als onze trainer, een hele leuke herinnering. Helaas hebben we de kampioenswedstrijd uiteindelijk niet gespeeld want de tegenstander kwam toen niet op dagen. Als trainer was het winnen van de nacompetitie een fantastische prestatie van de jongens. Een prestatie waar ik ontzettend trots op ben maar wat vooral naar veel meer smaakt en waar we ook hard voor aan het werk zijn! 

Je hebt inmiddels je contract verlengd en daar is de Kikker erg blij mee! Gehuld in een nieuw tenue van onze nieuwe kledinglijn: wat zijn voor het seizoen 2023-2024 de doelstellingen?

Het is even afwachten in wat voor competitie we volgend jaar gaan komen want dit jaar is het een ontzettend sterke competitie waarin elke zaterdag een mooie uitdaging voor ons is. Maar ook volgend seizoen wil ik voor promotie naar de 2de klasse gaan spelen maar het allerbelangrijkste vind ik dat onze jongens trots zijn om onderdeel van Amstelveen te zijn en dat ze elke dinsdag, donderdag en zaterdag met veel plezier naar de club te komen om samen beter te worden en met elkaar overwinningen te vieren! Vanuit dat collectief gaan we er dan alles aan doen om elke wedstrijd te winnen en de uitdaging aan te gaan om te promoveren naar de 2de klasse. Maar nu nog eerst de focus op dit seizoen want er valt nog genoeg te winnen!

Heb je nog wensen en dromen binnen de voetbalwereld nadat je zelf de kicksen aan de wilgen hebt gehangen?

Ik wil de uitdaging aan gaan om te kijken waar mijn plafond ligt als trainer maar mijn droom na mijn eigen voetbalcarrière is om hoofdtrainer te worden van een betaald voetbalclub! De tijd zal leren of ik er dan nog steeds zo in sta en of ik die droom ook werkelijkheid kan laten worden aangezien profvoetballer zijn mijn droom was als klein jochie!

Deel dit bericht op de Sociale Media!

Scroll naar boven