JO19-1 wint Internationaal Eurosportring toernooi

Afgelopen weekend heeft Amstelveen Heemraad JO19-1 de Flanders Cup gewonnen. De ploeg was in de finale te sterk voor zesde divisionist Hooglanderveen. Het team bleef tijdens het gehele toernooi ongeslagen en wist de nul te houden. Voor de oplettende lezer kan dat klinken als muziek in de oren. En dat klopt! Want ook vorig jaar wist het team, toen nog uitkomend voor de JO17-1, ongeslagen en met een clean sheet de beker van de Kempen Trophy mee naar huis te nemen.

Het team verbleef in Brugge, nabij het centrum. Het was een halfuur rijden naar de locatie van het toernooi in Oostende. Op zaterdag was de eerste wedstrijddag en werd er gespeeld in een poule met vier teams. De wedstrijden kenden een duur van 25 minuten. In de openingswedstrijd werd er met 2-0 gewonnen van hoofdklasser Candia ’66. Daarna volgde een 0-0 gelijkspel tegen v.v. Nieuw-Buinen. In de laatste poulewedstrijd werd er, met ontzettend attractief voetbal, met 2-0 gewonnen van hoofdklasser HVCH.

Op zondag werd er in de kwartfinale gespeeld tegen FVC en wist het team te winnen met 2-0, na een mooi uitgespeelde aanval en een strafschop. In de halve finale volgde vierde divisieteam ZMVV Zeerobben dat op mentaliteit met 1-0 werd verslagen. Dat betekende dat het team net als vorig jaar de finale had bereikt. In de finale was de spanning voelbaar en lukte het beide teams niet om tot scoren te komen. Uiteindelijk moest de penaltyreeks uitmaken wie er met de winst vandoor zou gaan. De eerste vier penaltynemers die werden aangewezen, wisten het hoofd koel te houden. De vijfde strafschop van Hooglanderveen werd knap gestopt door de doelman van Amstelveen. Uiteindelijk lag het lot in handen van de vijfde penaltynemer en die schoot de bal hard in de linkeronderhoek. Spelers en technische staf renden naar de matchwinner en hierna barstte er een feest los.

Gefeliciteerd aan alle spelers, de technische staf en zeer betrokken toeschouwers!

Deel dit bericht op de Sociale Media!

Scroll naar boven