JO13-1

Contact

Mark Tromp
Mark Tromp
06-50899969
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Trainer/Coach
Rob Touw
Rob Touw
06-51820191
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Coordinator JO13
Jan Tromp
Jan Tromp
06-26240216
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Trainer/Coach

Team Info

  • Team Foto

AH JO13 1

zo18feb2018

RKDES JO13-1 – Amstelveen JO13-1 (0-4)

# Gelezen:217 hits

‘Hè, hè eindelijk voetbal vanaf het begin tot aan het einde’

Vorige week een 1e competitie tegen Ouderkerk met een gehavend elftal en wat inhuur van andere elftallen een eerste krachtmeting. In dit duel was Amstelveen sterker maar konden het niet met een overwinning bezegelen. Het werd uiteindelijk 1-1.
Vandaag dus een nieuwe kans. Opnieuw een niet compleet elftal waarbij Hamid zijn laatste optreden zou doen bij zijn ploeg, maar ‘griep’ bracht hem niet op het veld van RKDES. Indy nog niet hersteld.
Na een wat lastige start vanwege logistieke uitdagingen stonden de ploegen tegenover elkaar. In het midden een arbiter die we eerder hadden getroffen. Eéntje die de regels strak hanteert en zelfs wanneer het hem belieft een extra regel toevoegt.
Vanaf het begin was Amstelveen sterker, speelde netjes en gedisciplineerd. Vandaag was Galvin aanvoerder. De achterhoede Ramy, Etan, Galvin en Emmanuel moesten zorgdragen dat Damian zo min mogelijk zich zou moeten inspannen als doelman. In de aanval Zack Robin en Emiran waarbij Lorgens, Asear en David de spelverdelers waren. Op de bank Mourinho ingehuurd.
Mooie passes werden goed opgepakt en werden scherp uitgewerkt. RKDES had moeite met het tempo en de bal die rond ging. Helaas werd het spel van beide partijen redelijk gehinderd door het strikte optreden van de scheidsrechter. Dit leverde een behoorlijke clash op tussen hem en Robin. Die na een gele kaart één opmerking direct daarna te veel maakte en het veld moest verlaten. Lorgens kostte het heel veel moeite om deze situatie iet onbespreekbaar te houden en dat leverde een gele kaart op en 10 minuten op de bank.
Opeens stond Amstelveen met 9 man tegen 11 van RKDES. Gelukkig voor Amstelveen dat RKDES net zo onder de indruk was van deze arbitrage dat zij niet in staat waren om het verschil te maken. Na 10 minuten mocht Lorgens er weer in, nog strijdbaarder dan dat hij al was. Dit vertaalde hij door het feilloos inschieten van de bal bij het nemen van een vrije trap. Dit openingsdoelpunt gaf nog meer vertrouwen en de Amstelveen bleef voetballen. Af en toe brak RKDES door maar werden vaak retour gezonden door een stevige verdediging en Damian die steeds op het juiste moment zijn kunstje neerzette. Ruststand 0-1
Bij de start van de tweede helft iedereen opnieuw het optreden van de scheidsrechter onder de aandacht gebracht. Blijf bij het spel, speel het spel zoals afgesproken en zorg dat de voorsprong vergroot gaat worden. David op de bank en Mourinho in het veld.
Het werd steeds duidelijker ondanks 10 man was Amstelveen sterker en technisch beter. Toen vanuit een mooi opgezette aanval een prachtige kans voor Zack. Maar net niet. Paar minuten later vanuit een corner een bal die in de 16 bleef hangen en Emiran kon zijn knie tegen de bal zetten 0-2! Dit doelpunt bevrijde Amstelveen waardoor ze nog makkelijker gingen spelen. Toen een strak voorgezette cornerbal door Lorgens op maat gegeven zodat Emiran alleen zijn hoofd ertegenaan hoefde te zetten. 0-3
Het spel was voor Amstelveen! Dan een vervelende blessure bij de keeper van RKDES en moest een doelman creëren. Dan in de laatste minuut opnieuw een sterke uitbraak vanaf Etan naar Asear, die het vervolgens afmaakte. 0-4!
Een goede wedstrijd, een vreemde arbitrage maar bovenal een team uit Amstelveen wat wilde voetballen en als team speelde! Top gedaan.

do30nov2017

AFC JO13-3 – Amstelveen JO13-1 (5-1)

# Gelezen:185 hits

Wat een blamage!
AFC is toegevoegd in dit deel van de competitie na het vertrek van een andere club die onjuist was geplaatst in deze najaars-competitie. We weten dat AFC vaak een sterke tegenstander is.
De aanvang van de wedstrijd begint weinig soepel. De scheidsrechter was een vader, die, toen hij uit zijn bed stapte, nog geen idee had welke rol hij vandaag op het voetbalveld zou gaan spelen dan enkel als toeschouwer.
Bij de start was melding gemaakt dat de wedstrijdbal van de thuisclub niet voldeed aan de richtlijnen. Dus werd een bal van Amstelveen gebruikt.
Het spel van AFC was goed en fel. Kort op de bal en maakte het Amstelveen flink moeilijk. Dus moesten de Amstelveners hun spel minstens hoger inzetten, oftewel sneller uit de16 en aansluiten naar de middellijn. Dit zorgde er voor dat het spel in ieder geval wat meer in balans was. Ondanks het verbeterde spel kon AFC langszij komen en kwam op voorsprong. En enkele minuten later werd een matig uitgespeelde bal op de helft van Amstelveen vertaald naar een tweede score voor AFC.
Een verschuiving in de opstelling maakte dat A’veen net iets vaker op de helft van AFC kwam en daar ook langer ‘mocht’ blijven. Opvallend van de wedstrijd was dat de scheidsrechter net zo goed in zijn bed kon blijven. Hij gaf geen leiding, was niet geinteresseerd, was bang dat zijn schoenen vies werden van het echte gras (geeft af) en had geen idee wanneer hij nou moest fluiten? Daarmee zette hij ook de grensrechters buiten spel. Had zijn gedrag invloed op de wedstrijd? Ja zeker op een aantal cruciale momenten had hij moeten laten horen wie de baas is op het veld. Maar een wedstrijd leiden vanaf de middenstip is misschien mogelijk in de toekomst maar voor nu is dat toch echt te vroeg.
Voor het spel was de goed genomen corner van Lorgens het inluiden van de 2-1 door Zack, een mooie aansluiting. Dit gebeurde op moment van rust. Toen kwam de scheidsrechter opnieuw in beeld. Bij stapte van de middenstip af en floot voor rust.
Amstelveen wilde graag gebruikmaken van de kleedkamer om de limonade te nuttigen en tactische bespreking te gaan doen. Nou daar had de scheids niet op gerekend (afspraak met Albert Hein?) want wilde dat de beide elftallen op het veld bleven en dan wat vocht uit de bidon gaan gebruiken. Met veel tegenzin, hoorbaar afkeuren en steun van nog enkele medestanders moest hij dan toch maar akkoord gaan.
Terug op het veld opnieuw een niet juiste bal op de middenstip. Opnieuw protest vanaf de kant van Amstelveen. Een te simpel verhaal zou je verwachten. De regel is “Wanneer een der partijen het niet eens is met een beslissing van de leiding, pak dan het bijbeltje van de KNVB waar precies instaat wat de juiste regel is en dien je dat te volgen” Moeilijker kan het niet zijn. Helaas de arbiter had er duidelijk geen zin en wilde discussie niet aan en vertrok van het veld en liet daarmee zijn juiste positie zien die hij vooraf had moeten aannemen, te weten ‘vader van een voetballende zoon’
Intussen bemoeide erg veel mensen zich met het meningsverschil en werd er alleen maar gebakkeleid over het gewicht, de regels en werd de sfeer onaangenaam. Dit allemaal ten overstaan van de 28 voetballertjes van 12 jaar. Geen van de volwassenen hadden oog voor de wedstrijd. Er was enkele volwassene die de jongens even als groep inlichtte wat er speelde. De jongens voetballen namelijk met alles wat maar rolt of op een bal lijkt op straat. Wat voor gewicht daar ook aan aanhangt. De jongens werden genegeerd en als ze wat riepen dan werd hun de mond gesnoerd omdat er nu een andere wedstrijd was ontstaan rond de middencirkel. Deze vertoning was beschamend. Al de volwassenen moesten zich schamen voor al hetgeen zij hebben gezegd, met name wijze waarop en welke woordkeuze werd gebezigd. Goed voorbeeld doet volgen!?
Te érg!
Uiteindelijk na veel vijven en zessen is er een bal op de stip gelegd en een persoon gevonden die de wedstrijd wilde leiden. Dat deed hij met verve, eerlijk is eerlijk.
Het spelbeeld was weinig veranderd in de tweede helft. AFC was de betere ploeg en scoorde nog 4 keer in de tweede helft. Verdiend gewonnen.
Maar wat van deze wedstrijd zal blijven herinneren zijn de randzaken geweest.
Op persoonlijke titel aan de spelers. Alsjeblieft neem het gedrag van de volwassenen niet over. Dit was een voorbeeld hoe het niet moet.

zo29okt2017

KDO JO13-1 - Amstelveen JO13-1 (3-2)

# Gelezen:217 hits

Na het slijpen van de messen tijdens de trainingen van vorige week moet het effect zichtbaar zijn tijdens de wedstrijd tegen KDO. KDO doet het redelijk wel in de groep maar zeker niet onverslaanbaar!
De wedstrijd opnieuw geleid door een, zo leek het, zeer strikte scheidsrechter. Hij nam de tijd om te beoordelen of alle jongens wel hun geboortedatum wisten. Nadat hij overtuigd was begon de strijd. Mooi voetbal bij Amstelveen!? Een feestje om te zien. Jammer dat de arbitrage de fysieke contacten tussen de spelers iets te vaak in het voordeel van de thuisspelende ploeg floot. Amstelveen had dit ‘feestje’ nog redelijk in het geheugen van vorige week en speelde gewoon hun spel. Dat spel was met name op de helft van KDO. KDO had geen idee wat ze met de kracht van Amstelveen moesten doen. Ze waren steeds te laat en kwamen nauwelijks over de middenlijn. In de 10e minuut een ingooi van Ibuki op Hamid die de bal kunstig bij zich kon houden en de keeper uitspeelde 0-1! Nog geen 8 minuten later vanuit een corner netjes door Indy voorgebracht en gaf kans voor de naar voren gekomen Emanuel om de tweede treffer neer te zetten 0-2.
Onderweg werd Lorgens nog even van de sokken getikt die om die reden naar de kant ging. Tot aan de rust was Amstelveen de sterkere partij. Gevaar is bij een dergelijk spel dat de Jan iets minder alert is waardoor dit vertaald kon worden in tegentreffers. Gelukkig bleef het bij dreiging en inzet van een engeltje op de schouder.
Tweede helft
Zou Amstelveen de inzet van de 1e helft vast kunnen houden? En zou KDO zich niet willen terugvechten?
De strijd tussen de partijen was na enkele minuten zichtbaar. Amstelveen liet zich op de eigen helft terug zetten en KDO speelde zijn eigen spel. Met enige hulp van de arbitrage lukte het KDO de dominantie vast te houden.
Na 5 minuten was het resultaat 1-2. Zou Amstelveen de touwtjes weer kunnen vinden en niet tegen zichzelf gaan vechten? Niet lang daarna een minder goede verdediging neergezet waardoor KDO vrij spel had en de gelijkmaker kon maken 2-2. Het zou toch niet?
Ja helaas wel. Met de hulp van de wind, een vrije trap en Jan die iets te ver van zijn doel stond kon de bal ondanks de afstand, achter de keeper in de netten terecht komen. 3-2.
Om dan opnieuw de aansluiting te vinden was ontzettend lastig en lukt dan ook niet. Over het algemeen is er goed gespeeld, zeker in de eerste helft.
Natuurlijk een aantal aandachtspunten vanaf de zijlijn: Zoals verwachting dat ieder met 100% zich inzet voor zijn team en dat je elkaar helpt met het positiespel. De aanvoerder heeft een C-band om, dat betekent dat hij een coachende rol heeft en zijn spelers hoorbare instructies geeft.
Maar de belangrijkste is dat sportiviteit en het daarbij behorende gedrag altijd wint. Ook al heeft een veldspeler 100 keer gelijk, de scheidsrechter bepaalt. Lastig, maar laat je niet kennen en biedt de arbitrage een hand en meldt in alle netheid dat je zijn wijze van arbitrage niet (erg) hebt gewaardeerd. Niet de discussie. Laat dat laatste over aan de grensrechter en de coach.
Volgende week Swift........ altijd leuk!

do26okt2017

Aalsmeer JO13-1 – Amstelveen JO13-1 (5-0)

# Gelezen:198 hits

Bekomen van de nederlaag tegen B’veldert zouden de mannen voldoende strijdkrachten gevoed door frustratie, moeten hebben om Aalsmeer aan de kant te zetten.
Start was matig omdat op het laatst moment een afmelding kwam en een speler veel later verscheen op de verzamelplaats. Blij dat er 11 spelers stonden om te spelen. De geblesseerde keeper stond ten dienste van de aanval. Als klap op de vuurpijl was het team bij aanvang van de wedstrijd niet compleet omdat een speler de weg kwijt was. Kortom een moeizame start van de wedstrijd. Deze wedstrijd was overeenkomstig de speler die de weg kwijt was, want vrijwel alle spelers waren van het padje! Het team moest gehusseld worden met de posities.
De wedstrijd begon op de helft van Amstelveen en was daar bijna niet vandaan gekomen.
In de 10e minuut bezegelde Aalsmeer hun strijd met een score omdat de er slecht werd verdedigd.
Dan enkele minuten later op een slimme aanval van Aalsmeer dat er voor zorgde dat A’veen in tweeen werd gesplitst waardoor dit vrije doorgang werd voor de spits. 2e scoringskans benut 2-0.
Zo af en toe kon A’veen op het veld van Aalsmeer komen maar hadden daar weinig in te brengen. Aalsmeer was feller in de duels en brachten om die reden de bal terug in het eigen bezit. De arbitrage was bij tijd en wijle té correct wanneer het thuisspelende ploeg betrof en dat leidde soms tot wat ongeloof bij spelers en publiek (gast en thuis). Het kwam in ieder geval niet ten goede van het spel. Desalniettemin was Aalsmeer sterker en speelde als een ploeg. Dan kort voor het einde van de eerste helft werd een handsbal gezien door de scheidsrechter waar voor hij een penalty gaf. Galvin was kansloos om de bal te stoppen. 3-0 tevens ruststand.
Tweede helft startte Amstelveen meer monter ondanks wisselingen in de posities. Deze wisselingen zorgde voor het minder positie vast houden en ook wel wat gemor onderling bij A’veen. Ieder was bezig voor zichzelf de wedstrijd te overleven en vergat dat voetbal een teamsport is. In het gewone leven is communiceren al een dingetje maar op het voetbalveld is dat écht niet minder!
De strijd om te winnen was een beetje eenrichtingsverkeer. Af en toe probeerde A’veen iets terug te doen maar het wilde niet lukken. Dan diep in de tweede helft een ongelukkig moment voor A’veen. De aanvaller Aalsmeer wankelde voor de voeten van Lorgens die daardoor in contact kwam met hem. Scheidsrechter beoordeelde dit als duwen in het strafschopgebied. Opnieuw penalty en 5 strafminuten voor de dader. Ook deze penalty werd benut. 4-0. De strijd was gestreden, de lol van de wedstrijd was er uit en ieder van A’veen hoopte op het eindsignaal. Helaas nog voor het einde werd de score op 5-0 gezet.
Aalsmeer terechte winnaar van deze pot.
Als toeschouwer weet je dat A’veen veel beter kan presteren dan wat zij de laatste drie wedstrijden hebben laten zien. Het zou voor het team goed zijn om de strijd niet tegen elkaar te spelen maar mét elkaar!
Laten we als toeschouwers hen daarbij helpen en daar aankomende zaterdag mee starten. Het team bestaat uit de spelers en coaches maar niet onbelangrijk ook uit de ‘zijlijners’

ma9okt2017

RKDES JO13-1 – Amstelveen JO13-1 (2-1)

# Gelezen:258 hits

Weersomstandigheden weinig plezant voor álle partijen. Regen en wind.
De inzet van Amstelveen was deze partij te winnen omdat ze dat aan zich zelf verschuldigd waren na de bittere pil van vorige week!
De wedstrijd begon in het voordeel van Amstelveen. Al binnen twee minuten was er een kans op voorsprong. Combinatie Lorgens met Zack waarbij de laatste deze kans kreeg. Kort daarna opnieuw doorbraak met Hamid in de hoofdrol samen met Emirhan. Ook deze kans ging voorbij en niet bezegeld met een punt. RKDES deed veel om richting Amstelveen te komen maar werden vanaf de middenlijn weer retour gezonden.
Natuurlijk waren er momenten dat RKDES dichter bij de verdediging van Amstelveen kwam maar werden ook daar redelijk wel gepareerd. Dit ging helaas wel vaak gepaard met slordig om gaan met de bal en daardoor veel bal verlies. Gevaarlijke terugspeel balletjes, elkaar in de weg lopen, onvoldoende communiceren, bal over de zijlijn tikken, eerst de man dan de bal en regelmatig de bal maar weg-poeieren. Leek niet nodig maar leverde gevaarlijke situaties op ten gunste van de tegenpartij.
Dan een mooi samenspel met Indy en Ibuki. Bal mooi veroverd door Ibuki, zette vervolgens twee man op het verkeerde been en schoot in het loopveld van Indy, deze nam de bal over en zorgde voor ruimte om te kunnen schieten. Helaas werd dat schot gekeerd en werd een counter door RKDES ingezet. De verdediging kwam net een tandje tekort waardoor RKDES tot een schot kwam. Jan kon de bal oppakken. Bal kwam vervolgens al weer snel voor de voeten van RKDES door hem in het midden te plaatsen. Vrije trap kans voor de thuisspelers en legde de bal achter de keeper 1-0. Dit was een bittere tegenvaller. Het spel had daardoor wel een deukje opgelopen en moest Amstelveen zich zien te herpakken. Aantal minuten voor rust een corner geplaatst door Lorgens, tot drie keer toe werd door RKDES gepoogd de bal uit de 16 te krijgen, dan kreeg Emmanuel de bal voor de voeten en schoot precies door de linie heen de bal in het netje van RKDES 1-1
Een kans op een voorsprong werd door de scheidsrechter in de kiem gesmoord omdat hij besloot de aanval af te breken vanwege de tijd. Reglementair wel juist maar gezien het moment in die situatie zou een andere scheidsrechter de fluit nog even in de broek houden.
Tweede helft een vergelijkbaar spel waarbij de voorhoede steeds opnieuw dreigend was maar werden niet altijd gesteund wanneer de bal op een minder flatteuze wijze in het bezit kwam van RKDES. Enkele minuten later werd de bal uitgespeeld waardoor een corner gegeven werd. Deze werd netjes genomen door RKDES maar slecht uitverdedigd met als gevolg een achterstand 2-1.
Amstelveen had kansen maar maakte deze net niet voldoende af. Kortom opnieuw een minder positief afgeronde wedstrijd.
Dan toch maar volgende week Buitenveldert een tik verkopen. Deal?!

This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

You have declined cookies. This decision can be reversed.

You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.