Ontwikkelfase Programma Voetbalontwikkeling

Vanaf eind februari dit jaar zijn wij gestart met het Programma Voetbalontwikkeling. Dit programma wordt gecoördineerd door NMC Bright en de KNVB. Zij helpen verenigingen met het doorontwikkelen van de jeugdopleiding. Verenigingen worden geholpen om meer kinderen in een veilige omgeving met meer plezier (beter) te laten voetballen. Dit programma focust zich op de ontwikkeling van de hele vereniging door plezier, inclusiviteit, ontwikkeling en behoud van alle (jeugd)spelers te stimuleren.

Op dit moment zijn wij bij stap 3 van het proces, de ontwikkelfase. In deze fase wordt het ontwikkelplan geschreven op basis van de input uit de analysesessie en meerdere brainstorm sessies. Op maandag 18 september heeft er, samen met NMC Bright en de KNVB, een ontwikkelsessie plaatsgevonden met bestuurders, HO, commissieleden en trainers. Dit was een leuke en inspirerende avond!

In deze sessie is er stil gestaan bij verenigingsspecifieke kenmerken, spelprincipes (geïnspireerd op de spelprincipes van onze selectie), enkele pijlers bij de ‘visie op leren voetballen’ en de vertaalslag naar wedstrijden en trainingen. We gaan nu de afrondende fase in waarbij de handen uit de mouwen worden gestoken om verder te schrijven aan het vernieuwde jeugdbeleidsplan. Dit komt deels voort uit de Analyse die door 217 respondenten is ingevuld. Ons doel is ervoor te zorgen dat het jeugdbeleidsplan nauwkeurig aansluit bij de behoeften en meningen van onze leden, trainers en technisch kader.

Deel dit bericht op de Sociale Media!

Scroll naar boven