Geslaagde Betaald Voetbalweek voor de selectie!

Onze selectie heeft afgelopen week, van maandag 11 tot en met vrijdag 15 september, een zeer geslaagde Betaald Voetbalweek gekend. Onder begeleiding van de technische stafleden Norbert Alblas, Edwin van Maas, Robert Lesmeister en Hittjo Schipper stond de week in het teken van teambuilding, voetbal, plezier en ontwikkeling. Het leek de staf een mooie ervaring ter voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Vijf avonden aaneengesloten trokken de spelers en staf van de selectie met elkaar op. Iedere avond werd afgetrapt met een diner in de kantine, gevolgd door een bespreking of teamsessie en aansluitend een veldtraining. Iedere avond stond er een thema centraal – zoals onder meer balbezit, balbezit tegenstander en teamcultuur. 

De week heeft een extra positieve boost gegeven aan de spelers van de selectie. De veld- en krachttraining alsook de sessies over de teamcultuur worden vooral genoemd als leukste en meest leerzame activiteiten. Daar steekt het gezamenlijk eten bovenuit: ‘’Je gaat toch veel meer met elkaar in gesprek en ook over andere dingen waardoor je elkaar beter leert kennen’’, aldus aanvaller Jesper van Eijk. 

Het plezier die de spelers hebben beleefd is ook zo ervaren door de staf. Zij hebben genoten van de saamhorigheid van de groep. Zo geeft hoofdtrainer Norbert Alblas het volgende aan, ‘’Het met elkaar over voetbal hebben, hoe we met elkaar willen spelen maar vooral wie we met elkaar willen zijn. Dat heeft ons als staf mooie inzichten gegeven en eigenlijk alleen maar bevestiging gegeven dat we met een mooie en gedreven selectie mogen werken dit seizoen.’’

Met een succesvolle week in het achterhoofd is er genoeg vertrouwen richting het nieuwe seizoen. De focus is gelegd op hoe de gezamenlijke doelen behaald moeten gaan worden. Er is sprake van een hechte groep spelers en staf en dat gevoel is na de Betaald Voetbalweek alleen maar versterkt. Aanvoerder Giovanni Santangelo geeft aan dat hij ook nog een persoonlijk doel heeft voor komend seizoen: ‘’Mijn doel is om te investeren in deze groep. Ik wil bijdragen aan het familiegevoel binnen de selectie. Dat is een hele goede basis voor succes in mijn ogen.’’

Ondanks dat het voorbereidingswerk behoorlijk intensief was, heeft de voltallige selectie ervan genoten en komt de Betaald Voetbalweek – als het aan de technische staf ligt – zeker weer terug op de kalender.

Aankomende zaterdag begint de competitie voor de selectie. Het 2e speelt om 12:00 thuis tegen FC Breukelen en het 1e trapt af om 14:30, in de derby tegen sv Ouderkerk. Onder toeziend oog van de Club van 100, onze sponsoren en trouwe supporters gaan wij voor 6 punten. Komt u ook kijken?

Deel dit bericht op de Sociale Media!

Scroll naar boven