Even kennismaken: John van Loenen, trainer VR1

Ik zal mij even voorstellen. Mijn naam is John van Loenen en ik ben 42 jaar. Ben getrouwd met Manon en samen wonen we sinds februari 2021 in Heemskerk.

Waarom trainer/coach bij de meiden/vrouwenvoetbal?

Dat is per toeval zo gekomen. Zelf kan ik niet meer voetballen i.v.m. een knieblessure, dus ja wat ga je dan doen? Er werd mij gevraagd of ik trainer/coach wilde zijn van een MO19-1 bij Kolping Boys te Ouddorp/Alkmaar. Ik dacht waarom ook niet en eigenlijk vanaf dit moment ben ik gebonden bij de meiden/vrouwenvoetbal.

Heb 2 jaar de MO19-1 van Kolping Boys opgepakt. Vervolgens heb ik de overstap gemaakt naar de zondag vrouwen 1e klasse landelijk bij Alcmaria Victrix te Alkmaar. Na 2 seizoenen heb ik samen met een goede vriend van mij Youri Smorenberg de overstap gemaakt naar ADO’20 VR1 te Heemskerk. We speelden 3de klasse zondag met de intentie om binnen 3 jaar naar de 2de klasse zondag te gaan. Op één gelijkspelen na waren we ongeslagen in de 3de klasse. Het was een kwestie van tijd wanneer we kampioen zouden worden. Helaas kwam toen het tijdperk COVID-19 / Corona die dit feestje om zeep hielp. Geen officieel kampioen, maar wel gepromoveerd naar de 2de klasse binnen 1 jaar. Afgelopen seizoen een zeer goede voorbereiding gehad met onder andere een gelijkspel tegen de beloften van Telstar na 3 veldtrainingen. In de competitie begonnen we wederom voortvarend met 3 wedstrijden gespeeld en 7 punten. Ook nu zorgde COVID-19 / Corona voor een vroegtijdig einde van het seizoen. Ondanks de gebroken seizoenen heb ik wel mijn UEFA C Senioren KNVB-opleiding kunnen afronden.

Wat doe je voor werk?

Ik ben projectadministrateur bij Dura Vermeer Bouw Midden West te Cruquius. Mijn verantwoordelijkheid is het beheren en onderhouden van de volledige administratie van één of meerdere projecten. Denk hierbij aan Woningbouwprojecten, Appartementengebouwen en/of grotere Utilitaire bouwprojecten.

Wat zijn je hobby’s?

Trainer/Coach van een voetbalteam, zelf voetballen (doe nog weleens een poging al kan het eigenlijk niet meer), naar wedstrijden van Vitesse samen met mijn vrouw, samen zijn met familie of vrienden onder het genot van een drankje o.a., op vakantie gaan, genieten van het leven.

Waarom nu gekozen voor v.v. Amstelveen Heemraad VR1?

Het voelde vanaf het begin al goed. Ja we gaan 4de klasse zaterdag spelen en dat is echt anders qua niveau wat ik de afgelopen jaren gewend ben, maar juist na diverse gesprekken met o.a. een aantal speelsters kreeg ik echt het gevoel, ik moet dit gaan doen. Het is niet alleen voor mijzelf, maar ook voor het team een mooie uitdaging om ook voetballend de stap omhoog te gaan maken. Heb de meiden (nog) niet in actie gezien, dus dat kan eventueel wel spannend worden misschien. Aan de andere kant gaan we er allemaal blanco in en wat ik zeker proefde, dat we er erg veel zin in hebben om half augustus te gaan starten. Laten we hopen dat we weer een normaal seizoen kunnen spelen, want daar zijn we wel aan toe gezien de afgelopen 2 seizoenen.

Zijn er oudleden, (ex)voetbalsters, voetbalsters die nog zoekende zijn stop met twijfelen en kom lekker voetballen bij v.v. Amstelveen Heemraad. We gaan een nieuwe weg in en stap voor stap gaan we de stappen maken voor een mooie toekomst voor de meiden/vrouwenvoetbal bij v.v. Amstelveen Heemraad. Half augustus gaan we starten met de eerste trainingen en hierbij nodig ik je uit om een keer mee te trainen. Wij bieden de meiden de ruimte en gelegenheid om in een vertrouwelijke en veilige omgeving hun sport te beoefenen. Dat is wat iedereen wil, toch? Of het nu om prestatie of recreatie gaat, dat maakt bij ons niet uit. Iedereen die bij v.v. Amstelveen – Heemraad gaat voetballen moet zich thuis kunnen voelen.

Dus wat ga jij doen half augustus?

Je kan je aanmelden voor een training bij meidenvoetbal@amstelveenheemraad.nl

Voor nu nog even genieten van de vakantie. Tot ziens!

Deel dit bericht op de Sociale Media!

Scroll naar boven