JO13-1

Contact

Mark Tromp
Mark Tromp
06-50899969
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Trainer/Coach
Rob Touw
Rob Touw
06-51820191
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Coordinator JO13
Jan Tromp
Jan Tromp
06-26240216
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Trainer/Coach

Team Info

  • Team Foto

AH JO13 1

zo29okt2017

KDO JO13-1 - Amstelveen JO13-1 (3-2)

# Gelezen:70 hits

Na het slijpen van de messen tijdens de trainingen van vorige week moet het effect zichtbaar zijn tijdens de wedstrijd tegen KDO. KDO doet het redelijk wel in de groep maar zeker niet onverslaanbaar!
De wedstrijd opnieuw geleid door een, zo leek het, zeer strikte scheidsrechter. Hij nam de tijd om te beoordelen of alle jongens wel hun geboortedatum wisten. Nadat hij overtuigd was begon de strijd. Mooi voetbal bij Amstelveen!? Een feestje om te zien. Jammer dat de arbitrage de fysieke contacten tussen de spelers iets te vaak in het voordeel van de thuisspelende ploeg floot. Amstelveen had dit ‘feestje’ nog redelijk in het geheugen van vorige week en speelde gewoon hun spel. Dat spel was met name op de helft van KDO. KDO had geen idee wat ze met de kracht van Amstelveen moesten doen. Ze waren steeds te laat en kwamen nauwelijks over de middenlijn. In de 10e minuut een ingooi van Ibuki op Hamid die de bal kunstig bij zich kon houden en de keeper uitspeelde 0-1! Nog geen 8 minuten later vanuit een corner netjes door Indy voorgebracht en gaf kans voor de naar voren gekomen Emanuel om de tweede treffer neer te zetten 0-2.
Onderweg werd Lorgens nog even van de sokken getikt die om die reden naar de kant ging. Tot aan de rust was Amstelveen de sterkere partij. Gevaar is bij een dergelijk spel dat de Jan iets minder alert is waardoor dit vertaald kon worden in tegentreffers. Gelukkig bleef het bij dreiging en inzet van een engeltje op de schouder.
Tweede helft
Zou Amstelveen de inzet van de 1e helft vast kunnen houden? En zou KDO zich niet willen terugvechten?
De strijd tussen de partijen was na enkele minuten zichtbaar. Amstelveen liet zich op de eigen helft terug zetten en KDO speelde zijn eigen spel. Met enige hulp van de arbitrage lukte het KDO de dominantie vast te houden.
Na 5 minuten was het resultaat 1-2. Zou Amstelveen de touwtjes weer kunnen vinden en niet tegen zichzelf gaan vechten? Niet lang daarna een minder goede verdediging neergezet waardoor KDO vrij spel had en de gelijkmaker kon maken 2-2. Het zou toch niet?
Ja helaas wel. Met de hulp van de wind, een vrije trap en Jan die iets te ver van zijn doel stond kon de bal ondanks de afstand, achter de keeper in de netten terecht komen. 3-2.
Om dan opnieuw de aansluiting te vinden was ontzettend lastig en lukt dan ook niet. Over het algemeen is er goed gespeeld, zeker in de eerste helft.
Natuurlijk een aantal aandachtspunten vanaf de zijlijn: Zoals verwachting dat ieder met 100% zich inzet voor zijn team en dat je elkaar helpt met het positiespel. De aanvoerder heeft een C-band om, dat betekent dat hij een coachende rol heeft en zijn spelers hoorbare instructies geeft.
Maar de belangrijkste is dat sportiviteit en het daarbij behorende gedrag altijd wint. Ook al heeft een veldspeler 100 keer gelijk, de scheidsrechter bepaalt. Lastig, maar laat je niet kennen en biedt de arbitrage een hand en meldt in alle netheid dat je zijn wijze van arbitrage niet (erg) hebt gewaardeerd. Niet de discussie. Laat dat laatste over aan de grensrechter en de coach.
Volgende week Swift........ altijd leuk!

do26okt2017

Aalsmeer JO13-1 – Amstelveen JO13-1 (5-0)

# Gelezen:63 hits

Bekomen van de nederlaag tegen B’veldert zouden de mannen voldoende strijdkrachten gevoed door frustratie, moeten hebben om Aalsmeer aan de kant te zetten.
Start was matig omdat op het laatst moment een afmelding kwam en een speler veel later verscheen op de verzamelplaats. Blij dat er 11 spelers stonden om te spelen. De geblesseerde keeper stond ten dienste van de aanval. Als klap op de vuurpijl was het team bij aanvang van de wedstrijd niet compleet omdat een speler de weg kwijt was. Kortom een moeizame start van de wedstrijd. Deze wedstrijd was overeenkomstig de speler die de weg kwijt was, want vrijwel alle spelers waren van het padje! Het team moest gehusseld worden met de posities.
De wedstrijd begon op de helft van Amstelveen en was daar bijna niet vandaan gekomen.
In de 10e minuut bezegelde Aalsmeer hun strijd met een score omdat de er slecht werd verdedigd.
Dan enkele minuten later op een slimme aanval van Aalsmeer dat er voor zorgde dat A’veen in tweeen werd gesplitst waardoor dit vrije doorgang werd voor de spits. 2e scoringskans benut 2-0.
Zo af en toe kon A’veen op het veld van Aalsmeer komen maar hadden daar weinig in te brengen. Aalsmeer was feller in de duels en brachten om die reden de bal terug in het eigen bezit. De arbitrage was bij tijd en wijle té correct wanneer het thuisspelende ploeg betrof en dat leidde soms tot wat ongeloof bij spelers en publiek (gast en thuis). Het kwam in ieder geval niet ten goede van het spel. Desalniettemin was Aalsmeer sterker en speelde als een ploeg. Dan kort voor het einde van de eerste helft werd een handsbal gezien door de scheidsrechter waar voor hij een penalty gaf. Galvin was kansloos om de bal te stoppen. 3-0 tevens ruststand.
Tweede helft startte Amstelveen meer monter ondanks wisselingen in de posities. Deze wisselingen zorgde voor het minder positie vast houden en ook wel wat gemor onderling bij A’veen. Ieder was bezig voor zichzelf de wedstrijd te overleven en vergat dat voetbal een teamsport is. In het gewone leven is communiceren al een dingetje maar op het voetbalveld is dat écht niet minder!
De strijd om te winnen was een beetje eenrichtingsverkeer. Af en toe probeerde A’veen iets terug te doen maar het wilde niet lukken. Dan diep in de tweede helft een ongelukkig moment voor A’veen. De aanvaller Aalsmeer wankelde voor de voeten van Lorgens die daardoor in contact kwam met hem. Scheidsrechter beoordeelde dit als duwen in het strafschopgebied. Opnieuw penalty en 5 strafminuten voor de dader. Ook deze penalty werd benut. 4-0. De strijd was gestreden, de lol van de wedstrijd was er uit en ieder van A’veen hoopte op het eindsignaal. Helaas nog voor het einde werd de score op 5-0 gezet.
Aalsmeer terechte winnaar van deze pot.
Als toeschouwer weet je dat A’veen veel beter kan presteren dan wat zij de laatste drie wedstrijden hebben laten zien. Het zou voor het team goed zijn om de strijd niet tegen elkaar te spelen maar mét elkaar!
Laten we als toeschouwers hen daarbij helpen en daar aankomende zaterdag mee starten. Het team bestaat uit de spelers en coaches maar niet onbelangrijk ook uit de ‘zijlijners’

ma9okt2017

RKDES JO13-1 – Amstelveen JO13-1 (2-1)

# Gelezen:111 hits

Weersomstandigheden weinig plezant voor álle partijen. Regen en wind.
De inzet van Amstelveen was deze partij te winnen omdat ze dat aan zich zelf verschuldigd waren na de bittere pil van vorige week!
De wedstrijd begon in het voordeel van Amstelveen. Al binnen twee minuten was er een kans op voorsprong. Combinatie Lorgens met Zack waarbij de laatste deze kans kreeg. Kort daarna opnieuw doorbraak met Hamid in de hoofdrol samen met Emirhan. Ook deze kans ging voorbij en niet bezegeld met een punt. RKDES deed veel om richting Amstelveen te komen maar werden vanaf de middenlijn weer retour gezonden.
Natuurlijk waren er momenten dat RKDES dichter bij de verdediging van Amstelveen kwam maar werden ook daar redelijk wel gepareerd. Dit ging helaas wel vaak gepaard met slordig om gaan met de bal en daardoor veel bal verlies. Gevaarlijke terugspeel balletjes, elkaar in de weg lopen, onvoldoende communiceren, bal over de zijlijn tikken, eerst de man dan de bal en regelmatig de bal maar weg-poeieren. Leek niet nodig maar leverde gevaarlijke situaties op ten gunste van de tegenpartij.
Dan een mooi samenspel met Indy en Ibuki. Bal mooi veroverd door Ibuki, zette vervolgens twee man op het verkeerde been en schoot in het loopveld van Indy, deze nam de bal over en zorgde voor ruimte om te kunnen schieten. Helaas werd dat schot gekeerd en werd een counter door RKDES ingezet. De verdediging kwam net een tandje tekort waardoor RKDES tot een schot kwam. Jan kon de bal oppakken. Bal kwam vervolgens al weer snel voor de voeten van RKDES door hem in het midden te plaatsen. Vrije trap kans voor de thuisspelers en legde de bal achter de keeper 1-0. Dit was een bittere tegenvaller. Het spel had daardoor wel een deukje opgelopen en moest Amstelveen zich zien te herpakken. Aantal minuten voor rust een corner geplaatst door Lorgens, tot drie keer toe werd door RKDES gepoogd de bal uit de 16 te krijgen, dan kreeg Emmanuel de bal voor de voeten en schoot precies door de linie heen de bal in het netje van RKDES 1-1
Een kans op een voorsprong werd door de scheidsrechter in de kiem gesmoord omdat hij besloot de aanval af te breken vanwege de tijd. Reglementair wel juist maar gezien het moment in die situatie zou een andere scheidsrechter de fluit nog even in de broek houden.
Tweede helft een vergelijkbaar spel waarbij de voorhoede steeds opnieuw dreigend was maar werden niet altijd gesteund wanneer de bal op een minder flatteuze wijze in het bezit kwam van RKDES. Enkele minuten later werd de bal uitgespeeld waardoor een corner gegeven werd. Deze werd netjes genomen door RKDES maar slecht uitverdedigd met als gevolg een achterstand 2-1.
Amstelveen had kansen maar maakte deze net niet voldoende af. Kortom opnieuw een minder positief afgeronde wedstrijd.
Dan toch maar volgende week Buitenveldert een tik verkopen. Deal?!

ma2okt2017

Amstelveen JO13-1 – Sporting Martinus JO13-2 (0-4)

# Gelezen:118 hits

Een leuke te verwachten wedstrijd.
Het elftal van Amstelveen moest het doen met 11 jongens want mistte David, Ibuki, en Emrihan.
Vanaf het startsein lieten de beide ploegen zien dat ze niet voor elkaar onder deden. De bal ging het veld geheel over. De voorhoede van Amstelveen kreeg de bal vlot aangespeeld waarbij de dreiging voelbaar werd bij Martinus maar de gunstige afronding bleef achterwege. Een mooie pass door het midden van Hamid op Robin ging strak door, Zack liep mee; Robin kon het afmaken maar mistte net dat stukje. Stand na 17 minuten nog steeds 0-0. Martinus kwam terug. Zij konden een vergelijkbare actie maken waarbij de spits van hen recht op Jan afkwam. Gelukkig was Jan voldoende alert en tikte de bal buiten het doel. Een tweede poging vanuit een corner opnieuw zorgde Jan dat de gasten niet op voorsprong kwamen. Emmanuel en Galvin moesten met regelmaat hun lange benen in de vierde versnelling plaatsen om de snelle spitsen van Martinus tegen te houden. Wat opvallend was bij vrijwel alle spelers van Amstelveen was dat ze het willen winnen in het duel niet lieten zien of zelfs het duel niet aan gingen. Bal kwijt? Jammer! Huh??!
Ondanks deze inzet bleef de stand op 0-0 staan na 30 minuten voetbal.
De eerste 10 minuten was het spel overeenkomstig de eerste helft. Martinus mocht iets te veel op de helft van Amstelveen spelen waardoor het spel meer ten gunste van Martinus was. Natuurlijk ook de mooi actie Iggy en Zack om langszij te komen waarbij Iggy zijn snelheid en souplesse moest gebruiken want fysiek werd hij iets te makkelijk opzij gezet door de backs. Een mooie voorzet naar Zack om het af te maken ging net voorbij, een doelpoging middels een schot op het doel van Lorgens kwam niet voldoende door en zo bleef de stand 0-0. Vaker werd de bal voor de voeten van Amstelveen gehaald en ging Martinius over op de aanval. Uiteindelijk, het zat al wel een beetje in de lucht, een uitgespeelde kans voor Martinus die ongelukkigerwijs met de sliding van Emmanuel de bal in het doel terecht kwam. 0-1
Kort daarna opnieuw een minder goed behouden van de bal door Amstelveen kreeg Martinus een kans om te schieten en deed dat netjes. De bal kwam achter Jan in het doel terecht. 0-2.
Amstelveen werd iets feller op de bal en zorgde voor een gevaarlijk moment voor het doel van Martinus. Een door gespeelde bal van Lorgens naar Hamid die vervolgens Zack zag vertrekken. Keurig in de voeten en dan de afronding .... Helaas. Opvallend was dat Amstelveen onvoldoende gebruik maakt door bijvoorbeeld de ballen in het doel te krullen bij het nemen van de corners. De keeper is relatief klein kan de bal niet er uit tikken; dan evt. bij weg tikken in de rebound alsnog een tikkie het doel in (beste stuurlui staan... jaja).
Hoe dan ook Amstelveen verloor meer en meer terrein en Martinus speelde makkelijker. Etan moest regelmatig met Indy zorgen dat Ramy niet suf werd gespeeld. Maar helaas opnieuw in dit geval vanuit een corner kon Martinus een derde treffer maken. Helaas moest Indy het veld verlaten met een blessure waardoor Amstelveen de laatste 8 minuten met 10 man moest gaan spelen. Het spel werd iets spannender want Amstelveen ging zich realiseren dat ze met verlies het veld zouden gaan verlaten. En inderdaad dat gebeurde uiteindelijk ook waarbij Martinus de score op kon schroeven naar 0-4.

wo27sept2017

Arsenal JO13-1 – Amstelveen JO13-1 (1-0) 1-2

# Gelezen:108 hits

De competitie start met een wedstrijd tegen een ploeg waar menig speler van de JO13-1 warme herinneringen aan had. Weliswaar ruim anderhalfjaar geleden maar toch. Toen een overwinning geboekt nadat twee eerdere confrontaties geen winst hadden opgeleverd.
Inderdaad ook in dit Arsenal elftal waren een aantal spelers die elkaar eerder hadden getroffen.
11:00 uur (kwartier later dan gepland) stonden de team tegenover elkaar in het veld. Beide ploegen gunde elkaar geen meter op het eigen deel van het veld. Spel liep gelijk op en zowel voor Arsenal als voor Amstelveen waren er kansjes. Ibuki kwam regelmatig langszij en zorgde dat de bal naar de verdeler (Lorgens) kwam die het veld weer breed maakte door Zack, Emrihan of Robin in positie te brengen om de 16 te bereiken. Ook Hamid bewoog zich kort en fel in de opbouw van het spel. Dan in de 7e minuut een uitgelezen kans voor Arsenal. Verdediging van Amstelveen verkeek zich op de snelle uitbraak van de tegenpartij en kon deze niet keren. Helaas voor Arsenal was de afronding weinig goed want de bal ging hoog over. Amstelveen gewaarschuwd en Arsenal zag mogelijkheden en begon te groeien in de wedstrijd. De tweede deel van de eerste helft hadden Ramy, Etan, Indy en Galvin het moelijk om de aanvallende partij uit de buurt van Jan te houden. De middenvelders waren niet beroerd om me te helpen maar hierdoor was de aansluiting met de aanvallers minder vlot. Helaas, gezien het spel werd de kans op een thuistreffer groter en groter. Was het nodig? Nee maar het lukte Amstelveen niet om uit de impasse te komen. Deze werd groter toen inderdaad een bal door het midden de aanvaller van Arsenal bereikte en deze keer niet mistte. 1-0.
Amstelveen een beetje geschrokken en probeerde aansluiting te vinden. Af en toe kwamen ze door de linie heen van Arsenal en kreeg Robin een mooie kans op een gelijkmaker. Helaas verkeerde been en daarmee sloot de eerste helft af met een achterstand. Gezien het geringe verschil in spel moet het voor Amstelveen te doen zijn om de wedstrijd anders te doen beslissen.
Tweede helft. Amstelveen wakker en hadden het idee dat ze sterker konden zijn. De aanvallers werden makkelijker bereikt en waren onderling makkelijker te bereiken. Echter een aanval van Arsenal bracht Amstelveen even van het stuk maar Jan kon deze op de juiste wijze pareren. Terug de concentratie bij Amstelveen en een goede doelpoging van Emrihan die de bal net voorlangs schoot. Vertrouwen in elkaar en de bal bij Amstelveen bracht een mooi samenspel tussen Ibuki en Iggy (beide op elkaar in de zelfde lengte als de zieke Emmanuel). Keurig vrij gespeeld en Iggy schoot de bal voor het doel, panklaar voor Hamid en daarmee de gelijkmaker. Vanaf dat moment was Amstelveen in het geheel iets sterker en creeerde kansjes. Maar belangrijker de dreiging was voelbaar, Arsenal bewoog zich minder en stonden meer in de verdediging. Voor de neutrale kijken een goed spel om naar te kijken want beiden wilde de eerste competitie wedstrijd natuurlijk met een zege afsluiten. Dan ongeveer in de 17e minuut cornerbal bleef in de 16 van Arsenal hangen waardoor Emirihan de bal opnieuw voor de pot voor kon krijgen en daarmee Zack in de gelegenheid bracht om zijn voet op de juiste plek van de bal te zetten en daarmee 1-2! Zwaar bevochten tweede doelpunt. De laatste minuten van de wedstrijd waren voor Amstelveen. Arsenal probeerde zeker om een gelijkmaker te maken maar Amstelveen liet zien dat ze vanaf de tweede doelpunt het spel onder controle hadden.
Amstelveen sloot de wedstrijd af met 1-2 en ging met stinkende shirts, sokken, schoenen én 3 punten het veld af.

This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

You have declined cookies. This decision can be reversed.

You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.