Eveline de Lijster is de Vrijwilliger van het Jaar 2023

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van maandag 11 december 2023 is uit de stemming naar voren gekomen dat Eveline de Lijster de Vrijwilliger van het Jaar 2023 is!

Net als vorig jaar wilde het bestuur graag onze vrijwilligers extra onder de aandacht brengen. We hebben ruim 200 vrijwilligers rondlopen bij onze vereniging. De een doet dit een paar uurtjes en de ander heeft er bijna een dagtaak aan. Het is mooi om te zien dat we allen het beste met onze vereniging en alle leden voor hebben. Eveline neemt de titel over van Melvin ten Veen, die won vorig jaar deze prijs.

Eveline heeft de meeste stemmen gekregen van de leden en niet geheel zonder reden. Acht jaar geleden stapte zij nietsvermoedend het verenigingsgebouw binnen. Eerst nog als fanatieke moeder langs de kant. Maar het duurde niet lang of ze werd door Judith Bijl als vervanger van de kledingcommissie voorgedragen. Dit heeft zij zes jaar met enorm veel enthousiasme gedaan. En nog voordat ze gestopt was bij de kledingcommissie, had zij al toegezegd om gastvrouw te worden in de commissiekamer, wat vaker in te vallen in de kantine en vond zij het kikkerpak ook wel aantrekkelijk. Tijdens ons jubileum was ze ook nog één van de drijvende krachten van de jubileumcommissie. We zouden bijna vergeten dat Eveline al deze activiteiten op de zaterdag combineert met het supporten van haar drie zonen Lourens, Nathan en Lucas. 

De andere genomineerden waren Frans Veen en Ruud van Nieuwkerk. Ook zij ontvingen vanwege hun mooie vrijwilligersbijdrage een bos tulpen en een cadeaubon.

Frans is vanaf 2004 betrokken bij Amstelveen Heemraad. De eerste seizoenen als leider van het jeugdteam van zijn zoon en later als assistent-scheidsrechter van de A1. Van het een komt het ander en vervolgens floot Frans in de hele breedte van de vereniging, waarbij zijn accenten lag op de jeugd en later (en nu nog) vooral de dames/meisjes voetbal. Het laatste omdat hij daar een ontwikkeling in zag en vond dat er te weinig arbitrage daarvoor handen was. In de tussentijd vormde Frans samen met Cor Wesdorp enkele jaren succesvol de scheidsrechterscommissie. Hij fluit nog steeds wekelijks onze jeugdteams en daarnaast is hij al enkele jaren de assistent-scheidsrechter van ons eerste elftal.

Ruud is al lid van onze vereniging sinds de jaren ’70-’80. Al ruim veertien jaar is hij dat in de rol van trainer/coach. In de jeugd van het team van zijn zoon en dochter. En op dit moment traint en coacht hij het team van zijn zoon, in onze senioren 5. Zijn dochter Lisa is inmiddels de fysiotherapeut van de selectie. Afgelopen seizoen 2022-2023 wist Ruud kampioen te worden met zijn team! Vanaf dit seizoen speelt zijn team daarom een klasse hoger en daarmee zijn zij ‘gepromoveerd’ naar senioren 4. We vinden onze senioren tak ontzettend belangrijk en een seniorenteam dat met zoveel enthousiasme wordt begeleid koesteren we dan ook enorm.

Deel dit bericht op de Sociale Media!

Scroll naar boven