Geert Pielage benoemd tot Lid van Verdienste

Op maandagavond 12 september jl. is Geert Pielage, door de aanwezige leden bij de Buitengewone Algemene Ledenvergadering, benoemd tot Lid van Verdienste. Geert is al 49 jaar spelend lid en heeft in deze periode verschillende functies vervuld en vrijwillige werkzaamheden voor de vereniging gedaan.

Vanaf 1996 heeft Geert, samen met Marcel van Heese, een tijd lang onderdeel uitgemaakt van de zaalvoetbalcommissie. Zijn liefde voor het spel en enthousiasme is een goede combinatie voor het trainersvak. Geert is dan ook vanaf 2013 drie jaar lang jeugdtrainer geweest bij het team van zijn zoon.

Geert heeft op drie momenten bestuursfuncties vervuld: vanaf het seizoen ’92-’93 trad hij voor een aantal jaren als secretaris toe in het bestuur. In de periode 2006-2009 bekleedde Geert samen met – de onlangs overleden – Charles de Ponti een duo-voorzittersrol. In 2018 was Geert opnieuw betrokken bij het bestuur toen hij interim de functie bestuurslid Sportzaken vervulde.

In het fusietraject, dat liep van 2017 t/m 2021, met eerst RKAVIC en daaropvolgend NFC heeft Geert samen met een afgevaardigde van ons bestuur intensieve gesprekken gevoerd. Hij heeft meegewerkt aan fusievoorstellen en onze vereniging vertegenwoordigd in het contact met het Sportbedrijf en overige externe partijen. Voorafgaand aan het besluit om in de zomer van 2021 de fusie definitief te staken, kon het bestuur rekenen op zijn inbreng en advies in de gesprekken die onderling zijn gevoerd. 

Al een aantal jaar lang tovert Geert op de eerste zaterdag van december zijn slippers, mijter en staf uit de voorraadkast om langs het veld te gaan bij de Mini-Pupillen, G-Force en jongste jeugdteams.

In verschillende periodes heeft Geert laten zien dat de vereniging, en daarmee de leden, op hem kunnen rekenen. Geert beschikt over analytisch vermogen en – inzicht, is integer, enthousiast en een clubman. De bestuurstaken en vrijwillige werkzaamheden heeft hij zeer verdienstelijk gedaan. Het is meer dan verdient dat Geert aan de eregalerij van Leden van Verdienste is toegevoegd.

Deel dit bericht op de Sociale Media!

Scroll naar boven