Witbier van de tap in de kantine!

De afgelopen weken is er vanuit het bestuur overleg geweest met de Amstelveense bierbrouwer De Naeckte Brouwers. Een en ander heeft geresulteerd in een uitbreiding van het aanbod van bieren in de kantine. Er is een extra tappunt geplaatst en met de start van de lente starten we gelijk met het schenken van een heerlijk fris witbiertje onder de welluidende naam DIRNDL.

DIRNDL is een Duitse stijl witbier, romig (beetje troebel) biologisch tarwebier met subtiele toets van bananen, citrus en kruidnagel.

Bierstijl: Hefeweizen

Biologisch: Ja

Alcoholpercentage: 5,5%

Over de Naeckte Brouwers.
In 2018 is door de Naeckte Brouwers een belangrijke nieuwe stap gezet met de opening van een grote brouwerij, in de voormalig Annakerk in Amstelveen. En omdat bier naast genieten ook gezelligheid behelst, werd datzelfde jaar een proeflokaal en cultureel centrum geopend met de naam ANNA, eveneens in de kerk.

Inmiddels heeft Naeckte Brouwers zich ontwikkeld tot een brouwerij die traditionele en mooi gebalanceerde bieren maakt voor ware Bourgondiërs en zijn de bieren uitermate geschikt voor bier/spijs combinaties of om mee te koken. De bieren worden omschreven als ‘het nieuwe bier van vroeger’. Klassiek met een eigentijdse twist, subtiel, authentiek, gastronomisch en puur. Bier gebrouwen met bezieling voor echte genieters.

Kijk voor het hele verhaal op: https://www.naecktebrouwers.nl/ of ga eens langs in de Annakerk aan de Amsterdamseweg 22 in Amstelveen voor een lekker speciaalbiertje.

Het komende seizoen zullen we in overleg met De Naeckte Brouwers kijken of we ook andere speciaal biertjes gaan aanbieden.

Deel dit bericht op de Sociale Media!

Scroll naar boven