Leden van Verdienste: Chris van den Steenhoven & Muriëlle Schagen

Op 26 januari jl. hebben wij, na instemming van de aanwezige leden, Chris van den Steenhoven en Muriëlle Schagen mogen benoemen tot Lid van Verdienste. Beiden zijn al vele jaren betrokken bij onze vereniging – en in die jaren zijn zij van betekenisvolle waarde geweest.

Chris van den Steenhoven

Chris loopt hier al zijn hele leven rond. Hij heeft jarenlang gevoetbald in onze selectie en is door zijn voorliefde voor het spelletje terechtgekomen, als twintigjarige, in het trainersvak. Al meer dan veertig jaar lang stort Chris zich vol overgave en met enthousiasme in zijn vrijwillige taken die hij doet voor de club. Het jarenlang trainen van jeugdteams, het organiseren van vele onvergetelijke Euro-Sporting toernooien, het fluiten van jeugdwedstrijden, de mede-oprichting van de F-jes, de grondlegger van het oliebollen toernooi en niet te vergeten de oprichting van de Eurokikkers in 2002. De Eurokikkers (tegenwoordig mini-pupillen) bestaat dit kalenderjaar 20 jaar. Chris heeft aan de wieg gestaan bij het fundament van de vereniging. Sinds kort is Chris ook toegetreden tot de werkploeg, waar hij op maandagen met de andere mannen de handen weer uit de mouwen steekt. We hopen nog jarenlang dat Chris met veel plezier en vol passie zich kan blijven inzetten voor onze mooie vereniging. Deze benoeming is dan ook niet meer dan verdiend!

Een stukje voorgedragen tijdens de ALV:

Chris, twee woorden: vuurpijl en oliebol. Deze lijken bij elkaar te horen maar dat is niet zo. Oliebol…. Zo werd jij niet genoemd maar wel in adem met het oliebollen toernooi! Grondlegger en organisator van het jaarlijkse toernooi. Jarenlang! 
Vuurpijl! Menig jochie kreeg tijdens de training te horen dat hij zich moest ontpoppen als vuurpijl! Ik weet niet of een van deze jochies zich werkelijk heeft ontpopt als vuurpijl. Wel weet ik zeker dat heel veel van deze jongens bij iedere keer dat ze tijdens het springen de aanmoediging van Chris zullen herinneren. 

Muriëlle Schagen

Muriëlle is een kind van de club. Vele jaren heeft ze gevoetbald in de jeugdteams, waarnaar ze de uiteindelijke stap maakte richting de Vrouwen 1. Als 15-jarige, geliefd van het spelletje, begon zij als trainster bij de Eurokikkers. De passie voor het trainen is dan ook iets wat Muriëlle vanaf die tijd onderbroken heeft gedaan: van 2002 tot heden. Daarmee is dit haar 20e (jubileum) jaar dat zij als vrijwilliger van betekenisvolle waarde is voor de club. Naast haar trainersactiviteiten (waar ze de MO11 t/m de MO19 heeft doorlopen) was zij jarenlang één van de organisatoren van de Amstelveen Cup toernooien en heeft zij in haar bestuurstermijn veel betekent voor de club. Als één van de voortrekkers van het vrouwen- en meisjesvoetbal heeft Muriëlle er samen met een aantal (oud)-trainers en coördinatoren voor gezorgd dat er een enorme groei in kwaliteit en kwantiteit is gerealiseerd. Met als kerst op de taart een samenwerkingsovereenkomst met VV Alkmaar en de sponsorovereenkomst met ING.

Een stukje voorgedragen tijdens de ALV:

In het bestuur gaan we je missen. Je goede overzicht en de visie die je hebt heeft ons geholpen vooruit te komen. Je bent communicatief sterk in woord en geschrift. Aan een paar woorden heb je genoeg om al een goed verhaal op papier te zetten. Je kunt met iedereen overweg en bent duidelijk in wat je wel en niet wil. Dit werkt heel plezierig.  Je bent niet alleen bestuurlijk sterk maar je bent ook niet te beroerd om operationeel allerlei zaken op te pakken. Van het uitzoeken van de ballen en de kleding tot het dichtlopen van de gaten achter de bar, en tot sluit de keuken schoon te maken en op te ruimen.

Deel dit bericht op de Sociale Media!

Scroll naar boven