Een vooruitblik op komend seizoen, door de voorzitter

Velen kijken vanaf het einde van het voetbalseizoen in juni alweer reikhalzend uit naar de start van het nieuwe seizoen. Want dan zijn er weer nieuwe kansen en uitdagingen op sportief gebied op het veld.  Maar ook op nieuwe juist onbekende situaties op de club. Zaterdag 3 september is het zover, de start van seizoen ’22-’23. Op voorhand natuurlijk een bijzonder jaar vanwege het 75-jarig bestaan van de vereniging. Hierover zal je nog veel over gaan lezen. Ook een mooie gelegenheid misschien om die stap te maken als ouder om jezelf aan te bieden om te helpen bij de activiteiten. 

Maar eerst waar het voor de voetbalvereniging om gaat. Voetballen voor alle groepen die dat willen, jongens, meiden, vrouwen mannen en x-en. Ieder met hetzelfde doel voor ogen …. Het doel van de tegenstander helemaal ‘kapot’ te schieten en de overwinningen naar binnen te slepen! Groen en wit zegevieren! Supporters helemaal gek maken van spanning omdat hun elftal kan winnen! Zeker weten.

Natuurlijk ook troost vinden bij elkaar als het toch niet is gelukt. ‘Het lag aan de scheidsrechter of die grensrechter. Boos zijn op je medespeler en dat non-verbaal laten merken.’ Die pure frustratie geeft de betrokkenheid aan. Wat mooi dan toch ook weer dat een kwartier later tijdens de derde helft in de kantine, waar mensen staan die goed aanvoelen wat er nodig is,  de spelers elkaar weer vinden. Ze hebben het er even over en geven toe dat de tegenstander net een maatje te groot was. 

Ook de selectie gaat een nieuwe start maken. Wissels in de samenstelling en ook de leiding iets gewijzigd. Ieder van de selectie heeft een super motivatie. Natuurlijk het kampioenschap weer eens halen. Dat is nodig en we hebben als club ‘recht op’ een beker. Zeker als afsluiter van dit jubileum jaar.

Voor alle vrijwilligers die iedere week het mogelijk maken dat we gebruik kunnen maken van de velden, kleedkamers, kantine etc. etc. wil ik hierbij mijn waardering uitspreken. Zonder hen is er geen voetbal! De trainers die de spelers het spel beter willen laten spelen. Veel doen het naast een volledige baan of studie. Ook voor hen de waardering! Natuurlijk ook een vermelding van dank voor onze trouwe sponsors die veel voor ons betekenen.

Als bestuur willen we ons inzetten om de organisatie van de vereniging zo eenvoudig mogelijk te houden. Met de waarden en normen zoals we maatschappelijk zijn opgegroeid. Respect voor elkaar.

Voor nu wens ik alle Amstelveen-Heemraders een geweldig, sportief, gezond, gezellig en bovenal een heerlijk voetballend of beschouwend jaar toe. 

Paul Groen

Deel dit bericht op de Sociale Media!

Scroll naar boven